Taxa „pe lăcomie” sau bancovinietă filorusă?!…

„Taxa pe lăcomie” nu a fost dată din populism! Au așteptat poate apropierea anului electoral pentru a avea marota necesară, pentru a arăta țării un soi de populism credibil… Populism pe care de trei decenii țara îl privește dezgustată, cârâind când și când pe câte un bulevard sau în vreo „agora” tot de guvernanți „înțărcată”, gemând a iritare și îndoială pe un colț de ecran sau pe o manșetă de ziar tot mai îngustă, dar, în esență, acceptând „jocul”.

Acum însă nu este vorba de așa-ceva! Chiar dacă i-au dat intenționat o denumire atât de jignitoare, „Taxă pe lăcomie”, au făcut-o doar pentru a nu-și mai bate capul norodul dacă este într-adevăr vorba de populism ori nu?! Pentru a nu mai sta la mâna scumpă a „analiștilor”, care, pe teanc de tonomat, să „demonstreze” populismul din spatele măsurilor.

În fapt, punând chiar denumirea legii dincolo de orice nivel peiorativ acceptabil, s-au dat singuri de gol! Și au făcut-o, tot mai probabil, pentru a compromite relațiile cu Europa. Pentru că, nevorbind de o structură bancară pur românească, războiul este al lor cu UE, prin intermediul diferitelor bănci.

De aceea este o ordonanță a trădării. Nu una „a lăcomiei”. O lovitură dată economiei țării, prin seismele ce vor urma dezagregării sistemului bancar.

Dar nu doar actul guvernanților uimește. Care era de așteptat… Pentru că sunt niște mizerabili care de ani buni încearcă să ne vândă… Pentru profiturile lor. Pentru comisioanele lor „de reprezentare”, „de acțiune”, „de realizare” care, de azi, de la această ordonanță, nu mai sunt comisioane „în interes propriu”, ci de trădare națională. Iar șocantă este impasibilitatea de care dau dovadă cei ce ar mai putea frâna acest dezmăț al borfașilor care ne-au pus cârpele lor roșii, de la bordelul lor politic, în ferestre.

Mai clar, nici nu ar fi putut fi mesajul. Nici dacă ar fi scris cu litere de o șchioapă la intrarea în țară „DE VÂNZARE” nu ar fi fost mai evidente faptele lor decât au făcut-o (și) prin această ordonanță.

Și este atât de derutantă lipsa de reacție a acelora care mai opri lucrurile din spirala în care am fost împinși încât îți vine să spui că ultima noastră speranță, meterezele statului paralel, este de fapt îngropată în aceeași albie a ciumei roșii dimpreună cu lăptucile politice ale opoziției…

De ce nu s-a cerut întrunirea CSAT-ul? De ce nu se sesizează Parchetul General? Și nu mai este vorba de o autosesizare pe termen de interpretare a posibilelor urmări generate de acțiunile guvernanților. Ci de semnale clare, cu punct și virgulă, din analizele transmise de Banca Națională a României. (Număr bănci profitabile în 2018: 29; Număr bănci profitabile 2019-2020: între nouă și niciuna!)…

Or, chiar dacă am merge pe marja minimă de risc din aceste analize și tot ar trebui să vorbim de o întrunire de urgență a CSAT! Este pusă în pericol funcționarea economiei, la nivel de circulație a fluxurilor financiare, este lovit mecanismul de creditare necesar economiei, este periclitată însăși moneda euro. (Și am fi cu adevărat în stare să avem o ieșire din spațiul euro înainte de a fi intrat în el!)…

Dacă nu ar fi altceva decât niște pseudogigolo îmbătrâniți și țațe supra machiate și „anvelopate”, nereșapate însă și la nivel intelectual, toate aceste otrăvuri care ne hăcuie țara ar trebui să priceapă că răul s-ar putea abate peste noi, peste economia și sistemele macroeconomie, înainte de a-și fi consolidat chiar ei pușculițele trădării!

Au zbierat a populism, bătând șira spinării țării cu vorbe grele pentru a pricepe, noi, ca turmă anemică de oi după cum ne tratează, că este vorba de așa-ceva. Au strigat că băncile trebuie înghesuite pentru că fac profit. Și scot banii din țară! Doar că prin măsura lor s-ar putea să aibă surpriza de a ajunge să vadă cum noi vom ajunge să scoatem banii din țară! Pentru că băncile afectate nu vor sta la miuța guvernanților. Își vor reduce pierderile. Și nu doar că vor taxa orice se poate, inclusiv tranzacțiile pe carduri, dar își vor transforma filialele băncilor-mamă în sucursale.

Guvernanții din discoteca trădării ar fi trebuit să aibă habar ce ar putea însemna asta… Dar vor afla în clipa în care românii își vor depune banii direct în buzunarele băncilor de afară, prin sucursalele pe care acestea le vor deschide aici prin reorganizarea filialelor generatoare de atâta ură guvernamentală.

Dar toate acestea vor fi doar palide efecte… Dezastrul va urma, prin rețeaua bancară, atât de blamată, trecând fluxurile financiare ale țării. Iar de la ele se împrumută și guvernanții pentru pensii, salarii, cheltuieli… Or, dacă ar fi construit în timp o rețea autohtonă autonomă, pur românească, poate ar fi avut azi un mecanism de siguranță. Poate chiar inventarea băncii române de investiții, dacă nu ar fi plecat ca voită pușculiță de partid, dacă ar fi fost multiplicată cu un număr măcar egal băncilor străine prezente în România, ar fi putut asigura sistemul de rezervă pentru a nu se intra în blocaje. Dar, în clipa în care nu ai construit nimic la nivel de infrastructură bancară autohtonă, ba, vii și aplici și o „taxă de drum a banilor” (căci așa ar putea fi numită „Taxa pe lăcomie”) blocajul este inevitabil. Că nu vor pleca băncile străine de aici este clar. Chiar dacă recenta analiză a BNR indică situații dezastruoase și în varianta optimistă a efectelor generate de „Taxa pe lăcomie”. Dar se vor transforma în sucursale iar banii vor pleca din țară la fel de legal.

Grav este că pierzi orice legătură cu Europa… Nu vorbim de încredere și respect, care au dispărut în clipa în care partenerii europeni au vorbit pe șleau despre hoții și pungașii care conduc practic Uniunea Europeană în mandatul semestrial al României. Dar pierzi orice bonitate…

Sigur, investind în monede virtuale rusești, crezi un sistem paralel!… Dar acela va folosi doar interpușilor, care au pus mâna la acest act de trădare, și, mai ales, asalturilor de destabilizare finală a țării…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*