Protest! Stop oficializării limbii maghiare în România!

Partidul Noua Dreaptă protestează față de modificările aduse Codului Administrativ al României prin votul din Senat și Camera Deputaților al parlamentarilor PSD-ALDE-PNL-UDMR.

Noul Cod Administrativ oficializează practic limba maghiară în România, transformând-o, CU ÎNCĂLCAREA CONSTITUȚIEI, într-o a doua limbă oficială a Statului Român: prefecții vor fi obligați să asigure folosirea limbii maghiare în instituțiile prefectului, la nivelul autorităților administrației publice locale, în instituțiile publice aflate în subordinea acestora, în organismele prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local sau județean, precum și în serviciile publice deconcentrate. Mulțumită prietenilor UDMR din partidele „românești”, pentru prima dată în România, instituțiile publice vor fi obligate să aibă formulare în limba.. maghiară!

Udemeriștilor nu avem ce le reproșa: nu e prost cel care cere, e prost cel care dă! UDMR a speculat ca de obicei tensiunile dintre putere și opoziție, nu a susținut moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă și a primit la schimb oficializarea limbii maghiare în administrația publică CENTRALĂ, prin instituțiile prefectului și serviciile deconcentrate ale ministerelor. Concret, serviciile deconcentrate, care reprezintă extensii directe ale Guvernului României, precum Agenția Națională pentru Administrare Fiscală, Protecția Consumatorului, Protecția Mediului sau pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, precum și alte zeci de instituții deconcentrate vor fi obligate să oficializeze LIMBA MAGHIARĂ, pe lângă limba română.

Acesta este trocul sinistru pe care coaliția PSD-ALDE l-a făcut cu UDMR, aplicând o nouă lovitură Statului Național Unitar în chiar Anul Centenarului Marii Uniri!

Partidul Noua Dreaptă atrage atenția că noul Cod Administrativ erodează statutul de limbă oficială al limbii române iar prin eliminarea pragului de 20 la sută, limbile tuturor celor 20 de minorități naționale din România vor deveni de jure limbi oficiale de stat în România, de vreme ce instituții publice ale statului român vor fi de-acum înainte obligate de lege să permită utilizarea lor, să emită formulare în toate aceste limbi și să angajeze personal vorbitor al acestor limbi.

În loc să încurajeze utilizarea limbii oficiale de stat în instituțiile publice ale statului, PSD-ALDE adoptă legi care încurajează cetățenii români să utilizeze alte limbi în instituțiile publice, în dauna limbii oficiale de stat. Astfel, prefecturile și serviciile publice deconcentrate vor fi obligate să asigure cetățenilor aparținând unei minorități naționale dreptul de a utiliza limba maternă (maghiară dar și albaneză, armeană, greacă, italiană, idiş, macedoneană, poloneză, țigănească, ruteană, tătară, bulgară, cehă, croată, germană, rusă, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană) în instituțiile publice ale administrației publice centrale. Practic, limba oficială de stat va fi dublată la nivelul administrației publice centrale a statului de alte limbi care vor avea de jure un statut.. cvasi-oficial!

Partidul Noua Dreaptă consideră însă că nu pot fi negociate articoul 1 din Constituție și nici articolul 13 care prevede că în România, limba oficială este limba română.

Partidul Noua Dreaptă militează din poziția de partid de opoziție extraparlamentară pentru apărarea caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al Statului Român și a organizat în acest sens sute de manifestări, între care enumerăm doar organizarea în fiecare an pe 1 Decembrie a marsurilor de Ziua Națională la Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc sau Târgu Mureș, acolo unde tricolorul este batjocorit și românii sunt marginalizați, organizarea anuală a Marșului Memorial Avram Iancu în memoria conducătorului Revoluției Române de la 1848 din Transilvania, sau organizarea de proteste în fața Ambasadei Ungariei ori de câte ori onoarea și demnitatea României au fost lezate.

Partidul Noua Dreaptă îndeamnă membrii și simpatizanții din București să participe duminică 29 iulie la marșul de protest organizat de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și Asociația Calea Neamului. Ne vedem la ora 17:00 în Piața Constituției pentru a spune cu toții STOP CODULUI ADMINISTRATIV PSD-ALDE-UDMR, STOP oficializării limbii maghiare în România!

 

Lasă un răspuns