Dino Parc Râșnov: Cel mai mare parc cu dinozauri din Europa de Sud – Est

În apropiere de Brașov, la Râșnov, o inițiativă mai mult decât lăudabilă a creat „Dino Parc”. Acesta este singurul parc tematic de dinozauri din Romania și cel mai mare din Sud Estul Europei. Aici sunt amplasați în mediul lor 47 de dinozauri în mărime naturală, fiecare atestat științific și realizat după ultimele descoperiri paleontologice. Sunt într-adevăr speciali, pentru că sunt creați din fibră de sticlă și un tip special de rășină, având o garanție de 50 ani. Dinozaurii sunt de diferite specii și mărimi, potrivit epocilor în care au trăit. Au între opt și 24 de metri lungime și înălțimi care variază între doi și 20 de metri. Astfel s-a creat aici, lângă Cetatea Râșnov un loc deosebit, pe o suprafață de 1,5 hectare, într-un mediu natural ce oferă copiilor și nu numai, o experiență unică. Diversele expoziții din căsuțele din copac și cea de la etajul clădirii completează cunoștințele celor mici despre o lume încă învăluită în mister. De curând parcul a devenit vizitabil și noaptea, plus faptul că are un cinema 9D, unde se pot trăi experiențe de neuitat. Turul celor 47 de dinozauri, începe din dreptul Lacului Preistoric.

La Dino Parc va exista un traseu marcat de organizatori pe care, dacă îl veți urma întocmai, veți ști exact cum au evoluat dinozaurii, pentru că totul este așezat în ordine cronologică. Primii dinozauri pe care îi veți întâlni sunt cei mai mici (așa cum au apărut ei ca specie, cu milioane de ani în urmă), după care traseul continuă cu cei mijlocii și ajunge până la cei mai mari. Ultimul dinozaur pe care îl veți întâlni în parc se presupune că a fost și ultimul dinozaur dispărut în urma schimbărilor climatice. Pe la mijlocul călătoriei, o să aveți parte de experiența unui adevărat cutremur, provocat de vulcanul realizat în colaborare cu o echipă profesionistă de la Hollywood. Parcul cu dinozauri din Râșnov beneficiază și de o adevărată premieră mondială: în interiorul său există o machetă a unui dinozaur-zburător care avea porțiuni acoperite cu blană. Rămășite fosile ale acestei specii de dinozaur-zburător au fost descoperite de curând de către cercetătorii americani de la Universitatea din Houston. Cu toate acestea, o machetă a sa există deja și poate fi admirata la Râșnov. De asemenea, în incinta parcului de la Râșnov există și un parc științific certificat de cercetătorii germani în materie de dinozauri. Zona de „entertainment” cuprinde un spațiu generos de joacă și de activități de creație pentru copii (ateliere), un cinematograf cu 70 de locuri, un lac artificial, două puncte de observație montate în copaci, mai multe magazine de suveniruri etc. În apropiere mai poate fi vizitată Cetatea Râșnov. Ea este una dintre cele mai cunoscute și vizitate cetăți medievale din țară, fiind atestată documentar la anul 1335. Cetatea se află la doar 17 km distanță de Brașov, mergând spre Bran. De asemenea se mai pot vizita și Cheile Râșnoavei.

Acum câțíva ani o altă inițiativă propunea să se înființeze un mare parc de distracții având ca tematică pe celebrul Dracula. După ce a fost „plimbat” prin câteva locații, proiectul a rămas doar o inițiativă, din păcate. (G.V.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*