„Artistul este pelerin prin lumea frumosului!”

Profesoara de desen și arte plastice Ioana Stoilă de la Școala Gimnazială nr. 1 Ciorogârla (jud. Ilfov) este un suflet călător prin lumea frumosului. Este un artist pentru care o icoană pe sticlă reprezintă un drum deschis către divinitate, iar prin picturile sale nu face decât să deschidă adevărate „autostrăzi” de suflet. În afara picturilor pe sticlă, în domeniul cărora se dovedește a fi un adevărat maestru al culorilor, Ioana Stoilă crează pictură iconografică, decorativă și de șevalet.

Și-a desăvârșit arta prin pictura pe sticlă, oglindă și vitralii.

Este absolventă a Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București, promoția 1980, și și-a desăvârșit studiile în domeniul sociologie. A creat cercuri de artă plastică în școala în care a activat, oferind șanse fiecărui generații de elevi de a-și potența astfel talentele. A primit numeroase premii, iar lucrările sale au ajuns în colecții renumite.

Dintre acestea amintesc Premiul I la Secția Pictură a Concursului Național de Creație Artistică „Univers XXL – Pitești 2012”. A participat la numeroase expoziții, dar a fost și invitată la emisiuni radio și tv (Antena 1; Curier TV Pitești; TVH; Trinitas TV) cu tematică artistică și spirituală.

Dintre expoziții putem menționa pe cea de la Cercul Militar, Sala Rondă, ce a fost deschisă de artista plastică Ioana Stoilă, dar și de invitații săi, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Ciorogârla, ce s-a desfășurat în perioada 25 septembrie – 8 octombrie 2017. Colaborează frecvent cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, în desfășurarea activităților sale culturale și artistice, având ca „aliați” elevii talentați ai domniei sale.

Prin arta sa, Ioana Stoilă ne teleportează într-un univers special, tributar unei stări angelice de serenitate. Nu trebuie decât să ne „scufundăm” în culoare și în mirare, spre a ajunge la destinație. Și toate acestea pentru că, pentru pictorița Ioana Stoilă „Artistul este pelerin prin lumea frumosului!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*