Redespăgubirea (neo)optanților nepoți de grofi (și… bulibașe)…

Asta, cu „să vină aurul acasă să ne simțim mai români”, e o balivernă sinistră… Nici măcar populistă. Că dacă era așa, urlau că trebuie să aducă aurul acasă în Anul Centenarului. Și toate celelalte bogății care, nu stau pe la străini, măi Livache-mare-hoț, ci sunt tocate prin străini. Că aurul zace într-un beci cu scrob de lord. Dar petrolul, sarea, apele minerale sunt tocate pe vecie, că le-ați dat ca pe frunze. Pe alea să le țineți mai întâi acasă! Apoi să faceți pe patrioții și să strigați că vreți aurul acasă!

Nu încape îndoială, ăștia dacă reușesc să aducă rezervele noastre externe de aur „acasă”, nu or să stea lingourile pe aici nici cât să le vedem în fotografii. Nu or să stea nici măcar în beciurile Băncii Naționale, că or să zbiere hoții de la guvernare: „Uite hoții cu monoclu!”. Că de unde știu ei cum o să „depoziteze” BNR aurul ăla?… Așa că, de nu le-or duce ei prin subsoluri cu seifuri private! Vorba aia, de ce să plătim depozitarea la străini, să facem din aur o instituție-sinecură pentru niște firme de pază nu?!… (Că ălea nu au fost în stare să protejeze niște arhive din hârtie, ce mai contează?)…

Apoi, când o să fie pe cale să piardă t(e)renul electoral de petrecere, o să strige iar Livache, de data asta pe post de șef de garnitură, că nu poți să ai încredere în următorul guvern, din actuala opoziție, așa că, preventiv, o să mute iar aurul, să nu-l fure ăia! Cum unde? La stăpânul care i-a zis că îi dă de împrumut să-și finanțeze megalomania, dar să pregătească și el garanția-garnitură. Și o să ne convingă și pe noi că trebuie să acceptăm remutarea aurului. Că imperialiștii UE ne-au trădat, cică le-am luat „savarina” de la bot (deși nici măcar cât de un vârf de linguriță nu s-au lins din ea) și ne-au lăsat descoperiți. Și fără posibilitatea de a accesa împrumuturi externe și fără acoperirea necesară pentru tranzacțiile noastre pe afară.

Unde ar putea ajunge aurul nostru din rezerva externă? (Și baremi să nu ajungem să fie la propriu și rezervă „federală”!)… Este suficient să vedem unde se structurează noile „granturi” geostrategice. Că om ajunge cu aurul la ruși, nu ar fi nimic, doar că, fiind lung drumul până acolo, să nu ne trezim cu el pe la unguri… Că tot râdeau iepele ălea de neputința noastră e a ne gestiona resursele de gaze, pe care le-am putea pune, cel mult, să ardă, așa „ca un foc mare în Marea Neagră”, iar după ce ne-au luat brazdă cu brază neputința de a ne folosi pământurile, apele și alte resurse, acum să nu ajungă la ei, în frăția ruso-ungară, și aurul.

Și până o ajunge aurul prin beciurile grofilor, probabil că ai lui Dragnea-Vâlcov o să mai topească din el, să mai răscumpere o dată și traista țigănească, să rămână și pesediștii cu voturi de la bulibașele reînstărite. Ce, nu pot avea și țiganii „optanții” lor? Numai grofii să fie despăgubiți de mai multe ori?…

Așa or să ne cumpere ungurii țara cu aurul nostru. Și țiganii… Și alte neamuri de traistă pe care le-am hrănit din traista cumsecădeniei noastre… Iar noi nu doar că o să rămânem mai săraci, dar vom ajunge de-a dreptul în stradă. Vom cerși din poartă în poarta exilului pentru o bucată de pâine și vom veni acasă plătind bilete pentru a merge pe pământurile pe care le-am lăsat furate.

Pușcăria e deja lucru prea puțin pentru borfașii de la putere. Ăștia trebuie acuzați de genocid, holocaust și extincție! Și nici nu ar mai trebui judecați! Că nu mai avem timp de procese oricum măsluite. Ci eliminați! Alungați din țară, chemați în fața tribunalelor internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*