Memoriu adresat Curţii Constituţionale a României şi Preşedinţiei României

Societăţile cultural-patriotice mai jos semnate se adesează Curţii Constituţionale a României şi preşedintelui României, Domnului Klaus Johannis, pentru a opri instituţionalizarea Codului Administrativ, aprobat de Parlamentul României, care nu este altceva – mai ales pentru românii din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş – decât o a doua semnare a Dictatului de la Viena, prin acordarea statutului de a doua limbă oficială în România limbii maghiare. Având  experienţa folosirii limbii maghiare în administraţia locală, unde românii nu au acces numai cu bariera cunoaşterii limbii maghiare, în propria lor ţară, ca şi în unităţi economice din zonă, prin instituţionalizarea acestei limbi şi în administraţia de stat, practic se revine la perioada Dictatului de la Viena cu urmările lui crunte pentru români, astfel că UDMR şi celelalte partide maghiare îşi va vedea îndeplinit visul de purificare a zonei de români şi de distrugere a unităţii statului naţional român chiar acum, la Centenar.

Protestăm energic împotriva faptului cum deputaţi şi senatori români inconştienţi şi deputaţi şi senatori udemerişti foarte conştienţi au aprobat acest proiect de Cod Administrativ care duce la destrămarea României, la purificarea judeţelor Covasna, Harghita şi parţial Mureş de români, deoarece ei neavând loc de muncă şi trăind în permanenţă într-o atmosferă insuportabil de ostilă românităţii, acum, cu acordul acestui Cod administrative nociv, creat în urma cârdăşiei unor partide româneşti cu UDMR, vor fi nevoiţi să părăsească în masă zona, ca pe timpul Dictatului de la Viena. Sperăm ca instituţiile Curtea Constituţională şi Preşedinţia României să oprească această legislaţie nocivă pentru interesele de stat ale ţării noastre şi ale naţiunii române.

Codul administrativ este cea mai perfidă lege prin care partidele româneşti implicate în aprobarea ei au putut să o aducă în faţa naţiunii române în anul Centenar 2018, act care va duce de fapt la agravarea tensiumii dintre români şi maghiari.

Noi, toţi membrii ai societăţilor cultural-patriotice mai jos semnate, ţinem cu toată fiinţa noastră la Limba română, la jertfa de secole a strămoşilor noştri pentru Limbă, nu dorim ca în propria noastră ţară să se ridice un zid de netrecut între noi şi Limba noastră. Pentru maghiari/secui din Transilvania, limba română a fost întotdeauna o a doua limbă maternă, niciodată ei nu s-au plâns în istorie că nu-şi pot prezerva identitatea naţională din cauză că ştiau şi limba română într-o ţară unde ei locuiau într-o mare de români, aşa cum spunea şi intelectualul martir sas de la 1848 Ştefan Ludwig Roth, doar acum UDMR-ul  şi formaţiunile etnice maghiare aliate vreau să scoată „maghiari puri” şi zonă purificată de români în chiar inima României. Alături de Limba Romană, de caracterul unitar şi naţional al Statului Român, de Constituţia Romaniei, de românii cei mai afectaţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, aşteptăm cu respect de la Curtea Constituţională şi de la Preşedinţia României să oprească legalizarea acestui Cod Admistrativ, obţinut de UDMR prin troc şi şantaj, prin corupţie politică, de la partide româneşti.

Semnatari:

Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu” din Romania

Despărţământul Cluj al Astrei

Societatea Cultural-Patriotică „Dragoş Vodă” Pro Maramureş

Societatea Cultural-Patriotică „Virtus Romana Rediviva”

Un răspuns la “Memoriu adresat Curţii Constituţionale a României şi Preşedinţiei României”

 1. C.H.Alupului Rus spune:

  DIN 1947 ROMÂNIA NU MAI ESTE CONDUSĂ DE ROMÂNI.
  D.IOHANNIS NU IUBEŞTE ROMÂNIA !
  „OPOZIŢIA” (ÎN SPETĂ LIBERALII”) NU SUNT NICI ROMÂNI ŞI, NORMAL, NU POT FI PATRIOŢI.
  LIBERALII CA ŞI „BĂSIŞTII” (COMUNIŞTII) SUNT INTERESAŢI DOAR DE AVEREA LOR ! DE ACEEA AU VÂNDUT ŢARA MARILOR PUTERI GERMANIA ŞI RUSIA ÎN FRUNTE CU STATELE UNITE ALE AMERICII.
  ÎN MENTALITATEA ŞI ÎN ISTORIA GERMANIEI ŞI AMERICII, A NEMŢILOR ŞI AMERICANILOR GENOCIDUL ESTE UN LUCRU NORMAL. ŞI ROMÂNII ŞI ROMÂNIA SUNT ŢINTE ALE GENOCIDULUI ACESTORA . DE ACEEA AU ŞI „ALES” UN SAS PENTRU A DISTRUGE ROMÂNIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*