Un exerciţiu pur democratic!

Referendumul de modificare a Constituției României care va avea loc pe 6 și 7 octombrie 2018 este un exerciţiu pur democratic, specific pentru o societate deschisă, care a depăşit trauma comunismului. Demersul are la bază o inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie la sfârșitul anului 2015, care a strâns democratic peste trei milioane de semnături. O asemenea mobilizare cetăţenească nu avea cum să fie ignorată la nesfârşit de preşedintele Klaus Iohannis, în ciuda jignirilor aduse celor care au semnat că sunt „fanatici religioşi”, fără ca să fie sancţionat imediat de CNCD pentru incitare la ură. În general CNCD sancţionează doar vocile conservatoare fiind se pare un instrument al statului discriminatoriu. Inițiativa a strâns un număr de semnături mai mult decât necesar pentru a iniția un proiect de lege constituțională, care este sprijinită activ de Biserica Ortodoxă și de Biserica Romano-Catolică. Inițiativa vizează înlocuirea sintagmei „între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu una mai restrictivă, „între un bărbat și o femeie”. Potrivit expunerii de motive din proiectul de lege, acesta „își propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de «soți» (…) ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de «familie», a raportului dintre «familie» și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie”.

Deci iniţiativa este una pozitivă, fără urmă de discriminare sau de ură cum încearcă unele ong-uri sau voci publice să insinueze. E dreptul legal al unor milioane de cetăţeni să iniţieze un referendum. În special referendumul este cel mai democratic mod de exprimare al unui popor în democraţie. În general, elita birocratică atinsă de corupţie de la Bruxelles evită consultarea democratică a popoarelor de teama ca aceasta să nu corespundă cu voinţa lor minoritară. Vezi cazul Brexit. Euro-birocraţii se comportă din păcate ca foştii membrii ai biroului politic al fostului URSS, care luau decizii în numele a sute de milioane de oameni, care nu aveau dreptul la vot sau la referendum. Deci reîntoarcerea la modelul sovietic nu este un exemplu democratic în Uniunea Europeană, chiar dacă unii birocraţi îl doresc. Înainte de alegerile din decembrie 2016, CpF a încheiat un acord de colaborare cu PSD, ALDE și PNL prin care cele trei partide promiteau să susțină revizuirea art. 48 (1) din Constituția României, în care e definită noțiunea de „familie”.Potrivit legii, 30 la sută dintre alegătorii înscriși pe listele electorale trebuie să participe la referendum pentru a-l valida, iar eventuala redefinire a familiei va trece dacă jumătate plus unu dintre cei prezenți la urne vor vota „pentru”, cu condiția suplimentară ca numărul lor să reprezinte 25 la sută dintre cei cu drept de vot.

Ca urmare iniţiativa pentru redefinirea familiei nu este politică, ci transpartinică aşa cum susţine şi liderii CpF. A ignora trei milioane de semnături este un act tipic autoritară. În general, viziunea marxistă azi suspect la modă în U.E. este una tipic utopică şi profund totalitară. Cei care nu vor referendum se înscriu pe linia politică leninistă şi stalinistă, care interzicea votul liber democratic. Cei care nu vor redefinirea familiei se pot exprima democratic participând la vot şi să voteze Nu. E dreptul lor de a nu fi de acord cu majoritatea. Opţiunea de a interzice o iniţiativă cetăţenească de trei milione de semnături e tipic bolşevică şi antidemocratică.

„Iniţiativa noastră de revizuire a Constituţiei României nu are nicio legătură cu vreo formaţiune politică. Nu suntem şi nu am fost la remorca niciunui partid.Demersul nostru nu este în niciun fel legat de PSD sau de guvernarea PSD. Protocoalele semnate cu PSD, PNL şi ALDE nu au vizat decât obţinerea sprijinului parlamentar pentru adoptarea legii de revizuire a Constituţiei României. Am respins şi respingem confiscarea politică a iniţiativei noastre. Exprimarea publică a susţinerii demersului celor 3 000 000 de cetăţeni români, inclusiv de către actori politici, nu poate fi considerată o încercare de confiscare politică. De altfel, legea de revizuire constituţională nu a putut trece decât cu votul mai multor partide de la putere şi din opoziţie. Organizatorul referendumului este Guvernul României, nu PSD. Cine consideră că structura politică a guvernului este un impediment pentru votul la referendum, va trebui să fie consecvent şi să boicoteze şi alegerile de anul viitor organizate de acelaşi guvern. Ceea ce este, evident, absurd”, transmite Coaliţia pentru Familie, într-un comunicat de presă. Deci referendumul nu este împotriva unei opţiuni sexuale, ci are legătură cu un drept fundamental specific unei democraţii consolidate: dreptul de a vota şi a îşi exprima liber voinţa.

Cei care critică dreptul de a vota şi de a modifica legal Constituţia în numele unei superiorităţi „morale” şi „minoritare”, pentru că majoritatea nu înţelege sunt de partea unei viziuni marxist-leniniste şi doresc transformarea UE într-o nouă URSS. Popoarele din est au învăţat din lecţia criminală a comunismului şi nu-l mai doresc deloc. S-a ajuns la situații absurde ca un prezentator de la Meteo dintr-o televiziune să critice referendumul, fapt nedemocratic si neprofesional, fără să fie sancționat de CNA. De ce? Democraţia a intrat în ADN-ul est-europenilor. Nu întâmplător unii dintre cei care critică dreptul democratic al referendumului sunt fii unor foşti bolşevici veniţi pe tancurile sovietice în România. Profesorul de politologie Vladimir Tismăneanu a spus că viitorul Referendum pentru Căsători este „de un penibil nebun”, insinuând că susținătorii acestui demers formează „România în ițari, cu opinci și cu ochelari de cal”.

„România în ițari, cu opinci și cu ochelari de cal: Anunțatul referendum este de un penibil nebun. Paseism neghiob, idilism rural, pășunism în zdrențe. Faptul că parlamentarii PNL au îmbrățișat cu sârg și zel obsesiile celul mai dezolant tradiționalism este cât se poate de revelator. Nu mai vorbesc de dezgustătoarea ipocrizie a celor din ALDE, secreția electorală a divorțatului de profesie”.

Să jigneşti gratuit trei milioane de români care au iniţiat un demers legal într-o democraţie arată că nu ai înţeles nimic din spiritul european al drepturile universale ale omului! De aceea, iniţiativa de schimbare a Constituţiei este un exerciţiu democratic, care nu poate fi ignorat şi exprimă voinţa a trei milioane de români. Pe 6 şi 7 octombrie se va vota o iniţiativă unică şi singulară după 1990 la cererea unui număr mare de cetăţeni. Dreptul românilor de a iniţia demersuri legale prin referendum nu putea fi ignorat de autorităţi. Orice altă opţiune legată de ignorare ţine de comunism şi marxism, precum şi de fostul URSS. Dreptul la vot e o expresie a democraţiei şi Europei civilizate. Mergeţi la vot şi votaţi cum credeţi! Aşa e democratic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*