Fomeia română

Cine nu iubește femeia?, cum ne întreba odinioară Cristian Vasile, cântărețul care a lansat șlagărul Iubesc femeia, îndrăgit de toate mahalalele. Femeia, ah! Nu știu de câte ori nu i-am ridicat statui în cuvinte și în suflet. Dar, vorba cântecului, „iubesc femeia/ când e femeie”, și am găsit-o în plămada femeii de rând, a femeii normale, muncitoare, fiindcă, în momentul când femeia se urcă pe un piedestal, devine un monstru. Gândiți-vă numai la Ana Pauker, care a fost pentru țara noastră întruchiparea răului, un fel de Pacepa în fustă. Simbol al crimei și trădării.

Femeile române care au fost pe podium-ul politic, care au avut, cum se spunea, o „funcție de răspundere”, au fost catastrofale pentru istoria României moderne. Numai de la Ana Pauker la Elena Ceaușescu s-au perindat la diferite lacăte politice tot felul de femei care s-au dovedit nefaste pentru România, un adevărat blestem. Aceste femei au făcut mare rău, în primul rând, culturii.

O istorie a rolului jucat de femei în epoca actuală va scoate lesne în evidență caracterul malefic al femeii activiste sau politruc, de la o Suzana Gâdea la Vasilica Dăncilă, evident, opera unor neghiobi de la putere, care au avut nevoie de niște servitoare! Desigur, starul negativ al lor rămâne Elena Udrea, săraca, o ființă influentă, dar incapabilă, obraznică din cale-afară, care a ajuns la putere cu sexapeal-ul, ca străbuna sa, Lupeasca, și cu metoda Miței Baston, „beletul”, a trecut prin toate funcțiile și acum, de unde e, cică ar fi în Costa Rica (s-o fi mutat acolo Jilava!?), sfidează patrihoții, își dă cu părerea despre orice, e asemenea acelui elev leneș, mereu repetent, care stă în fundul clasei și face bulisme de toți și de toate, de lecție, de colegi, ca și de profesor. Imaginea îi aparține lui Obama, care l-a caracterizat pe Putin în acești termeni, după cunoscutele acțiuni putiniene în cazul Snowden.

Desigur, se pot da zeci de exemple despre frumusețea și valoarea femeii române. Dar la acest capitol circulă mai mult numele reginelor Elisabeta și Maria, ale scriitoarelor Elena Vacărescu și Martha Bibescu. România modernă nu prea a avut exemple pozitive. Poate Ana Ipătescu!!? Poate Plumb, Vass, Șandru, Anastase, Carmen Dan, Kovesi sau Olguța, ce tocmai a comis un „atac incendiar”, că nici azi pompierii lui Ciolannis nu reușesc să-l stingă?! Poate Antonescu, femeia, nu bărbatul, deși Vadim îi spunea „Mireille Mathieu”? Dar ce ziceți de Lucica TVR-orista, pe care luptătorii în munți, unii le zic legionari, o acuză de pactizare cu securitatea, care i-ar fi comandat și scris serialul durerii?! Mi-a spus asta Gheorghe Urdea-Slătinaru, un martir al prigonirii, care a refuzat să facă „pactul cu diavolița”.

Femeile din televiziunea română sunt de pomină, e greu să trecem cu vederea imaginea tulbure, cețoasă, duplicitară, schizoidă pe care o lasă în urma lor persoane spălăcite și superficiale, scremute, lipsite total de talent, ca Andreiuța lui Marin, Jenica lui Vodă-n Lobodă, Marinata lui Șeicărel și numeroase alte femei al căror re-nume mi-e lehamite să-l mai trec pe hârtie. Ai sentimentul că există o conjurație feminină care conduce România spre dezastru. Spre fericirea tâmpă a aleșilor națiunii.

Da, dar dacă n-ar fi ei, n-ar fi nici femeia română la putere, și ce ne-am face fără Vasilica lui Dăncilă? Iar Leana din Pleșcoi n-ar fi existat fără Băsescu, ea e creația lui, pe el trebuie să-l înjurăm, nu pe ea, care nu a făcut decât să fie ceea ce este. Ea nu putea fi ceea ce nu este. Iar când a vrut să fie astfel, a încurcat-o! Evident că Băsescu, dacă ar fi fost bărbat, și nu un zombie sau o fosilă, cum i-a spus un liberal, ar fi trebuit să le spună judecătorilor: Stați așa, fraților, femeia asta nu are nici o vină, eu am împins-o pe la spate, eu mi-s căuzoiul!, și să meargă după gratii, în locul ei.

Și cine se află în spatele Vasilicăi, nu un cameleon, care își schimbă culoarea de la un ceas la altul, crezând că va scăpa basma curată? Însă va sfârși ca în cântecul Mariei Tănase, când Vasilica îl va blestema așa pe craiul de Teleorman: „Aseară mi-ai luat cercei,/ Vedea-te-aș spânzurat ca ei!”…

Sigur, sigur, pe bărbatul român trebuie să-l muștruluim de felul cum arată și se manifestă femeia română, care, datorită slăbiciunilor lui, a prins gust de putere! Nici un român nu mai are pace în casă cu muierea lui, toate vor să ajungă ministrese sau pe undeva, la vedere, pe la un chioșc de acadele măcar, să conducă fie ce-o fi și să vază lumea, să o caterisească.

Mă gândesc ce fată cuminte, la locul ei, plină de modestie și de bun simț era colega mea de la televiziune, Gabriela Firea, ca, deodată, grație lui Mugur Isărescu, să devină o Mița Baston națională, o luptăreață pe baricade, care se luptă cu imposibilul și cu inimaginarul! Acum se bate cu marele cameleon, a apărut din culise și o altă femeie, Irina Tănase, amanta de 25 de ani a cameleonului, care, chipurile, ar conduce din umbră România!, dar în curând batista va fi pusă pe țambal întrucât, orice ar face luptăreața, nu poate inventa alți oameni. Valorile României fie s-au stins, fie au plecat cât mai departe, au rămas aici neica-nimeni, iar la putere sunt numai scursuri. Cauza crizei fără leac prin care trece România este, am spus-o nu o dată, lipsa de calitate a oamenilor. Și e suficient să-l cunoașteți pe parlamentarul Florea. Fără valori, fără calitatea oamenilor, nu se poate construi nimic.

Eu cunosc bine femeile de la biblioteci. Bibliotecarelor române le-aș ridica un postament în Piața Victoriei, ele să vină și să-și spună gândul când vor. Deunăzi, o bibliotecară de la Universitatea București, de la sala de periodice, îmi spunea că toate colegile ei, toată lumea, de fapt, e tristă pentru ce se întâmplă la conducerea țării. Nu se mai poate cică face nimic împotriva celor care controlează jocurile. Iar oamenii buni pleacă. Una din celebrele cântărețe populare, Maria Ciobanu, și-a dus toată averea în America, și-a cumpărat casă în Los Angeles și trăiește acolo. Toți românii buni au copiii în străinătate, nu mai vin la Universitatea noastră, învață acolo!…

Iată o imagine mai mult dcât tragică prezentată de o femeie română. Ce să construiești cu plagiatori și turnători ca Ponta, de pildă? Păi orice precupeață de la Matache este mai demnă de respectat decât el. Nu mai poți face nimic cu oameni compromiști, cu sămânța otrăvită!

Nu-i de mirare apariția femeilor la tribună. E chiar o invazie de… educatoare ale nației!

Zeci de femei fără operă, fără talent, fără valoare, și-au făcut un nume prin televiziuni. ProTv, de pildă, a pompat masiv în femeia fotogenică, ajungând la o deșănțare catastrofală, transformând femeia română, frumoasă, politicoasă, curată, într-o arătare obraznică și artificială, făcând o adevarată crimă morală cu efecte în timp incalculabile, dacă e să ne gândim doar la faptul că unele crainice au ajuns să fie trecute în manualele școlare, înlocuindu-i pe Coșbuc, Topârceanu sau Rebreanu! Ce să mai spunem de valul tsunami al „analistelor politice”, gen Pora, Zăvo sau Bahmu, niște desfigurate, lipsite total de feminitate, care dau verdicte cu toptanul, Doamne-păzește!

Femeia română actuală ajunsă la vedere e lipsită de personalitate, e o Tzatză sau o Tzoapă, care a transformat televiziunile și presa scrisă în mahala, spre bucuria patronilor semianalfabeți!

*

Bărbații s-au tot amuzat, se tot amuză, ba cu un ochi la făină, ba cu altul la rachie, dar iată că acum, după ce a trecut faza de curtoazie, femeile s-au cocoțat peste tot, cu planul declarat de a ocupa toate pozițiile importante în ierarhiile țării, în toate domeniile. O să fim ca în utopia lui Aristofan, Adunatele, unde a imaginat o republică săltăreață condusă numai de femei.

Gafele enorme săvârșite mai ieri în Parlamentul european de EBA ebonita, fiica președintelui Băsescu, au fost de pomină, vă mai amintiți!? Experimente pe spinarea poporului român, a femeii lui deștepte! Dar îl amuzau pe papa, care rămâne modelul suprem de sictirist, care va intra în Cartea Recordurilor ca primul președinte din istorie suspendat și demis, în același timp, în care a funcționat ca președinte! Sigur, performanța lui este depășită azi de Dragnea, care are două condamnări și în loc să fie unde-i este locul, adică la pușcărie, el conduce țara, arată că e mai zbir ca președintele ei de paie, pe care ba îl demite, ba îl iartă! De regulă, șefii de stat ai României au avut numai o mână proastă, cum se spune la poker, adică au pus în posturi cheie numai femei care s-au dovedit fie hoațe, fie mincinoase, fie ahtiate după avere sau putere, fie netalentate, precum Lica lui Gheorghiu-Dej.

Ce s-a întâmplat mai an cu Corina Crețu, ex-purtătoare de cuvânt a lui Ion Iliescu, iar a fost de pomină, a râs toată America! La fel, parașutele de la ICR New York, cele trei grații române, Pișanca, Șuteanca, Urticaria, niște hoațe și incapabile. Rămân de pomină gesturile lor „culturale”: Tanda Pișan a fost dată afară fiindcă și-a păruit subalternul, pe bunul smaritean Pedos, Corinuța a defilat cu „zvastica pe ponei”, depășindu-și cu mult atribuțiile și statutul, iar Doinița a validat un jaf fără precedent în istoria artei, publicând la editura proprie fapte criminale și anti-românești, cărora le făcea reclamă prin ICR.

Nu mai insist, am scris destul despre acest caz (vezi în special volumul Artiști români la New York), care va mai aduce multă păcură pe ochii și așa destul de înlăcrimați ai României. Merită o carte a durerii toată această tragică poveste, a acestei femei inconștiente, pe care statul român a tolerat-o fără măsură. E suficient să ridici un deget și hoții strigă: „Nu eu, el, nenea Nelu, el e hoțul”. În timp ce un țambalagiu de la Ciorogârla adevăr gurește:

„Fomeia română/ E mai tare ca o prună,/ Că-i acră și amăruie/ Fugi ca dracu’ de tămâie!”

Evident, aceste femei de care vorbim, nu mai sunt femei, nu mai sunt Femeia pe care s-o iubești, sunt „fomei”, care s-au masculinizat, vorba basculei Eba, și care se visează, ca Rovana rovineta, președinte! Iar o anume madam Câmpeanu le vede controlând și procuratura, și serviciile secrete! Curaj, fomeilor! La atac! Acolo unde apar fomeile române la putere, fiți sigur că în curând va fi dezastru. Mai bine s-ar da o lege să se împerecheze.

Ar triumfa o idee a Hortensiei Papadat-Bengescu, compromisă de surorile Cocea. Pe care numai o acuplare imposibilă, cum ar fi aceea dintre Gigica Fecali și Mireille Mathieu ar mai putea-o salva. De altfel, se petrece acest fenomen în politica românească, în timp ce femeile se masculinizează, bărbații se efeminează! Și modele ar fi, de la faimoasa Gina Balamuc la actualele Scârna și Buluc!

Și tot fomeile române au ajuns să organizeze toate evenimentele politice și culturale din România. Nu mai poți respira de atâtea moașe! O țară sleită de cât este de moșită și răsmoșită. Am să revin cu detalii despre ce se întâmplă la câteva din marile evenimente care au loc în țară. Se fac pe bani de la FMI și stră-moașelor nu le pasă. Dar acești bani sunt datorii, pe care le plătește poporul. El plătește și oalele sparte de aceste moașe-codoașe.

Un răspuns la “Fomeia română”

  1. IO...gerules spune:

    Calitatea oamenilor,in momentul actual istoric(adica trecator)al Romaniei nu trebue cautata in Parlament ci in marea masa a poporului roman.In”capu statului(in capu satului,vorba lu nea Marin))romanesc au fost cocotate toate taraturile societatii romanesti,loc unde li s-a lustruit freza si muianu(fata hidoasa si natanga)pentru a nu se vedea putregaiul cerebelului.Asta e.Totul este istoric in lume.Pe valurile istoriei au aparut si disparut popoare.Romania reprezinta focarul de unde au purces popoarele lumii,inca dela aparitia ei pe planeta Pamant,vointa a Bunului(mosului,bunicului)Dumnezeu creatorul lumii vazute si nevazute de catre trestia aceasta ganditoare care se numeste om.Dupa cum se prezinta evolutia sau mai bine zis devolutia Romaniei,in prezent se pare ca tara romanilor merge spre un neant,spre un gol imens,imposibil de ocolit,dar privind in timp Neamul romanesc cu centrul sau de milenii din Carpati a ramas ca statuia Sinxului din Bucegi semet si categoric.Istoria va arata lumii victoria contiintei pe pamantul Romaniei,contiinta fiind singura forma din strucura spiritului,cu care omul lucreaza cu Dumnezeu prin suflet.Constiinta este motorul viitoruli.Unde nu exista contiinta nu exista nici suflet,deci omul nu mai lucreaza cu Dumnezeu ci cu diavolul.Si se pare ca la romani legatura lor cu Dumnezeu e mai stransa decat pe la alte neamuri uzurpatoare de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*