„Concertul de Crăciun” al Facultății de Științe Socio-Umane

Acum, când febra sărbătorilor de Crăciun se apropie, când se fac cumpărături și se pregătesc daruri pentru cei dragi, când din ceruri cad fulgi de înger, iar pe geam se pot desena inimi, Corul de Cameră al Facultății de Științe Socio-Umane, specializarea Muzică, coordonat de către profesorii – dirijori Conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian și Lect.univ.dr. Aurel Muraru, s-au gândit să ofere din prea plinul lor artistic și sufletesc, pregătind un frumos „Concert de Crăciun”.

Astfel, marți, pe 11 decembrie 2018, la ora 14.00, în minunatul sediu din Berceni al Universității Spiru Haret, ei au invitat pe cei dragi, colegi și prieteni, televiziuni și edituri, ziariști și colaboratori, profesori și trecători și le-au spus: „Buna ziua și bine ați venit la spectacolul organizat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă! Noi suntem Daniel Turica și Marilena Roșu, studenți la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Muzică, și vom fi gazdele dumneavoastră în această după amiază.” Spectatorii, surprinși de minunatul cuplu de prezentatori, nu au putut decât să asculte mai departe ce aveau de spus cei doi. „În următoarele momente veți asculta „Domnul Iisus Hristos” de Dumitru Georgescu Kiriac, interpretat de Corul de Cameră al Facultății de Științe Socio-Umane, specializarea Muzică. Dirijor: Doamna Conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian”. După o serie de aplauze ale publicului spectator, a urmat „După datini colindăm” de Alexandru Pașcanu (Dirijor: Lect.univ.dr. Aurel Muraru) și „Sus la răsărit / Florile dalbe” de Costică Andrei (Dirijor: Conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian).

Apoi au fost momentele solistice ale celorlalți colegi de la aceeași prestigioasă facultate, cu „Galbenă gutuie”, în interpretarea Alinei Ariona (voce), Andrei Udubașă (chitară), din anul II. A urmat cu două piese, Rodica Elena Tudor, studentă anul II, la Facultatea de Sțiințe Socio-Umane, Specializarea Muzică, solistă de muzică ușoară și câștigătoarea Trofeului Festivalului Național de Muzică Ușoară „Mamaia – 2012” (a fost ultima ediție a Festivalului). Ea este colaborator la Teatrul de Estradă „Toma Caragiu” din Ploiești și student doctorand, în anul II, la Universitatea din București. Cele două piese au fost „O, ce veste minunată” și „Dă, Doamne, la lume bine!”. Studenta Gina Tudose din anul II, aflată pe drumul muzicii, a înțeles că în fiecare zi trebuie să îți depășești propriile recorduri și că succesul este o luptă între tine și propria persoană. Ea a interpretat colindul „De Crăciun” și cântecul patriotic „Românie, colț de Rai”, alături de Ionuț Ioniță (vioară) și George Călușaru (chitară și pian).  Tot din anul II, studenta Diana Ioniță, care este tânără, frumoasă și iubește copiii, dar și lucrul cu aceștia, a venit dornică să încânte publicul, interpretând „Colinda pentru părinți”. Studentul Daniel Turica din anul III a interpretat cu patos „Coborât-a, coborât!”, apoi Teodora Sandu, din anul II, cea care spune că adoră Sărbătorile de iarnă, că iubește să cânte oamenilor și să le aducă zâmbetul pe buze, a interpretat un „Colaj de colinde”, alături de Valentin Petruța la pian. Aplauzele ce au răsunat în sala de spectacol au confirmat valoarea actului artistic, dar și puntea creată prin muzică, de la suflet la suflet, acum în ajun de mare Sărbătoare a Crăciunului. Adresând mulțumiri conducerii Universității Spiru Haret, profesorilor din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, specializarea Muzică, Editurii România de Mâine, Revistei „Opinia Națională”, Radioului „Seven” și Televiziunii TVH, pentru minunatul „Concert de Crăciun” și rămânem cu plăcutul sentiment al conexiunii cu o lume a inefabililor îngeri, dar și a spiridușilor lui Moș Crăciun. Să aveți parte de daruri! (G.V.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*