Obrăznicia de ambele fețe

După momentul controversat de la Ateneu, marcat de preluarea de către guvernul României a Președinției Consiliului UE, a apărut o avalanșă de comentarii pro și contra, care reflctau ce s-a întâmplat ln sala Ateneului și în afara lui, unde se adunaseră sute de protestatari, să afirme pozița față de corupția din România, față de faptul că politicienii care vorbesc în numele României (Dăncilă, Tăriceanu, Iordache) sunt corupți, nu au acest drept, iar unii dintre invitați abia au ieșit din pușcărie (Severin), alții au ieșit mai an (Năstase), ocupând nemeritat locul unor oameni cinstiți, care ar fi putut arăta altă față a României. Defilăm tot cu strigoi? Tot cu oribila limbă de lemn, așa cum a fost discursul lui Dăncilă? Aruncăm în ochii europenilor cu promisiuni, cu diversiuni, pentru a acoperi incompetența guvernării actuale, care promovează o politică penală, în favoarea inculpaților, care ieri cerea Roexit, iar acum o face pe mieluțul european!? Șora și Dan Grigore erau dați ca pro-europeni, iar hăitașii din sală, care tocmai promiteau ce vor face și drege cu dosarele UE, ca anti-europeni, ca demagogi, ca hoți care vorbesc de cinste sub pălăria Uniunii Europene. Și un titlu de prima față pe Internet, dat ca o lovitură de teatru, era „Obscenitatea publică”, un citat din Andrei Pleșu.

Asta m-a șocat. Eu i-aș spune Obrăznicia politică, fiindcă implică și obscenitatea publică. Vedeți, România nu mai are reprezentanți ai oamenilor cinstiți, incoruptibili. De unde să-i scoată? Toți sunt compromiși. Opoziția, strada au ajuns să defileze cu un om de 102 ani! Fruntașii lor l-au băgat pe Eminescu în debara, nu au nevoie de el, dar ce au pus în loc? De ce nu apare acum la televizor triada Patapleșanu, să ne dea lecții de moralitate, cei trei crai de la Apus, ei, care au furat de au stins, și fură în continuare!, ei, care au deținut funcții politice majore în stat (Pleșu a cotit-o din minster în minister, Liiceanu a profiatat de fonduri imense pentru o editură furată, Patapievici, mamă, mamă, escrocul nr. 1 al reprezentării de sine sub umbrela culturii române în lume!). Dăncilă, Dragnea, Iordache et. co sunt o imagine a obrăzniciei politice a unor slugoi ai puterii ca Andrei Pleșu. Cu ce plecăciuni îi mulțumea Liiceanu lui Băsescu pentru tinicheaua pe care i-a dat-o la Cotroceni! Îl numea „salvatorul nostru” pe un monstru hâhâit care a adus haosul în România. Gașca numită „intelectualii lui Băsescu” este co-autoarea acestei generații de politicieni corupți care conduc România. Câte mandate politice și onoruri prezidențiale nu a avut fiecare gășcar, câte milioane nu a prăduit unitatea în diversiune triunghiulară Patapleșanu?! Au avut zeci de emisiuni publice, au făcut din televiziuni tribună timp de 30 de ani! Ei au fost călăuzele neamului, marxiștii sau furerii, ideologii maselor, ei sunt co-autorii crizei pe care o acuză!

Așadar, după părerea mea, profitorii și groparii României sunt și într-o parte și într-alta a baricadei. Nu mai aruncați cu pietre în unii, fiindcă și voi sunteți  la fel de păcătoși, ba mai păcătoși ca ei, conform parabolei lui Iisus Hristos. Și cei care o fac pe dreptacii acum, au fost mult timp stângaci. Pleșu et co. sunt co-părtași la obrăznicia politică a prezentului. Ne dă lecții de morală Parapievici, el, care l-a aruncat pe Eminescu în debara, el, care a scris că „poporul român are structura fecalei”, el, care a defilat la ICR New York cu „poneii cu zvastică” și „ardeii în vagin” (iată unde stătea Obscenitatea publică!, pe banii poporului român), el, care a fraudat ICR cu milioane (o anchetă a guvernului a dovedit frauda, dar niciodată nu ni s-a spus dacă statul român a recuperat vreun leu de la hoț, dimpotrivă, pușcăriabilul a fost mutat „disciplinar” de la șefia ICR, la șefia Artmark, o casă de licitații tocmai bună de muls! Ce reprezintă el acolo? Capitalismul, desigur! Cum se poate da fraude și ieși basma curată, ca în tablourile suprarealiste pe care le licitează. Cu ce e el mai cinstit decât Dragnea, care tocmai în aceste zile solemne s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont și a plecat cu iubita în vacanță, pe plaje mai călduroase!? Nu el este un exemplu de urmat pentru aventurieri și corupți? E superior lui Dăncilă? Cred că Vasilica pronunță mai curat cuvinte ca Hoț, Liichea, Canalie, decât gașca Patapleșanu!

Sunt la putere și în umbră cel puțin două generații total compromise, de la care nu se mai poate aștepta nimic. Ei nu știu să facă altceva decât să mintă și să lucreze în gașcă, urând poporul, cu spatele la popor. De ce sunt acuzați Năstase și Severin că ocupă loje la Ateneu, la Consiliul Europei, ca și la Festivalul Enescu? Păi ei merg acolo fiindcă se simt bine în Loja lui Ceaușescu, merg ca acasă lângă armata de pușcăriabili, ca Tăriceanu et. co. Cu ce e mai curat Liiceanu, care a escrocat Editura Politică și își scoate de ani de zile cărți pe seama autorilor străini?! N-aș aveam nimic împotrivă, dacă ar avea talent literar. Dar îi lipsește de la natură acest talent. Triada Patapleșanu este o făcătură politică, este un simbol al obrăzniciei politice, un simbol al obrăzniciei cu trei fețe, mai ceva decât curierul de ambe sexe!

Șansa României stă în oamenii muncitori și valorile din diaspora și mai ales în cei ce vin. În noii politiceni, dacă înțeleg unde se află acum România, dacă înțeleg de ce se află aici, și dacă nu repetă greșelile părinților. E nevoie de o generație nouă, incoruptibilă, ca zăpada care a căzut din abundență în aceste zile și a acoperit (temporar) murdăria, păcatele românilor.

Lasă un răspuns