La noi, totul funcționează la fel de prost!

De mai bine de trei săptămâni, Curtea Constituțională a României s-a pronunțat în legătură cu demiterea procurorului-şef al DNA. Preşedintele țării, biciclistul numărul 1 al patriei, lecturează încă documentul, cititul nu este, fireşte, elementul său favorit, punctul său forte!… Nici treburile Țării nu par a fi! Unii spun că micul Iohannis sfidează Constituția, alții că este iresponsabil, ca de obicei! În anul Centenarului Unirii însă, nici să onoreze prin prezența sa simbolică un drapel, nu este în stare, iar acest lucru este grav! Iar Dragnea & com., numărând anii de puşcărie , care-i aşteaptă, îşi freacă palmele, totuşi, bucuroşi!

Prin politica duplicitară, prin ambiguitatea sa, Iohannis pare că le face jocul, în realitate!… Tărăgănează lucrurile, spune prostii, nu este sincer, compromițând DNA-ul în felul acesta, la fel ca şi alte instituții!… De ce nu ar fi un şef de stat receptiv şi de ce nu ar schimba imediat un procuror-şef?! DNA-ul şi Serviciile nu pot sta într-un singur om, căci nimeni nu este – şi nu trebuie să fie!- inestimabil şi de neînlocuit! Analiza critică a instituțiilor vitale ale țării ar trebui făcută permanent pentru ca ele să funcționeze aşa cum trebuie. În realitate, nu se doreşte acest lucru, este ca şi în parabola aceea cu pasărea acoperită de o balegă… Nu oricine aruncă murdării peste tine este duşmanul tău şi nu oricine te scoate din mizerie îți este prieten! Până atunci, Dragnea şi toți parlamentarii “săraci şi cinstiți” îşi vor plânge de milă, autovictimizându-se, sensibilizând gloatele, doar-doar or schimba Legile Justiției, să fure şi mai mult! … Cum or fi ajuns însă aşa de bogați?! Cum ați ajuns voi, români, atât de săraci?!… Iar această aşa-zisă Opoziție, cu lideri de doi bani, mereu în urma timpului sau care sfidează bunul-simț, – când organizează moțiuni de cenzură, dând rateu, când strâng mi-li-oa-ne de oameni în Piața Victoriei, în fața guvernului (50 de oameni numărați fix plus dl Orban!), când o acuză pe onorabila Veorica Dăncilă de înaltă trădare!, pe ea, săraca, nevinovata făptură, Schizma perfectă a PSD! Fără Viziune, fără Lideri adevărați, partidele acestea dau numai apă la moară corupților din PSD. Mai este de mirare că ambasadele străine se amestecă flagrant în treburile noastre interne?! Nu cred!

Soluția nu este decât una singură! Oameni noi, Nepătați, Competenți şi Patrioți! Implicându-ne, eradicăm Prostia, Lăcomia, Incompetența acestor politicieni! Si, a propos, Incompetența lor… Aflându-se la Bruxelles, în aceste momente, la o întâlnire crucială privind Imigrația în Europa, dl. Iohannis, ca de obicei, spune lucruri penibile sau nu are nimic de spus, zâmbeşte, face fețe-fețe în fața reporterului… Nici nu ştie pe ce lume se află! Cu astfel de Incompetenți, ce şanse să aibă România?! Normal că totul merge prost! Mai există însă Speranță! Iar Speranța aceasta constă în milioanele de suflete româneşti care aşteaptă o Schimbare. Poate, într-o zi, oamenii aceştia nu vor mai sta acasă, privind la televizor… Vor ieşi să înfrunte viața. La vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*