Niciun semn că ar veni oameni politici mai destoinici…

La alegerile recente din Franța partidul lui Macron, aflat la guvernare, s-a clasat al doilea, după partidul Frontul Național al doamnei Marine Le Pen. N-am auzit ca în temeiul acestor rezultate opoziția politică din Franța să ceară destituirea guvernului sau, de ce nu?, a președintelui Macron!

Numai la noi se face atâta caz de aceste alegeri, care au avut o singură țintă: ocuparea celor 30 de locuri din Parlamentul European, instituție care nu are mare putere de decizie politică, dar oferă salarii și pensii enorme. Pentru candidați aceasta a fost miza principală!

Propaganda anti PSD, mai ales după aflarea rezultatelor, a deturnat sensul acestor rezultate și le-au considerat suficiente pentru a decreta pierderea susținerii populare pentru PSD și, deci, ieșirea de la guvernare a PSD. Ba chiar ar fi cazul ca PSD din proprie inițiativă să-și dea demisia, ba, de ce nu?, să se autodesființeze!

Numai că se ridică voci tot mai competente care afirmă că alegerile au fost fraudate. Sunt motive de suspiciune legate de mulțimea listelor suplimentare de votanți. Aceste liste, din mărturia unor președinți ai secțiilor de votare, se pare că au cuprins grupuri ambulante de tineri care au mers atât în marile orașe, cât și în satele cele mai rar vizitate de turiști „aflați în trecere”, tineri cu un comportament care îi diferenția de restul alegătorilor: grăbiți, obraznici, siguri de ei, puși pe harță cu autoritățile…

Aceste grupuri au existat. Ar trebui să se vadă numărul votanților de pe aceste liste suplimentare, eventual și alte posibilități de fraudă, dacă se dovedește că aceste liste nu au altă explicație decât o vastă acțiune de fraudare, în cadrul căreia au fost folosite.

Nu mă bate gândul să propun renumărarea voturilor și alte acțiuni pe care le-ar putea include o anchetă serioasă. Știu bine că n-are cine să facă o asemenea anchetă. Cel mai tare mă doare un gând: inițiatorii fraudei au apelat la un număr de tineri care s-au oferit ca voluntari sau au fost plătiți pentru a produce această fraudă. Tineri care intră astfel în viața politică printr-o crimă, printr-o fărădelege la care au colaborat cu dăruire, cu elan tineresc! Dintre ei, majoritatea vor rămâne să facă carieră politică. Unii au debutat în politică lipind afișe electorale! Alții au debutat în mai 2019 votând în fals pe liste suplimentare, folosind cărți de identitate false sau alte tehnici de fraudare! Se pare că au făcut-o cu mare satisfacție și că vor rămâne cu convingerea că au făcut „ce trebuia” ca să scape țara de „ciuma roșie”! Acești indivizi vor acționa ca factor de disoluție a clasei politice din care cu siguranță vor ajunge să facă parte. Vor fi „ilegaliștii” de mâine ai partidelor care speră să înlocuiască PSD la guvernarea Țării.

Unii comentatori văd în spatele rezultatelor de la europarlamentare acțiunea profesionistă a „serviciilor”, a SRI, a fostei securități, care se revoltă astfel în fața neputinței clasei politice, a partidelor! Nu am niciun respect, nicio prețuire pentru clasa politică din ultimii 20 de ani. Dar nu văd niciun semn că serviciile vin cu oameni politici mai de ispravă! Testul din toamnă va fi edificator! Dacă vom avea de ales între Johanis și Cioloș, înseamnă că trădarea din decembrie 1989 se continuă și după 30 de ani!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*