Duel literar la Roma!

Duminică 17 februarie, a avut loc la Roma cea de-a 48 a ediție a Cenaclului de la Roma, o ediție specială și inedită, un „duel” literar organizat de Cenaclul de la Roma (CdR), fondator și președinte dl. Valeriu Dg. Barbu și Federația Organizațiilor Românești în Italia (FORI) președinte domnul Cristea Rareș!

„Taberele” care s-au înfruntat au fost constituite din următorii scriitori, poeți și actori din București: Raluca Neagu, Claudia Minela, Magda Băcescu, Ștefan Apostol, Gabriel Nicolae Mihăilă. Din „partea” italiă au participat poeți și scriitori români înscriși în Cenaclul de la Roma. Printre „războinicii”, aleși de Valeriu Dg. Barbu, pentru prima confruntare de acest fel, am fost aleasă și subsemnata, alături de persoane pe care le respect într-un mod deosebit: Lidia Popa, Mariana Cornea Daniela Mihăieș și Mirela Leahu Varga.

Mărturisesc că a fost o experiență unică și că m-am simțit onorată și privilegiată să întâlnesc, să ascult și să cunosc atâtea persoane și personalități care se străduiesc din răsputeri să salveze bogăția cea mai de preț a unui popor: Cultura!

Printre aceste personalități se numără și oaspeții noștri, preum Flaviu George Predescu, reprezentantul Muzeului Literaturii Române și  Dorin N. Uritescu, profesor universitar lingvist, doctor în filologie.

Ascultându-l pe emeritul profesor D.N. Uritescu, m-am simțit din nou ca la școală, ca o furnică la picioarele unui elefant, realizând cât de multe lucruri mai am încă de învățat!

La sfârșitul confruntării fiecare „luptător” a fost premiat, pe lângă aplauzele publicului, cu o diplomă de participare și o carte din partea CdR, carte în care am și eu câteva poezii, totodată participanții primind din partea societății Life-Care un deosebit suport pentru lumânări sub forma unei cărți deschise pe care stă scris pentru veșnicie: „Limba noastră e-o comoară!”…

Această analogie mi-a plăcut foarte mult și m-am găndit că legătura între lumânare și versul înscris, este aceea de a scoate la lumină această inegalabilă bogăție care este limba noastră și de a o prețui ca pe o rugăciune!

Ascultându-l pe fiecare participant în parte, aplecâdu-ne asupra fiecărei poezii a acestor minunați autori ce și pus în fiecare vers o bucățică din sufletul său, m-am simțit extraordinar de emoționată și pot spune cu mândrie că am avut o zi plină de frumos, o zi care mi-a umplut sufletul de bucurie!

Sper să mai pot participa la aceste ocazii!

Cu sufletul încă plin de emoții, a scris pentru dumneavoastră acest Bilet de împlinire poetică,

Liliana Smerea Vacaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*