Ghici sabot într-un picior de lemn!

Este o poziție de forță! Un avertisment, un pumn trântit în masa guvernului, dar și o botniță fluturată presei libere. La alegere cu perechile de cătușe pe care probabil le-ar „importa” chiar ei. Și chiar dacă poziția gigantului nezburător („nezburător”, dar destul de plutitor pespte ape tulburii, cu mult mai murdare, mai infecte, mai contagioase, care „spală”, de la un „mal” la altul al UE, mâlurile corupției pan-europene, rafinată și „targhetată”!), a fost exprimată printr-un comunicat de presă cu caracter publicitar, tonul dur, de colonizator (de mare!) este evident.

Citând rândurile de înfierare a libertății noastre de a ne întreba, ai crede că sunt de-a dreptul scrise de cei de la guvern. Sigur, nu de epava nonfuncțională Dăncilă, pierdută definitiv printre ultimele două declarații „paste to paste” (!), ci de felurici vâlcovi pe post de interpușii ai companiei olandeze.

Și iată cum de au venit și olandezii să ne amenințe! Iar Schenghenul, chestia aia de-a alba-neagra, e de departe un biet genunchi ținut într-o batistă al unui picior de lemn ce așteaptă „minunea” de a mișca țara spre înainte. Pentru că „moneda”, jetonul, căci ăștia nici măcar de o monedă-fisă nu s-ar despărții la cât sunt de calici, s-ar putea să fie taman un bilet de ieșire. O amenințare de RoExit la care au contribuit, ca disipare în mentalul colectiv, numeroși paria, cozi de topor și limbi slinos-lipicioase ale unor „ziariști”.

Poziția celor de la Damen Shipyards Group e dură pentru că vor tot! Nu se (mai) joacă doar cu nădragii pe post de catarge de mori de vânt, măcinând în gol în așteptarea deciziilor, „făinii” decizionale a guvernanților, nici nu ne mai privesc cu ochii umezi ai unui zburător navigând la nenesfârșit peste așteptările noastre…

Strategia ăstora este radical schimbată. Ne atacă. Ne decredibilizează, ne ironizează și ne jignesc, ne afundă într-o masă amorfă, nefolositoare UE, și pun piciorul în prag.

Abia s-au instalat la conducerea Șantierului Naval Mangalia și dau cu porțile șantierului de pereții Guvernului. Sunt minoritari ca arvună, dar se poartă de parcă ar deține, nu doar controlul operativ al șantierului, ci și pe cel al guvernului.

Își permit să ne amenințe să nu care cumva să mai șușotim! Să nu îndrăznim să mai punem la îndoială deciziile guvernului, să nu ne mai luăm de guvernanții noștri, iar aici e partea de reclamă gratuită pentru executiv în comunicatul cu pricina (gratis, doar aparent, că ne-o vor socoti tot nouă) și ne amenință cu armata lor de avocați! Că așa se întâmplă când dai moca parte din ditamai șantierul iar investitorului îi rămân bani să antameze cohorte de avocați.

Și să nu mire dacă nu or să ceară și revizuirea contratului de management operativ. Să stipuleze acolo și clauza de nedefăimare. Să nu mai îndrăznească nimeni să se întrebe de ce vin toți „fumătorii” pe aici… Iar ăsta de stă într-un cot cu pleoapa căzută de spui că a prizat ceva, veșnicul suflător în propria-i ciorbă acră, nu ar trebui să se autosesizeze? Ba, nu ar trebui ca toate cozile de mătură de pe la Bruxelles să sesizeze CE?

Românii tocmai au fost amenințați, ba aproape șantajați! Trei olandezi ne-au tercuit imaginea cu monitorizările lor pentru a avea un punct de andocare pentru sfera lor de interese și influențe la Mangalia. În cel mai important șantier naval. Ne-au dat cu saboții lor „clogs” peste degete, noi să nu mai scriem, politicienii, ăia care nu fac parte din sacul cu mături mucegăite, să nu-i mai arate cu degetul.

Și au tupeu! Pentru că nu de noi s-au luat. Prin noi doar au transmis mesajul, așteptându-se pesemne să mergem la Traian Băsescu, dezvăluitorul „clogs”-uri în cacofonie de corupție, să-l obligăm să nu mai ne spune ceea ce noi poate nu am avut timp să vedem. Ruleta olandeză din revolverul pus în mâna UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*