Naționalismul și antisemitismul ucrainean a ajuns la limită. S-a ajuns ca teroriști ISIS să fie protejați de anumite oficialități de la Kiev pentru a nu fi expulzate în Rusia. Protestatarii ucraineni ies în stradă și se bat cu poliția pentru ca teroriștii ISIS să nu fie arestați și expulzați, ca urmare a crimelor făcute. Pe lângă falimentul economic, Ucraina cunoaște un faliment moral, de stat creat artificial, ce a beneficiat masiv de teritorii de pe urma răposatului URSS. Ucraina sovietică a luat de la Ungaria celebrul ținut al Transcarpatiei, de la Româna a furat Bucovina de nord, Bugeacul și Maramureșul istoric, iar de la Polonia a răpit Liovul. De la Rusia a beneficiat de cadourile lui Hrușciov: Crimeia, iar de la Lenin a primit gratis Donețk și Lugansk. Deși beneficiază de imense teritorii populate de alte naționalități, Ucraina duce o politică sfidătoare de eradicare la propriu a minorităților.
Legea învățământului de la Kiev interzice limbile română, maghiară, poloneză și rusă în școli. Școlile minorităților sunt închise una câte una cu poliția. În urma războiului din Donețk peste o mie de români din Bucovina de nord și Bugeac au fost uciși, fiind trimiși la moarte sigură în linia întâi împotriva armatei Republicii populare Donețk. Față de România care nu reacționează, Ungaria lui Orban și mai ales Polonia duc o politică fermă de îngrădire a naționalismului șovin ucrainean și de demascare a politicii Kievului împotriva minorităților. România oficială ca să nu supere partenerul strategic de la care cumpărăm arme de peste patru miliarde de dolari, nu i-a nicio poziție împotriva măsurilor dure contra minorității românești din Ucraina. Se pare că în Ucraina lucrurile vor lua o turnură tragică. Kievul a rupt definitiv tratatul cu Moscova, fapt cu consecințe grave pentru pacea în zonă.
Președintele Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, a semnat luni un decret de anulare unilaterală a Tratatului privind prietenia, cooperarea și parteneriatul dintre Ucraina și Federația Rusă, fapt ce aruncă în aer frontierele statului ucrainean. Politicieni din Federația Rusă, au reacționat dur la încălcarea Tratatului de prietenie cu Rusia. În special, adjunctul Dumei de Stat, liderul Partidului Liberal Democrat, Vladimir Jirinovski care a declarat că decretul Președintelui Ucrainei contestă de fapt granița Ucrainei actuale. Să nu uităm că acum doi ani vicepreședintele Dumei de Stat a cerut ca Republica Moldova, Bucovina de nord și Bugeacul să se unească cu România. În plus, naționalistul Jirinovski este convins că Rusia ar trebui să încalce Tratatul de prietenie cu Ucraina. Jirinovski a reamintit că LDPR a fost categoric împotriva acestui acord în decembrie 1998, când Duma de Stat a ratificat-o. „Proiect de lege privind încetarea acordului constă în analiza comisiei pentru afaceri a CSI, numită de președintele Rusiei, de a se lansa procesul deratificării până în octombrie 2018, când trebuia să fie reînnoit automat timp de zece ani. Dar Poroșenko a făcut-o însuși anularea pe voința sa”, a afirmat Jirinovski într-un comentariu adresat Agenției Federale de Presă. Acordul, conform lui Jirinovski, a fost complet nefavorabil pentru Rusia. Politicianul rus a reamintit că după 1991 granițele dintre Ucraina și Rusia nu au fost demarcate. Ucraina, ca o entitate absolut artificială creată în cadrul Uniunii Sovietice, nu a avut și nu putea să aibă frontiere istorice cu Rusia. Toate au fost desenate de comuniști și schimbate de mai multe ori în secolul al XX-lea.
„De exemplu, Noua Rusie – aceasta este întreaga zonă sud-est de astăzi a Ucrainei, inclusiv Odesa, Donețk, Lugansk, Harkov – URSS a dat-o Lenin cadou în 1920. Astăzi nu este mai mică de 25 la sută din teritoriul Ucrainei. Galicia de est și Volyn – o parte din Polonia istorice – au fost anexate la URSS în 1939 (20 la sută din țară). Nordul Bucovinei a fost anexată de URSS în 1940 – este de cinci procente. Regiunea Transcarpatia, unde majoritatea populației se consideră maghiari, a fost atașat la URSS în 1946 după al doilea război mondial (este încă aproximativ cinci la sută din Ucraina de azi). RSS Crimeea Ucraineană a trecut-o Hrușciov în 1954 (zece la sută din teritoriu) la Kiev. Malul drept și malul stâng al țării, inclusiv Vinița, Kiev, Chernihiv, Sumy, Poltava sunt istoric parte a Imperiului Rus (care este de 35 la sută)”- a mai spus parlamentarul. Jirinovski a mai atras atenția, de asemenea, asupra faptului că singura parte a Ucrainei de astăzi, care poate fi condițional numită istorică, este doar Zaporozhye, Cherkasy, Kirovohrad, Dnipropetrovsk, în cazul în care, cel puțin până în 1654 au trăit aici cazaci liberi, care au fost conduși de Bogdan Hmelnițki, care a primit el însuși cetățenia Rusiei. Deci, fără un Tratat de prietenie vom obține posibilitatea de a contesta în mod legal frontierele actuale ale Ucrainei“, – a spus politicianul. Din informațiile obținute, șeful statului major al armatei ruse Valeri Gherasimov, în urma denunțării unilaterale a tratatului de prietenie dintre Ucraina și Rusia, a declanșat alerta militară și pregătirile pentru un eventual conflict cu Kievul, care nu mai are recunoscute granițele țării și dorește eliminarea minorității ruse din țară, dar și măsuri dure împotriva populațiilor maghiare, poloneze și române. În acest conflict Ungaria și Polonia sunt implicate pentru recuperarea teritoriilor istorice sau pentru apărarea ființei populației maghiare sau poloneze.
România e pregătită să-și apere interesele în Ucraina sau preferă să nu supere aliații occidentali care fac jocurile Kievului în detrimentul minorității române supuse la un proces de exterminare culturală?… E momentul istoric ca România să-și apere și promoveze interesele seculare în Bucovina de Nord, Bugeac și chiar Maramureștul istoric. Ignorarea minorității române din Ucraina frizează trădarea de țară.
Lasă un răspuns