„În primul rând”, fără… liberali (autentici)?!

Mesajul este mult prea sec… Ba, chiar meschin în comparație cu speranțele electoratului… Acel electorat ce i-a tot așteptat pe liberali să iasă în față; și au ieșit, dar grație prăbușirii unor procente din partidul de guvernare, nu „prin ei înșiși”…

România, în primul rând”… În primul rând la ce? La antamarea în continuare a resurselor sale? La exodul forței de muncă? La depopularea țării? La părăsirea țării de către tinerii școliți? Este un slogan atât de sec și lipsit de minime repere europene că te întrebi dacă nu cumva liberalii (tot mai neautentici) nu au greșit de fapt alegerile?

Poate s-a vrut o copie stilizată după unicul „Prin noi înșine!”… Dar atât l-au „stilizat” de l-au golit de conținut… I-au smuls inima prin îndepărtarea acelui „noi, înșine” Și pentru ce? Pentru a fi, „în primul rând”, ce?… Carne de tun pentru viitoare teatre de război? Cobai în felurite experimente fiscale, financiare, alimentare? Ori poate pentru testarea echipamentelor tehnologice ale viitorului pentru a se putea măsura cât de mult afectează acestea sănătatea? Poate, „în primul rând”, pentru un de cinci ori mai mulți pacienți bolnavi de cancer? Un „5G” translatat printr-o literă ca secție oncologică „5C” la nivelul spitalelor. Asta dacă va mai fi loc prin spitale…

Ori, poate, „în primul rând” la vânzarea pământurilor țării, la retrocedarea clădirilor, redenumirea unor monumente, demolarea altora sau lăsarea în paragină a unor imobile și efigii, culmea unele chiar parte ale acelui dintâi (și unic) „prin noi înșine”.

Și nu doar sloganul de campanie este suferind… Ci și felul liberalilor de a se prezenta în fața electoratului… Să iei o vedetă TV și să o așezi pe post de locomotivă înseamnă o ofensă la adresa propriilor membri. Mai bine ar fi spus: „În primul rând, prin alții!”. Și ar fi înțeles și liberalii, ăia care au tot tras, atât cât i-a lăsat socialismul decizional de la conducerea partidului, de ce au fost azvârliți pe post de vagoane, și nici măcar nu în preajma „locomotivei” vedetă media, ci departe, pe la coadă…

Lista candidaților la europarlamentare servită de liberali este construită, nu în jurul unei idei pentru țară, ci în sensul spălării pe mâini a responsabilității conducerii partidului prin punerea în cârca unui singur om a unei aparente poveri.

Un realizator TV nu poate fi locomotivă politică. Nu se potrivește misiunii. Nu își poate găsi locul poate în cel mai ingrat demers al unui politician. Și măcar dacă liberalii ar fi construit totul în jurul jurnalistului Rareș Bogdan. Dar felul în care președintele de partid a gâfâit sec și tranșant despre încrederea că președintele Iohannis va fi mulțumit de prezența acestuia în fruntea listei (ce mulțumiri și așteptări mai au nevoie electoratul și aparatul de partid, nu?!), arată adevăratul scop.

Atunci ar mai fi avut și ziaristul o șansă să arate că, da, este dispus să își sacrifice o carieră pentru a deveni „locomotivă” politică, dar nu pentru a fi transformat într-un majordom de prezidențiale. Nu pentru a șterge stropii de nereușite și reproșuri din calea singurului om care contează la nivelul acelui „în primul rând” liberal: Klaus Iohannis. Pentru că momentul prezentării lui Rareș Bogdan, nu ca om al reafirmării unei doctrine, ci deschizător și reparator de drum prezidențial pentru ficusul tăcerii de la Cotroceni, a fost demonstrat întreg socialismul decizional al conducerii „centrale” liberale. Care s-a așezat (mai bine) într-o sinistră barcă a slugărniciei.

Ar fi fost mai potrivit ca jurnalistul să se apuce de redactat mesaje electorale pe mormântul brătienilor decât să se lase împins spre un ceardaș la căpătâiul lor. Ar fi găsit un rost mai inspirat pentru a servi partidul.

Și nu ar fi trebuit să se îngroape ca ziarist pentru o misiune de partid pentru a scoate cu mâna lui semințele otrăvite îngropate de alții în brazdele unor decizii. Pentru că nu poți desprinde liberalii de multe momente în care maghiarimea politică a făcut rău țării. Și s-ar  putea ca mesajul lui ardelenesc, „naționalist”, să reprezinte doar un transilvănism al unei alte enclave (la prezentarea eurocandidaților liberali, Rareș Bogdan a stat atât lângă unul dintre inițiatorii gărzilor austriece de la Alba Iulia, Mircea Hava, dar și aproape de primarul Aradului,  Gheorghe Falcă, individ care nu a avut nici o emoție să asculte imnul Ungariei lângă o statuie ce exprimă o adevărată apologie adusă crimelor împotriva românilor)… Poate de aceea, transformarea jurnalistului în „liberal” nu seamănă a renunțare la munca de viață dintr-un crez, ci un soroc al facturării serviciilor (!) care l-au adus aici.

Baremi să nu înceapă și el să sughită pe ungurește, că e boală verde-contagioasă și pe la liberali…

Un răspuns la “„În primul rând”, fără… liberali (autentici)?!”

  1. adria nicol spune:

    Rares Bogdan joacà într-o parodie : „Ultimile zile ale PNL înaintea dezastrului la europarlamentare” ! un partid la DERIVA care se agatà de „popularitatea” unui
    individ licentios în gândire si exprimare ! Cu cel mai isultàtor vocabular dintre prezentatorii de la televiziune !!!
    Dacà un partid apeleazà la un astfel de personaj , sigur a ajuns la ananghie !

    Declinul este asigurat !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*