Proiectul USR ar trebui să înceapă din interior…

Poate pentru că sunt acuzaţi destul de des că susţin idei cultural-marxiste, parlamentari USR doresc să-şi spele imaginea de „leninişti” cu un proiect de lege prin care să se interzică simbolurile şi partidele de sorginte comunistă. Ideea a mai fost vehiculată de PNŢ prin anii 1990, dar nu s-a implementat datorită fostului FSN, care avea origini ideologice din PCR, dar şi pentru că elita occidentală are simpatii de extrema stângă. Deputaţii USR Cristian Ghinea si Vlad-Emanuel Durus au depus o propunere legislativă prin care să se interzică organizatiile şi propaganda comunistă. În proiectul legislativ se prevede interzicerea constituirii organizatiilor cu caracter comunist, promovarea în public a doctrinei comuniste, negarea crimelor comunismului ori a efectelor acestuia, dar şi răspândirea simbolurilor comuniste, cu excepţia activităţilor desfăşurate în interesul artei, ştiinţei, cercetării sau dezbaterii unei chestiuni de interes public, potrivit unei postări de pe siteul USR.

Proiectul este un răspuns la toate atrocităţile care s-au întâmplat în România între anii 1945-1989, perioada în care un regim totalitar comunist a preluat controlul asupra vietii economice, sociale, politice si culturale a tarii, fiind incompatibil cu principiile democratice ale statului de drept. Initiatorii mai arata că pentru poporul român, comunismul a insemnat mii de victime, tortura, persecutia minoritatilor etnice, religioase, culturale ori a minoritatilor sexuale, reprimarea mişcărilor studenteşti, muncitoresti si a disidentilor politici. Deputaţii USR care au initiat proiectul consideră că pentru propaganda şi activităţile comuniste trebuie aplicat un regim legal similar celui aplicat propagandei si activităţilor fasciste sau legionare. „Este anormal ca România sa trateze diferit cele doua totalitarisme care au ravasit-o in secolul XX”, arata initiatorii. Cristian Ghinea argumenteaza spunand ca aplicarea unor astfel de masuri ar fi o garantie ca un regim totalitar comunist nu se va mai întâmpla.În proiect USR uită să amintească că majoritatea, biserica și religia au fost cele mai persecutate în comunism. Proiectul de lege e construit pe o viziune cultural-marxistă.

Cred că liderii USR ar trebui să înceapă lupta cu comunismul chiar cu unii colegi din PLUS, care sunt de orientare marxistă sau suspecţi de origine „securistică” post-decembristă? „Forţa motrice” a PLUS, tânăra Oana Bogdan gândeşte într-o sinteză perfect marxisto-troţkistă. Înainte să propună legea anticomunsită, deputaţii USR ar trebui să o ia la întrebări pe colega lor care doreşte reînvierea anului 1917 în Petrograd. Oana Maria Bogdan este promotoarea unor idei precum desființarea proprietății private și renunțarea la viața de cuplu în favoarea traiului în grup. „Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele”, a fost comentariul Oanei-Maria Bogdan la o postare despre Ziua Națională, pe 1 decembrie 2018. Comentariul a fost semnalat de sociologul Andrei Tiut pe pagina de Facebook. Ideea renunțării la proprietate a fost reluată de Oana Bogdan și într-un interviu acordat unei publicații belgiene și postat pe contul său de Facebook. „Aș desființa agricultura și nu aș domestici animalele. Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenți ai vânătorilor și culegătorilor, nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri”, a fost răspunsul Oanei Bogdan la întrebarea ce ar schimba dacă ar avea puterea să schimbe trecutul.

Înainte de a face o lege de a interzice simbolurile, propaganda şi partidele comuniste, liderii USR ar trebui să se lămurească cu colegii „marxişti-leninişti” din PLUS, altfel orice iniţiativă corectă de condamnare a comunismului poate fi interpretată ca o demagogie electorală. Înainte de a vota legea, liderii USR ar trebui să-l întrebe, mai întâi, pe Juncker, şeful neo-marxist al comisiei europene, care a inaugurat cu fast statuia lui Karl Marx la Trier, filosoful a cărei ideologie pusă în practică a dus la uciderea a peste o sută de milioane de oameni. Cultural-marxismul se bazează pe filosofia ascuţirii luptei contrariilor şi pe anihiliarea fizică a celor care au alte idei, iar împreună cu lupta împotriva religiei se creează un cocktail ideologic criminal de tipul regimurilor lui Lenin şi Stalin. De fapt, marxismul este incompatibil cu democraţia, drepturile omului şi libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*