În anul Centenarului Marii Uniri, Guvernul României se implică în propaganda UDMR…

Instituții ale administrației publice centrale a statului român sunt implicate în propaganda iredentist-șovină promovată atât de agresiv de Ungaria și UDMR în favoarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc.

În loc să se delimiteze de propaganda UDMR și a Ungariei în favoarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc, instituții publice ale administrației publice centrale a statului român sunt implicate logistic și financiar în această propagandă ostilă României. Deși ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri când coaliția de guvernare PSD-ALDE ar trebui să fie mai atentă la astfel de manifestări, liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, sunt în genunchi în fața UDMR.

Este deja de notorietate faptul că UDMR acționează după bunul plac cu bugetele instituțiilor pe care le controlează la nivel local. Primării, consilii județene sau case de cultură controlate de UDMR sunt implicate logistic și financiar în tot felul de manifestări cu un pronunțat caracter revizionist, șovin și antiromânesc. Așa au apărut maratonul secuiesc, turul ciclist al ținutului secuiesc, ziua familiei secuiești, poarta secuiască, salamul cu gust secuiesc etc., toata acestea făcând parte din planul de marketing al proiectului de autonomie a așa-zisului ținut secuiesc.

Dacă până acum doar instituțiile publice ale administrației locale controlate de UDMR erau angrenate în această propagandă iredentist-șovină a UDMR, mai nou și administrația centrală a statului român pune umărul la autonomia teritorială pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc. Așa se face că de câțiva ani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, o instituția publică aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, deci în subordinea Guvernului României, se implică activ, logistic și financiar, în organizarea de maratoane secuiești și turul ciclist al ținutului secuiesc.

Și ediția din acest an a Turului ciclist al ținutului secuiesc este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita în parteneriat cu Consiliul Județean Covasna. Potrivit unei hotărâri de consiliu adoptată ieri, CJ Covasna va aloca 40.000 de lei către DJST Harghita pentru a organiza Turul ciclist al ținutului secuiesc din acest an.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*