Bulevardul Fântânilor din București va intra oare în Cartea Recordurilor?

Intrate de curând într-un amplu proces de renovare, fântânile din centrul Capitalei – Piața Unirii – vor avea o altă arhitectură, cu jocuri de lumini şi coloane de apă care vor ajunge până la 40 de metri înălţime. Renovarea și „remodelarea” acestora va costa 7 milioane de euro, iar la final vom intra şi în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung ansamblu, de fântâni arteziene. Fântânile din Piaţa Unirii vor îmbina jocuri de lumini şi muzica antrenantă cu mişcări ale apei şi jeturi care vor urca până la 40 de metri înălţime. Proiectul cuprinde şi lasere în culorile tricolorului sau proiecţii video şi perdele de apă. Fântânile vor oferi un spectacol de apă, lumini şi muzica în patru regimuri de funcţionare: regim de seară şi de noapte de luni până vineri, iar cel mai interesant program va fi în weekend: un adevărat un show stradal. Aici ar urma să încapă peste 4000 de oameni care vor urmări spectacolul, iar în această zonă vor fi construite şi două tuneluri prin care vor trece jeturi colorate de apă, iar oamenii vor avea senzaţia că stau într-un adevărat acvariu. Tunelurile vor avea şi ieşiri de siguranţă. Proiectanţii şi constructorii spun că vor face şi alte fântâni arteziene în afara celor de la Piața Unirii, pentru a putea intra în „Cartea Recordurilor”. Astfel 17 din cele 34 de arteziene vor fi reparate.

În prezent cele mai spectaculoase fântâni arteziene din lume atrag milioane de turişti. De pildă, Fontana di Trevi din Roma, un adevărat monument istoric, a fost și ea renovată în 2015. Cea mai mare fântâna din lume este acum Burj Khalifa, inaugurată în 2009 în faţa uriaşei clădiri cu acelaşi nume. Aceasta aruncă jeturile de apă la 150 de metri înălţime. A depăşit chiar şi vestita fântână Bellagio din Las Vegas, recunoscută pentru coregrafia impresionantă de lumină, muzica şi apă.

Conform planului arhitectural, fântânile bucureștene vor oferi acces din patru direcţii: dinspre Dealul Patriarhiei, dinspre Hanul lui Manuc, dinspre Magazinul Unirea şi dinspre Hotelul Horoscop. Astfel capitala ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru realizarea celui mai lung traseu cu arteziene din lume. (G.V.G.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*