Mesaj de suflet pentru copiii națiunii

„Bunul cel mai de preţ al omului este viaţa. Ea este dăruită o singură dată şi trebuie să o trăieşti în aşa fel încât să nu regreţi, să nu suferi pentru anii trăiţi fără rost, să nu arzi de ruşine în faţa unui trecut meschin şi laş” (Alexandr A. Fadeev). Să o trăim asa cum o simțim, prețuind fiecare clipă, fiecare moment binecuvântat de către Dumnezeu. Deși viața este frumoasă și are de toate, este lipsită de calea de întoarcere, nu există drum înapoi. Este un dar neprețuit, de aceea, noi pământenii trebuie s-o apreciem pentru unicitatea ei.

Deși, biologic, noi oamenii, îmbătrânim sufletul niciodată. În suflet totul ramâne la fel, ca si cum vremea nu a trecut peste el. În el toate lucrurile mici și simple sunt mărețe, tot ce nu se poate cumpaăa cu bani este de valoare pentru suflet. Sufletul nu cunoaște început și sfârșit, nu cunoaște vis mai înalt decât cel al iubirii. Pentru suflet eternitatea este iubirea necondiționată, gândul bun, armonia și pacea. Pentru suflet, cele mai prețioase zile sunt cele petrecute cu cei dragi, cele în care poți să ajuti pe cineva, în care zâmbetul, împreună cu bucuriile vieții, vin din lucrurile simple. Tot pentru suflet există stropul de ploaie, frumusețea si parfumul unei flori, adierea vântului, sunetul cursului apei curgătoare, strălucirea stropilor de rouă pe frunze în lumina soarelui, iar aerul curat înseamnă eternitatea și viața veșnică.

Noi, oamenii obișnuiți, putem lăsa doar o urmă a trecerii prin viață, ca atunci când reușim să facem o casă din munca noastră, să plantăm un pom, să aducem pe lume un copil pe care să-l educăm și să-l formăm ca om integru, capabil să-și croiască propriul drum în viață, cu onestitate și cinste. Acesta este și sensul vieții: să lași o amintire vie a trecerii tale prin ea.

Iubiți copii, să vă fie drumul în viață presărat cu flori, niciodată să nu vă lăsați învinși. Să fiți mereu binecuvântați cu iubire și pace, Dumnezeu să vă țină mereu sub paza Lui. Vă urez să nu cunoașteți tristețea și supărarea, să zâmbiți mereu mergând înainte, împreună cu speranța, bucuria și fericirea. Culorile sufletului vostru să fie aidoma curubeului surâzător în razele soarelui, ploaia să vă alinte mereu iar vântul să vă adie mereu chipul tineresc cu aerul prospețimii la fiecare început al anotimpurilor. Viața voastră să fie mereu îmbelșugată, înconjurați mereu de oamenii care vă iubesc, cărora le pasă de voi și care vă fac să vă simțiți mereu voi înșiși. Să aveți în sufletele voastre un deosebit respect față de toți cei care vă îndrumă și vă ajută să descoperiți cuvintele neasemjuite ale Limbii Românești. Bunul Dumnezeu să vă călăuzească pașii în fiecare clipă, iar iubirea Lui să se reverse mereu asupra voastră pacea, blândețea, bunătatea, înțelepciunea.

*

Să vă fie…

Să vă fie ziua ziuă, plină de bucurii și fericire,
De dragostea celor din jur și de iubire;
Să vă fie milă de alţii, ajutându-i mărinimos,
Să învățați, să respectați și să vorbiți duios;
Să vă aduceți aminte de bunicii dragi,
Să iubiți Țara, chiar dacă nu v-ați născut în ea,
Căci voi sunteți lăstarii din rădăcina-mamă –
Rădăcina Patriei ce cu drag vă cheamă.
Aveți nevoie de multă răbdare și învățătură,
Dumnezeu să vă șteargă din gând cuvântul ”ură”;
Cereți Domnului în rugăciunile voastre
Să trăiți în pace și dragoste în toate,
În viață să aveți parte de fericire și sănătate.
Voi suteți lăstarii primăverilor de azi
Și sunteți ramurile zilei de mâine.
Ca  să aveți mereu în viață împlinire
Trebuie să munciți, să trăiți în armonie,
Să ajutați, să faceți altora doar bine
Indiferent de ce se-ntâmplă în jurul vostru;
Azi sunteți copii, dar mâine veți sprijinul nostru,
Reazămul nostru la împovărata bătrânețe
Cu vorbe calde, cu dragoste și tandrețe.
Să nu vă speriați, să nu vă temeți de nimic
Chiar dacă sunt și momente mai mai grele,
Faceți în așa fel să vă meargă întotdeauna bine,
Să vă purtați în lume așa cum se cuvine,
Mulțumiți să fiți în viață buni în toate
Cele ce de la Dumnezeu au fost lăsate
În această lume și pe-acest etern pământ.
Mulțumindu-i Domnului pentru tot ce dăruiește,
Muțumiți-i din suflet pentru că apără și vă iubește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*