Marele Trofeul al Festivalului Național de Teatru LUDICUS 2018

În perioada 12 – 14 octombrie, orașul Mioveni a fost gazda celei de-a XV-a ediții a Festivalului Național de Teatru LUDICUS, concurs care se adresează exclusiv tinerilor viitori actori și copiilor pasionați de arta teatrală. Festivalului Național de Teatru LUDICUS – 2018  a fost structurat pe două secțiuni – gimnaziu și liceu. În cursa pentru marele trofeu s-au înscris 8 trupe: „Kidstar” din Slatina; „Epic” din Pitești; „Keyko” din Câmpulung Muscel; „Ad-Hoc” din Pitești; „Protha” din Panciu; „Scenart” din Buzău; „Bastion” din Buftea și „Phantasia” din Craiova. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni, iar intrarea a fost liberă. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri, 12 octombrie, ora 18.00, în sala de spectacole a instituției,  urmată de proiecția filmului „Faces Places”, regia Agnes Varda –  în parteneriat cu Asociația One World România. Sâmbătă, de la ora 15.30, a început competiția pentru trupele de liceu, pe scenă evoluând: „ScenArt” (Buzău), „Phantasia” (Craiova), „Bastion” (Buftea) și „Protha” (Panciu). Competiția a continuat și duminică, de la ora 10.00, cu trupele de gimnaziu: „Ah-Hoc” (Pitești), „Keyko” (Câmpulung), „Epic” (Pitești), „KidStar” (Slatina),  iar seara de la ora 18.00, a avut loc Festivitatea de premiere și închiderea festivalului. La ediția din acest au participat și un număr de 10 voluntari, care au oferit sprijin pe parcursul celor 3 zile de eveniment. Juriul de anul acesta a avut în componența sa pe îndrăgita actriță Paula Chirilă ca președinte, talentata actriță de teatru și film – Iulia Verdeș și pe Laurențiu Tudor, actor și regizor independent.

Câștigătorii de anul acesta ai Festivalului Național de Teatru „Ludicus”, Mioveni – 2018, desemnați de către juriul au fost, după cum urmează:

La categoria gimnaziu: Cea mai bună actriță în rol secundar – Sofia Manu – Lucille (Giordan cel trăsnit – „Keyko”, Câmpulung – Muscel); / Cel mai bun actor în rol secundar – Flavius Popescu – Rob de Rouă (Țara lui Gufi – „AdHoc”, Pitești); / Cea mai bună actriță în rol principal – Evelina Popescu – Iola (Țara lui Gufi – „AdHoc”, Pitești); / Cel mai bun actor în rol principal – Ionel Cătălin Crețu – Horea (Trădarea lui Horea – „KidStar”, Slatina); / Cea mai bună trupă de gimnaziu – „KidStar” (Slatina, Trădarea lui Horea)

La categoria liceu: Cea mai bună actriță în rol secundar – Alexandra Ghimpu – Doamna Alexander (O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții – „Protha”, Panciu); / Cel mai bun actor în rol secundar – Eduard Crucianu – Tata (O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții – „Protha”, Panciu); / Cea mai bună actriță în rol principal – Maria Stănescu – Maria (De cealaltă parte a zidului – „Bastion”, Buftea); / Cel mai bun actor în rol principal – Tiberiu Pancu – Tibi (De cealaltă parte a zidului – Bastion, Buftea); Cea mai bună trupă de liceu – „Protha” (Panciu, O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții )

Premiul special al juriului: Cea mai bună actriță în rol secundar – Florița Karyna – Vitea (Șantaj – „Phantasia”, Craiova); / Cel mai bun actor în rol principal – Alexandru Stan – Christopher (O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții – „Protha”, Panciu); / Alexandru Geicu – Volodea (Șantaj – „Phantasia”, Craiova); / Cea mai bună piesă – „Șantaj” („Phantasia”, Craiova).

Marele Trofeul al Festivalului Național de Teatru LUDICUS 2018, ediția a XV-a, a fost câștigat de trupa „Bastion” din Buftea cu piesa „De cealaltă parte a zidului”, coordonator Salex Iatma. Piesa de teatru pune în scenă povestea unui tânăr adolescent, Tibi, care are o aplicație ce îi transmite mamei sale, în timp real, tot ce simte în fiecare moment al existenței lui. Adolescenții se îndrăgostesc, iar tânărul nostru nu este o excepție. De aici încep complicațiile, dar iată, vin și premiile.

Organizatorii evenimentului au fost Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni. Pentru aceste minunate evenimente culturale, pentru „întâlnirea” cu cele două muze ale teatrului (Thalia – muza comediei și Melpomene – muza tragediei), felicitări tuturor! (G.V.G.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*