„Spectacol dedicat Zilei Naționale a României și Zilei Sfântului Apostol Andrei” la Cornetu în Ilfov

Pe 28 noiembrie 2018, la Centrul Cultural Cornetu (jud. Ilfov) a avut loc un „Spectacol dedicat Zilei Naționale a României și Zilei Sfântului Apostol Andrei”, începând cu ora 17. Evenimentul, susținut de către Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Ilfov, s-a înscris în seria de manifestări dedicate Anului Centenar a Marii Uniri din 1 decembrie 1918. Programul a început cu vizitarea spațiului expozițional unde se aflau expuse obiectele create de artiști plastici locali, dar și tablourile și icoanele elevilor pictori din întreg județul Ilfov ce s-au înscris în cadrul expoziției – concurs având două subiecte tematice: „Sfântul Andrei – Protectorul României”, dar și „Centenarul Marii Uniri a României”. Toate lucrările acestora au fost expuse și jurizate, iar toți participanții au primit diplome, cărți și materiale pentru pictură. Au fost prezenți și premiați peste 100 de elevi din localitățile Vidra, Brănești, Chiajna, Buftea, Chitila, Otopeni și Cernica. Trupa de Teatru pentru copii „BUM BUM” i-a răsplătit pe copii prezenți cu un spectacol interactiv și antrenant.

În continuarea manifestării, au urcat pe scenă următorii artiști și formații: Ilie Roșu, Maria Stroia, Silvia Semeniuc, Gabriel Manea, Alina Nănescu, Ștefan Ciobanu, Taraful Artizanii, Karpaten Band, Ansamblul folcloric Doina și Corala Cornețenii. Prezentarea spectacolului a fost asigurată de către Silvia Semeniuc, iar conducerea muzicală a aparținut Col. (r) prof. Marius Crucianu. Aplauzele îndelungi de la final au confirmat valoarea artiștilor interpreți, dar și a organizatorilor acestui eveniment deosebit.

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, s-au desfășurat mai multe activități cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și în localitatea Cornetu. Astfel, la ora 11.30, la Monumentul Eroilor din curtea bisericii parohiei Cornetu s-a depus o coroană de flori. La ora 12.00. la Monumentul Eroilor din fața Primăriei Cornetu, s-au depus jerbe și coroane de flori. La ora 12.30 în curtea bisericii parohiei Buda s-a dezvelit noul Monument al Eroilor și s-a depus o coroană de flori. Ora 15.00 a fost rezervată  ceremonialului militar și depunerii unor jerbe și coroane de flori. Astfel au comemorat eroii căzuți în războiul pentru reîntregirea neamului (1916 – 1918) și apoi au sărbătorit cu drag toți locuitorii comunei Cornetu, Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri din 1 decembrie 1918. (G.V.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*