Scrisul și cititul – terapie pentru suflet!

Cea de-a 53-a ediție a Cenaclului de la Roma desfășurat în 28 iulie 2019, a fost o experiență unică! Este adevărat că de sâmbătă noapte a început să plouă și că ploaia i-a împiedicat pe mulți dintre membrii frecvenți ai Cenaclului să participe, dar este și mai adevărat că îmi pare rău că odată cu această ediție, au pierdut o „ploaie” de informații!

Am fost puțini: Dana Mihu, Mioara Moraru, Alina Monica Țurlea, Angelica Gradinariu, Maricica Goraș, Dr. Adrian Iancu, Sergiu Iulian Bejan, Nicu Moraru, Valeriu Barbu și subsemnata: Liliana Smerea Vacaru, dar acești oameni, fie și puțini, au deschis în fața ochilor mei o lume atât de mare!

Începând cu dl Valeriu Dg Barbu care este o enciclopedie literară (un real cunoscător al literaturii și curenților literari din trecut și prezent) și care a adus în dezbatere literatura de astăzi în raport cu literatura din trecut… importanța scrisului și cititului în formarea și evoluția omului dar și ca terapie în cazul în care reușește să „vindece” sufletul celui care scrie și celor care citesc, continuînd cu ceilalți care au intervenit cu întrebări și răspunsuri povestind fiecare din experiențele trăite și oprindu-mă la cei care au cunoscut și au trăit experiențe și pe alt continent decât cel european și anume în Africa, experiențe care după modesta mea părere ar trebui cuprinse într-o carte gen… Necunoașterea și cunoașterea lumii… mărturisesc că a fost o zi super frumoasă!

Eram ca într-o familie unde ne regăsim după o absență îndelungată și fiecare este absorbit de povestirea celuilalt.

De fiecare dată când ascult oamenii vorbind despre experiențele sau întâmplările din viața lor, realizez că mai am atâtea lucruri de învățat, de privit… de admirat!

*

Astăzi nu va fi ca ieri!

Hai, trezeste-te ! Că viața, nu te-aşteaptă să te-ntinzi
Şi să ții cu disperare de aripa unui vis!
Viața este energie! Viața este căutare,
E frumosul, gingăşia, dintr-un fluture… o floare!

Spală-ți ochii, ca să vezi bine, unde-ți pui piciorul
Şi respiră aer proaspăt dincotr-o te-o purta dorul!
Ia de mână fericirea şi norocul şi speranța
Şi trăieşte bucuria ce ți-a pregătit-o viața!

Nu trăieşti de două ori, să-ți permiți să pierzi, dormind,
Orice răsărit de soare, adierile de vânt,
Curcubeul ce răsare, după ploaie, după nori,
Bucuria vieții tale de-a fi viu, chiar trecător!

Şi deschide larg fereastra, să-ți poată intra în casă,
În toată splendoarea ei, viața ta, cea zgomotoasă!
Cu iubire și cu zâmbet, cu cântări şi cu plăceri,
Bucuria noutății: ASTĂZI NU VA FI CA IERI! (L.S.V.)

Lasă un răspuns