„Vestele galbene” și protestele violente din Franța aruncă viitorul U.E. în aer?

Președintele Franței un adept radical al globalismului, progresismului și federalizării Uniunii Europene pe mai multe viteze, în care un condominium Paris-Berlin să conducă cu mână de fier continentul în dauna statelor periferice sau mai mici, se confruntă azi cu mari probleme interne. Cel care dorea să împartă U.E., conform intereselor franceze și germane nu este în stare să-și facă ordine în propria țară. Franța, și mai ales Parisul, se confruntă cu manifestații violente la fel ca în mai 1968. Anarhia și haosul au cuprins marile orașe franceze, unde intervenția jandarmeriei de o brutalitate fără precedent, a făcut ca turiștii să se îndepărteze în aceste săptămâni de Franța. Intervenția jandarmeriei române de la 10 august din Piața Victoriei o putem considera un joc de copii naivi pe lângă reacția brutală cu tunuri de gaze, grenade și apă a colegilor francezi? Emmanuel de Macron disperat că nu poate fi un nou Napoleon progresist al Europei se transformă într-un satrap intern pentru a se menține la putere folosind mijloacele violente ale unui regim totalitar. Aparent revolta „vestelor galbene” provine de la scumpirea carburantului. Adevărul din spatele revoltelor e mult mai complex.

Autoritățile au motivat mărirea taxelor puse pe carburanți prin nevoia de a reduce dependența Franței de petrol și necesitatea unor investiții în energie regenerabilă. Parisul e pregătit pentru momentul când umanitatea va alege energiile verzi? În Franța puteți observa similitudini cu aşa-numitele „Revoluţii 2.0”, “revoluţiile colorate” (Ucraina 2003-2004, Revoluţia trandafirilor din Georgia 2008 sau “Revoluţia verde” 2009 din Iran). Protestele au ceva din organizarea „primăverii arabe”. Cei care ies în stradă sunt din diferite categorii sociale și profesionale. Revolta anarhistă a „vestelor galbene” pare bine pregătită și organizată.

Violența și ura provine din acea educație neo-marxistă și comunistă care a fost tolerată și încurajată de occidentul capitalist în ultimii 50 de ani. E ”cool” să faci revoluții violente în stil Che Guevara, Troțki sau Mao pe străzile metropolelor occidentale, dar reacționar să respecți tradiția, cultura și legile Europei. Violența radicală de stânga a fost încurajată de guverne și marile corporații pentru că au creat „omul nou” marxist, un mancurt care nu are rădăcini și valori și nu crede în absolut nimic, deci poate fi manipulat foarte ușor în interesul marilor puteri și multinaționalelor. Orice altă opțiune de stabilitate economică, socială, religioasă și de păstrare a statu quo-ului e considerată fanatică sau chiar fascistă, deci inclusă în canoanele cenzurii și ale cenzurii corectitudinii politice. Azi, Franța și Belgia culeg roadele acestei politici sinucigașe ale violenței permanente de tip troțkist, care a fost încurajată de Occident după mai 1968. Să nu uităm că destui dintre cei care conduc azi la Bruxelles fac parte din celule teroriste marxiste și maoiste din 1968 care au aruncat la propriu bombe pe străzile și în instituțiile democrate ale Europei occidentale, în complicitate cu URSS. În prezent, Europa culegele roadele acestei violențe generalizate ale stângii radicale și ale unui Bruxelles care l-a înlocuit pe Iisus cu Karl Marx, patriarhul roșu la care se închină azi elita eurocratică, filosoful vinovat moral de moartea a peste 100 de milioane de oameni în regimurile comuniste.

De altfel filosofia marxistă e construită pe ura de clasă. Ca orice filosofie construită pe ură duce implicit la genocid. Cei care ies în stradă azi la Paris și Bruxelles urăsc, nu știu să construiască sau să iubească? Rezultatul este o revoluție de tip neo-marxist care va duce la destructurarea Uniunii Europene dacă va continua, într-un moment când imigranții ilegali sunt percepuți ca noua „clasă muncitoare”, care va schimba fața creștină și occidentală a Europei. Peste 135.000 de persoane au participat sâmbăta astas la protestele organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi scăderea nivelului de trai, anunţă Ministerul francez de Interne, citat de cotidianul Le Figaro. Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne. De la începerea protestelor, acum câteva săptămâni, trei persoane au murit în accidente rutiere produse din cauza blocării şoseselor de către manifestanţi. Proteste au avut loc în oraşele Paris, Bordeaux, Brest, Toulouse, Montpellier, Lille şi Marsilia. Duminică după-amiază, la Palatul Élysée se desfăşoară o reuniune pe tema protestelor violente de la Paris. La şedinţă participă preşedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi de ministrul francez de Interne, Christophe Castaner. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a condamnat vehement, duminică, vandalizarea Arcului de Triumf din Paris în cursul protestelor şi a vizitat edificiul. Turiștii străini au fugit îngroziți din Paris, renunțând la farmecul „orașului luminii”, deveni metropola ”întunericului” social. Emmanuel Macron încearcă să controleze strada revoltată într-un moment când paradigma în U.E. se schimbă.

Anul viitor au alegeri europarlamentare, iar partidele suveraniste și naționaliste sunt pe val. Unii dintre „vestele galbene” vor vota anul viitor cu acestea. Propaganda populistă de stânga a guvernelor socialiste franceze a dus la atomizarea societății și la sărăcirea centrelor urbane. Noul lumpenproletariat, format din săraci și imigranți ilegali, consideră că e dreptul lor să se revolte violent împotriva guvernului și societății tradiționale, care paradoxal a menținut și propagat prosperitatea în Europa occidentală. Dreptul la revoltă violentă e încurajat de zeci de ani de o politică stângistă a easteblishmentul european. A protesta violent din partea stângii e „cool”, iar a proteja și apăra valorile, deci stabilitatea, a considerat fanatic și de condamnat. Emmanuel Macron culege acum roadele politice radicale ale unei infatuări și aroganțe de fost funcționar de multinațională, ce implementează interesele corporațiilor transnaționale, lucru care poate schimba viitorul Uniunii Europene, de la o federație de state suverane la dispariția totală în fața naționaliștilor sau ale valurilor de imigranți protejați de ONU. O societate fără rădăcini, credințe și ierarhie devine anarhie. Macron cere disperat protestatarilor să se întâlnească la masa negocierilor după reuniunea consiliului de apărare al Franței de duminică. Datorită crizei în disperare de cauză Macron și-a anulat o vizită externă în Serbia. Visele utopice și socialiste ale lui Macron privind UE se năruie. Trump și Merkel nu par să-i ofere o mână de ajutor lui Macron. Președintele american nu e în aceeași familie politică cu Macron, iar cancelarul german Merkel are probleme grave când zboară cu avionul prezidențial?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*