„Pakistanizarea” României…

Într-un interviu la Trinitas TV, acad. I.A. Pop, preşedintele Academiei Române, avea dreptate când declara că principala provocare a României de astăzi este declinul demografic, care duce pe viitor la pierderea speranţei şi frânarea dezvoltării. Economia României, care a crescut în ultimii ani substanţial, riscă să se gripeze datorită lipsa forţei de muncă. Marile oraşe ale ţării, dar şi agricultura, duc lipsă de muncă calificată şi necalificată. Din păcate, România în ultimii 25 de ani a pierdut peste 4,5 milioane de cetăţeni care au preferat să emigreze în ţările europene vestice şi America de nord. În loc să se întoarcă acasă peste 80 la sută dintre românii din Diaspora preferă să lucreze pe salarii mici în Occident şi să locuiască cu chirie în apartamente cu o singură cameră. Statul român şi guvernul în loc să încurajeze cu măsuri economice reîntoarcerea românilor din străinătate acasă, îi tratează cu indiferenţă.

Programul Re-patriot e doar o paradigmă ideologică şi propagandistică, nu reală. Românii din Diaspora refuză reîntoarcerea acasă în aceste momente grele când România are nevoie de forţă de muncă şi datorită imaginii distorisionate a situaţiei interne făcută de cancelariile interesate ale marilor puteri care plătesc presa şi ong-urile ca să ofere o imagine falsă a realităţii româneşti. Până la urmă, interesate sau disperate, autorităţile româneşti au început negocieri cu ţări asiatice pentru a aduce sute de mii de lucrători din lumea a treia ca să lucreze în România, cu încălcarea Constituţiei, care prevede interzicerea coloniizării cu populaţii străine pe teritoriul naţional.

În 2018, doar în semestrul 1, au fost declarate în mod oficial la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, un număr de 253.242 de locuri vacante, conform procedurii reglementate de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Ministerul Muncii și Justiției Sociale din România pare a fi semnat un Memorandum de colaborare în domeniile muncii și protecției sociale cu Ministerul Muncii, Invalizilor și Afacerilor Sociale din Republica Socialistă Vietnam. Conform statisticilor oficiale, Republica Vietnam are în prezent o populație de 94 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 60 de milioane sunt persoane apte de muncă. Vietnam s-a aflat în top 3 țări din care provin cei mai mulți cetățeni străini pentru care s-au eliberat avize de angajare și de detașare pe parcursul anilor 2017 și 2018. Aproximativ 25 la sută din toate avizele de angajare și în jur de 60 la sută din totalul avizelor de detașare emise în 2018 au fost pentru cetățenii proveniți din Vietnam. Zeci de mii de vitnamezi sunt incluşi într-un program de muncă în România.

Începe colonizarea reală a României cu populaţii străine? Peste jumătate de milion de pakistanezi ar putea fi angajați în România, în următorul an. Vor lucra în domenii cum ar fi construcții sau IT, unde este mare nevoie de forță de muncă. 500.000 de pakistanezi deja se pregătesc să vină în România, conform deciziei luate de ambasadorul român din Pakistan, care a discutat cu premierul acestei țări? Cine oare l-a mandatat pe ambasadorul român să negocieze încălcarea Constituţiei României? În primă fază, până anul viitor, vor fi angajaţi 500 de mii de pakistanezi, dar vor urma şi alţii, pentru că ţara noastră trece prin cea mai gravă criză a forţei de muncă. Nu sunt oameni care să lucreze în construcţii, industria hotelieră, informatică sau inginerie, titreaza Pro TV. Dintre pakistanezii care vin la noi în viitorul apropiat, peste 40 de mii ar putea fi angajaţi ca şoferi. Se pune şi o întrebare logică: cum va reuşi integrarea pakistanezilor musulmani în România prin încălcarea Constituţiei? Aceşti pakistanezi vor avea nevoie de locuri de cazare şi construirea de lăcaşuri de cult musulmane, plus aducerea de imami care să le ofere asistenţă religioasă. În general s-a dovedit din experienţa ţărilor occidentale că lucrătorii musulmani îşi aduc familiile cu ei: neveste şi copii, care sunt numeroşi. Deci cei 500.000 de lucrători vor deveni o populaţie de cel puţin un milion de pakistanezi în România, o minoritate care trebuie să-i asiguri asistetenţă religioasă, şcolară şi lingvistică.

Cine la va construi moschei în România? Arabia Saudită? Sunt probleme la care nu se gândesc autorităţile române. Nu e suficent ca ministerul muncii să aducă 500.000 de pakistanezi, ci şi să ia măsuri de a le asigura reîntregirea familiei, construcţia de şcoli şi moschei musulmane şi accesul la restaurante cu mâncare halal. E pregătită România să primească o minoritate musulmană de peste un milion de oameni? S-a dovedit cât de greu pot fi integraţi unii musulmani în Europa, care cad pradă propagandei islamiste? Se pare că încălcarea Constituţiei României a devenit o paradigmă a puterii de la Bucureşti, în favoarea imigraţiei masive. Respectarea Constituţiei este o obligaţie, nu un moft politicianist. În loc de populaţii asiatice mai bine ne-am concentra pe aducerea în ţară a diasporei române. Ne vor plăti „pakistanezii” salariile şi pensiile în viitor? Se va înlocui catedrala creştină cu minaretul musulman în România, în numele imigraţiei forţei de muncă masive adusă din ţări musulmane asiatice? Cine e interesat de colonizarea României? Ca să dreagă busuiocul MAE a venit cu o precizare cinică că doar 20.000 de muncitori pakistanezi vor fi importați. Și așa foarte mulți. Pe când demisia ambasadorului român la Islamabad?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*