Roexit, o nouă diversiune a puterii de la București

După felul cum se manifestă puterea de la București, ca o grapă în bălării, trasă de o parte din populație, ca niște catâri care vor să scoată căruța din groapă, era firesc să se ajungă la mintea lui Ceaușescu. Ce-ar fi făcut Ceaușescu dacă azi mai trăia și era la conducerea țării? Ce-ar face?, întrebare retorică, pe care oricine o poate auzi la Rotonda microbiștilor din Cișmigiu, rostită de ani de zile. Normal, ar scoate România din UE, ar cere Roexit, ar cere „I’dependență”. Ceaușescu a făcut la un moment dat figura asta față de marile puteri, s-a retras din Tratatul de la Varșovia, de peste tot, și a spus că România se descurcă singură. Rezultatul? A dus la înfometare și disperare un întreg popor, care avea să-și ia rația de libertate și să-l ducă la cremenal, adică să-l împuște!

Actuala putere cere Roexit, dar cu ce mijloace? A cântărit sacrificiul? Merită? România ceaușistă mai avea fabrici și uzine, dar Românica de azi e datoare vândută, are peste 100 de miliarde de euro datorii! E rău detot în groapă, iar grapa puterii nu o scoate, ci o duce și mai la fund printr-o asemenea măsură. Primul-minisru, ca un baros, o femeie atât de modestă la început, și subțirică, acum a ajuns ca de la tribuna de la Strasbourg să-i sfideze pe UE-iști, să le spună că nu a venit să ia lecții de la ei, dimpotrivă, a venit să le dea. Exact ce spunea Ceaușeșcu când se plimba în caleașca reginei Angliei. Cine susținea că nu se repetă istoria?

Suntem noi ca Marea Britanie, care a cerut Brexit, bazându-se pe marea ei putere? Și cu toate acestea, îi este aproape imposibil să iasă din coaliție. Poporul englez vrea un nou referendum. Poate va ieși, dar cu mari sacrificii. Oricum, dacă va ieși, va avea un respect și mai mare din partea lui Trump, a Americii, care nu vede cu ochi buni Uniunea Europeană, ba o consideră aproape un adversar, la fel de incomod ca și China.

Deși Americanii ne tot avertizează că se duce de râpă statul de drept, dacă nu blocăm corupția, e sigur că vor vedea cu ochi buni o ieșire a României din UE, care poate declanșa un val de ieșiri. De altfel, de mult Ungaria a făcut un pas înainte în acest sens. Și alt țări sunt nemulțumite, ca Polonia, fiindcă UE a devenit o mare moșie doar a unora, a celor mai puternici.

Evident că o ieșire, ACUM, a României din UE, este o catastrofă. Ar duce Romănia la o cumplită izolare. Nu se poate salva decât prin dialog, prin cooperare. Și așa istoria Românei este plină de gropi și grape, de tot felul de gafe, cum ar fi faimoasa teorie a protocronismului, după care am fi mai ceva decât Miciurin, cei mai tari din parcare în toate domeniile, acum asta ne mai trebuie, un Roexit. Am cmpromis comunismul, am compromis capitalismul, acum compromitem și Uniunea Europeană.

De fapt, această idee proastă este o altă diversiune a puterii de a-și justifica lipsa de pregătire, de a-și masca neputința. Domnilor, zice conul Satagnea, de aia suntem unde suntem, fiindcă ne suge ca o viperă UE. UE este de vină pentru criza în care ne aflăm, pentru care eu, EU, domnilor, nu pot să obțin o nenorocită de AMNISTIE! Nu mi-e frică de pârnaie, dar amnistia este necesară, ca să nu ne mai fie frică, să putem fura în liniște, să nu ne mai tulbure golanii din piață! Rog poporul meu să voteze Roexitamnistia! Dar cine a păpat miliardele de euro venite an de an de la UE?, strigă de la tribuna ei madam Macovei. În ce groapă le-a dus grapa voastră, impostorilor, parveniților!?

Iată ce armată de grăpari se află la putere! În loc să rezolve o problemă de trei simple, să termine cu Ciuma călăuzitoare, să o trmită unde îi este locul (ce țara este aceasta în care decizia unui Tribunal național nu este aplicată, este sfidată?), ne aruncăm acum în teoria probabilităților, în știința hazardului a lui Pascal, în calcule algebrice sofisticate, greu să le rezolve și Gauss și alți aleși savanți. Totul e simplu, dar talentul românilor de a se complica este fără limite. Suntem imbatabili la capitolul experimente aleatoare. Nici la extrema sistemului nostru solar, unde s-a descoperit o nouă planetă, Goblin, nu este așa de greu de înțeles rotația, cum este la noi mișcarea prostiei din guvernul și puterea vremelnică a României. Vremelnică? Poate nu știți ce pregătiri se fac pentru Roexit. Primul pas este Centenarul Unirii. Avem ce să mai compromitem, nu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*