Tinichele și subcultură de Europa

Am crezut cu toții că va fi mai bine. Am crezut toți, poate, în același ideal: o Europă unită, a Națiunilor, unde bunăstarea, democrația și grija față de popoarele europene va fi evidentă. Ceea ce am văzut deseori însă este jenant!… De ce?! Ar fi multe de spus, totul depinde până la urmă de Oamenii pe care-i avem în frunte!

Un Napoleon rămâne totdeauna Napoleon! Un junghi-er (juncker), micron sau chiar merkel nu pot vedea lumea altfel decât cum o văd ei… Singura lor rațiune este să-și aleagă slugile după chipul și asemănarea lor!… Cât mai docile, cât mai șterse, cât mai incapabile de a gândi! Arta Compromisului a ajuns la desăvârșire! Nici pentru Franța, nici pentru Germania sau Olanda – să numim numai o parte dintre jandarmii Europei!- nu ar fi convenabil un Om Integru, Vizionar, care stă pe picioarele lui și care Gândește, un Lider în funcția de președinte al Consiliului European. Marile puteri vor tot un majordom, serviabil, supus, numai zâmbet, inconștient, care să primească numai ordine… Și-atunci, s-au gândit probabil și la… La cine altul?! Cine era omul perfect, dedicat, excursionist, foto-model cu dantură perfectă – păcat că zâmbetul său este macabru! – să poarte olița fără să crâcnească?!

Ludovic Orban îl tămâiază… „Faptul că se vorbește despre posibilitatea ca președintele României, Klaus Iohannis, să poată să ocupe o funcție atât de importantă, cum este cea de președinte al Consiliului European, arată foarte clar prestigiul de care se bucură, recunoașterea la nivel european și faptul că există o încredere în capacitatea președintelui României de a gira o astfel de funcție. Sunt convins că președintele are MATURITATEA necesară, are o CAPACITATE DE ANALIZĂ SUPERIOARĂ…”, bla-bla-bla, am subliniat numai o parte dintre calitățile extraordinare pe care Cel-mai-slab-președinte-din-istoria-României le are, în opinia acestui orban care, pe zi ce trece, devine tot mai mic… Să am iertare!, dar eu n-am văzut nimic din însușirile unei ființe bipede, la Cotroceni!

Te deplâng, Europa, dacă vei lăsa Germania și Franța să greșească din nou, cum au făcut-o și mai înainte, alegând cu de la sine putere și în funcții atât de importante, oameni atât de mici!

P.S.: Iar dacă improvizația noastră, „Răul cel mai mic”, Klaus Werner Iohannis, ar ajunge la Consiliul European, pe cine ar scoate PNL-ul în față, la prezidențiale?!… Un personaj din Caragiale, mamițico!, orator și el, patetic, dezechilibrat… L-am văzut odată, la Sibiu, încovoiat de umilință, implorând , cerșind bunăvoința sau stând în genunchi în fața lui Merkel, nici eu nu mai știu!, fotografia aceea spune însă totul!…

Cu Agamiță Dandanache și Dinu Păturică pe cai mari, Europa și România duc o acută lipsă de Lideri… Un Lider nu este un prezentator de la un talk-show sau o vedetă de cinema, cum cred unii.

„În ranița fiecărui soldat se află un baston de mareșal.”, totuși, Liderii se nasc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*