Sporul demografic electoral udemerist sau despre cine ne-a (mai) trădat?…

E clar că acolo este vorba de o neregulă majoră… Ar putea fi însă vorba, chiar în proporții egale, atât de o fraudă prin sistemul electoral, cât și despre un aranjament al PSD-ului în buza secțiilor de vot. Un artificiu pe care PSD să-l fi pus la cale împreună cu UDMR, dar nu atât din obligațiile față de acesta (existente prin protocoalele dintre cele două formațiuni de scursură de eșichier politic), ci și pentru a-și sigura o soluție de rezervă. Social-democrații știau că vor pierde masiv la alegeri. Și atunci se prea poate să fi pus la cale o stratagemă în care să „pompeze” în asigurarea prezenței electorale a UDMR astfel încât, dincolo de realizarea pragului de către maghiarime, prin mobilizarea unei părți a aparatului pesedist pentru acordarea de voturi către UDMR, partidul de guvernământ să-și fi asigurat și o soluție de urgență în cazul în care rezultatele ar fi fost cu mult mai dezastruoase.

Privind scorul UDMR-ului la nivel național, existența unei forme de fraudare este evidentă. Dar au partidele vreun interes să solicite anularea alegerilor și anchetarea fraudei (fie ea „de sistem” sau de vânzare per mașinărie de partid)? Poate chiar social-democrații să fi meșterit o anulare a alegerilor dar numai dacă ar fi avut un scor cu mult mai dramatic.

Din păcate, așa cum partidele de toate culorile au acceptat trei decenii minciuna politică a existenței UDMR, ca partid, tot așa vor închide ochii și acum.

Scopurile au fost atinse. Opoziția s-a urcat pe podium, PSD a supraviețuit, iar UDMR a realizat pragul electoral. Ba, săpând în nămolul înțelegerilor politice am putea avea surpriza să constatăm că toate partidele au fost de acord cu importanța salvării electorale a UDMR-ului. Care, nu întâmplător, a vehiculat, împreună cu Budapesta, posibilitatea creării unui pol cu FIDESZ, ceea ce ar fi dus la o reprezentare „regională” în Parlamentul European, forțată este adevărat, dar posibil a fi fost acceptată de Bruxelles. Ceea ce ar fi reprezentat pentru România un punct de vărsare de ură și aranjamente de culise cu mult mai vitriolant decât ceea ce face acum UDMR.

Din păcate, oricare ar fi „consistența” blatului de la europarlamentare, situația în care am ajuns, este extrem de nefavorabiă pentru noi, ca țară, ca națiune, ca majoritate. Pentru că, dacă rezultatele vor fi acceptate așa cum se prezintă astăzi (cu o fraudă „decentă” în favoarea UDMR), poate, după cel mult un alt tur electoral, să ne trezim cu o maghiarime politică mult mai violentă în a-și impune pretențiile (motivate, în fond, chiar prin rezultatele de la europarlamentare, nu?).

Suntem deja în situația în care, prin procentele de la acest scrutin, UDMR a hașurat ca prezență etnică întreaga țară. A ieșit din enclava sa „tradițională” și a bifat județ cu județ. Și nu cu doua-trei voturi, ci atingând un procent care, trecându-l de pragul electoral, i-a asigurat și „substanța” pentru viitoarele pretenții.

Este adevărat, pentru moment, UDMR-ului îi convine prezentarea situației ca fiind rezultatul votului dat de români! De aceea, presa de la Budapesta s-a grăbit să puncteze că „românii au votat masiv UDMR”! Pentru că așa se reduce din eventuala presiune a acelora care vor reclama existența unei fraude. Iar „dovezile”, de la cele penibile, precum pretinsa confundare de către electorat a semnului trandafirilor cu vaza cu lalele funerare a UDMR ului, până la cea a redirecționării votului mașinii de partid a social-democraților, ar trebui să închidă subiectul. Poate ALDE Tăriceanu să facă un pic de scandal, pentru că nu a fost ajutat la rându-i de PSD să facă pragul, practic, similar maghiarimii politice, prin umflarea procentelor. Dar și aici am putea avea o explicație a sinistrului calambur europarlamentar căruia i-am fost parte ca votanți creduli. Pentru că nu este deloc imposibil ca și o parte dintre voturile ALDE să fi fost dirijate spre UDMR, cunoscând în fond supunerea pe filiera budapestană a lui alde „trădiceanu”.

Cam asta despre ce a fost… Pentru că, dacă nimeni nu va cere invalidarea alegerilor (puțin probabil având în față felul în care s-a așternut „noul” eșichier politic), totul aparține trecutului. Problema o reprezintă însă viitorul imediat. Căci doar acum, și poate câteva luni spre următorul ciclu electoral, UDMR să mai lase atârnată lozinca votului obținut de la români. După aceea va spune că numai etnicii ar fi votat uniunea. Apoi va pune pe masă cifrele numărului de voturi din fiecare județ non-maghiar ca fiind expresia directă a prezenței de etnici în acel loc, trezindu-ne astfel cu un fals spor demografic în favoarea maghiarimii. Și numai mâine-poimâine să nu aflăm că, e fapt, avem, pe rezultate de electorale, mai mulți etnici decât români plecați din țară…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*