UDMR a inventat o nouă etnie!

Mă fascinează apetența liderilor UDMR pentru minciună. Mai mari sau mai mici, complet lipsiți de scrupule, liderii UDMR nu se dau în lături de la nimic când e vorba să mintă, să fabrice idei false, să manipuleze.

Un elev care termină ciclul gimnazial și a avut minime preocupări în domeniul istoriei a auzit despre Unio Trium Nationum, adică despre alianţa dintre nobilimea maghiară, patriciatul săsesc și pătura conducătoare secuiască. Așadar, și un copil știe că secuii și maghiarii sunt două popoare diferite, primii fiind asimilați etnic de cei din urmă.

Propaganda maghiară instrumentată de Budapesta, care utilizează UDMR pe post de trompetă a revizionismului maghiar, a inventat ideea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc. Secuii nu mai există, fiind asimilați de maghiari. Doar că maghiarii nu puteau lupta pentru autonomia maghiară în Transilvania pentru că asta ar fi însemnat revizionism pe față, așa că au apelat la o minciună cu scopul de a manipula opinia publică din România și din Occident. Așa a apărut lupta pentru autonomie a secuilor. Care secui nu mai există, pentru că refuză să se declare secui la recensământul oficial. Pentru autonomia asta a secuilor luptă însă maghiarii. Știu, nu mai înțelegeți nimic, nu-i așa? Asta e și ideea!

Campania pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a.c. a constituit un nou prilej pentru elita UDMR să apese pedala naționalismului retrograd care îi garatează de fiecare dată voturi și de pe urma căreia profită politicienii UDMR. Și de această dată minciuna și-a făcut loc în discursul politicienilor UDMR care manipulează fără jenă și vehiculează tot felul de concepte realmente stupide cu scopul de a profita politic, adică financiar.

Așa se face că liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, unul dintre cei mai radicali lideri ai UDMR, a fabricat pur și simplu o nouă etnie: maghiarul-secui.

Într-un editorial apărut în data de 24 mai a.c. în cotidianul Szekely Hirmondo, intitulat „Înainte, secui!”, prin care Tamas făcea un apel lacrimogen cu un mesaj naționalist către electoratul UDMR, politicianul UDMR a utilizat sintagma „maghiar-secui”. „Székely-magyarok vagyunk: a mi utunk a magyar nemzet útja!”, în traducere „Suntem maghiari-secui: calea noastră este calea națiunii maghiare!”.

Știm așadar că secuii și maghiarii au fost două popoare diferite, primii fiind asimilați de maghiari. Aflăm acum, din gura unui lider UDMR, că de fapt maghiarii din România sunt maghiari-secui. Cum vine asta? E simplu: maghiarii din România sunt de fapt maghiari-secui pentru că secuii luptă „legitim” pentru autonomie teritorială pe criterii etnice în așa-zisul ținut secuiesc în timp ce aparțin națiunii maghiare, și deci Ungariei!

Evident, și această idee a „maghiarilor-secui” este doar o manipulare ordinară menită să sprijine, alături de steagul secuiesc, inventat și el recent, propaganda iredentistă a Ungariei în Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*