Copiii din flori” ai lu’ Bulă!

Urmaşul lui Păcală, năzdrăvanul Bulă senior – ceauşistu’ -, nu a fost doar eroul multor întâmplări cu tâlc, ci şi mare crai. Nu şi-a pus viaţa privată în vitrină. Discret din fire, Bulă-senior se pare că ne-a pricopsit, totuşi, cu copii din flori de care nimeni nu auzise până mult după catastrofa decembristă. Nu se ştie precis câţi urmaşi a lăsat prin preumblările sale, cert este că doi dintre aceştia au ajuns „mari”: Bulă-junior a făcut ochi într-un târg ardelenesc, unde s-a dat urmaş al „Deutsche Volksgruppe in Rumänien”. A abandonat meditaţiile metal-fizice cu case şi a ajuns, conjunctural, Bürgermeister-ul târgului cu etichetă de capitală europeană. Spre sfârşitul lui 2014, deşi populaţia României a scăzut, prin niscai miracole IT, numărul alegătorilor care l-au votat a crescut vizibil, aşa că Bulă-junior s-a văzut chiriaş la Cotroceni.

Preumblările craiului Bulă sr. au lăsat urme şi pe alte meleaguri. Una dintre fiicele lui nerecunoscute oficial a forat adânc câţiva ani terenul din Videle, dar fără alt rezultat decât irosire de timp. A clocit vreo nouă ani, în cuibarele Babilonului european până când, aflat în criză de „catindaţi” docili la „foncţia” de premier, un prestator teleormănean de manifestaţii iluzioniste a nominalizat-o ca şef de guvern în Ţara lui Papură Vodă. Neinspirat sau împins de valuri, Bulă junior a fost de acord. Gest firesc între fraţi, fie ei şi numai după Tata Bulă. Nefiresc, greu de acceptat şi sfidând chemarea fratelui mai mare, la „simfonia lalelelor’, soră-sa a „fraternizat” cu baronul. De aceea nici n-a catadicsit să răspundă la telefonul care suna în propria-i mână.

O jurnalistă scria: „Când râdem de Dăncilă, râdem de România […] A grăit premierul României. Din nou. Ați râs? Eu nu. Nu-mi mai vine să râd. Așa cum nu am mai râs când Viorica Dăncilă s-a dus cu mărarul în paporniţă pentru a vorbi cu Papa în « romgleză » și fără a ști că formulă corectă diplomatică este « Sanctitatea Sa ». N-am râs pentru că îmi este dureros de rușine. Pentru că această persoană, în mod evident agramată și cu educație precară, este premierul României. Doamna Dancilă reprezintă statul român în ansamblu și pe fiecare dintre noi în oricare dintre ipostazele prestației sale publice. Și mie, una, asta îmi îngheață zâmbetul pe buze. Dacă aș râde de ea, aș râde și de mine”. Doamna jurnalistă a avut dreptate, dar a şi greşit prin omisiune. A uitat de fiul lui Bulă jr. şi de gafele acestuia care concurează la greu „simfonia” perlelor… Bulitei. Că doar fraţi sunt, nu? D-aia nu vrea să demisioneze.

Bulă-junior a călcat şi zdrobit străchini „câtă frunză, câtă iarbă”, a practicat sportul aruncării hainelor pe maşini, al săritului din aeroplan în limuzina însoţită de SUV-uri cu girofar şi al concediilor de refacere după excursii externe pe bani publici. S-a dat în stambă peste tot pe unde paşii sau avioanele l-au purtat. Fiica lui Bulă, Bulita e o „somitate” mai ceva decât Leana lu’ Nicu împuşcatu’: Bulita a „spokit” cu Papa în romgleza pe care o cunoaşte încă din stare embrionară, iar în public sus-ţine discursuri gen „Poplaca”, în timpul cărora râsul curcilor se aude de la kilometri distanţă, tocmai din „Ferma animalelor” a lui George Orwell.
Cu asemenea „primi”, deasupra României s-a lăsat „noaptea minţii”, altfel nu poate fi explicată toleranţa cetăţenilor ţării faţă de nulităţile urcate în funcţii pentru care nu au niciun fel de pregătire.

Războiul palatelor a declanşat şi nebunia pilonilor. Ce sunt pilonii? Să recurgem la Dex: „PILÓN, piloni, s. m. 1. (Adesea fig.) Stâlp puternic care susține o construcție sau o parte a unei construcții. ♦ Element decorativ în formă de stâlp prismatic, așezat la capătul unui pod (de o parte și de alta), la intrarea într-o expoziție etc. 2. Construcție masivă la monumente sau la temple, de o parte și de alta a intrării. 3. Suport de metal, de beton armat sau de lemn care servește la susținerea conductelor și izolatoarelor liniilor electrice aeriene, a antenelor electromagnetice etc. – Din fr. pylône». În cazul acestor doi copii ai lui Bulă, definiţia poate fi simplificată la statutul de elemente decorative puse în locuri nepotrivite; Bulă-jr la Cotroceni şi Bulita-jr la Palatul Victoria. Priviţi altfel, „pilonii” pensiilor au imbecilizat spiritele, au aprins spiritele şi călcâiele politrucilor de toate culorile şi nuanţele. Reglementările, propunerile, amendamentele şi protestele la adresa pilonilor curg pe canalul Dâmboviţei mai cu sârg decât apele cascadei Niagara. Unul zice „Hăis!”, altul „Cea!” de nu mai ştiu bietele valuri încotro s-o ia. Până una-alta, izbesc cu sârg la bazele pilonilor până vor reuşi să-i ia la vale, adică până se va alege praful de piloni, pensii, pensionari… şi de ţară.

Cu ceva ani în urmă, premeditat, pentru a abate atenţia de la jafurile din România, o minte bolnavă, malefică, a scornit şi a aruncat în spaţiul public mizeria conform căreia, actuala generaţie de salariaţi ar munci pentru actualii pensionari – adică generaţia precedentă, îmbătrânită, iar pe cea actuală o vor căra pe năsălie cei de vor veni după ei. Este aproape imposibil de prevăzut cine-i va mai susţine pe viitorii pensionari, ştiu în schimb că nimeni nu trudeşte pentru mine! Zeci de ani, din salariul cuvenit mi-a fost reţinută obligatoriu contribuţia la stat pentru care mi s-a spus că îmi va asigura un venit necesar traiului, un venit decent şi demn după ce vârsta pensionării va marca trecerea în alt regim de viaţă. Când spun pensionari, mă refer la cei pensionaţi pe drept, la limită de vârstă, nu la cei siliţi de statul din spatele statului să se „pensioneze” la comandă sau contra unui teanc de parale, „pe caz de boală” sau pensionaţi prin reglementări aberante, la 40-45 de ani, cu pensii de europarlamentari. Boala există, se află în curtea legiuitorilor strâmbi şi a miniştrilor, foşti aflaţi în treabă şi viitori azilanţi în „ţările calde”.

Cu certitudine, regimul ceauşist şi-a respectat angajamentul faţă de salariaţi, în schimb regimurile postdecembriste şi guvernele sale incompetente, jefuitoare şi trădătoare ale intereselor cetăţenilor ţării au volatilizat nu doar intreprinderile – implicit locurile de muncă – ci şi valoarea acelor bunuri naţionale. Sistemul sigur de pensii ceauşist a fost hulit, pus la zid şi înlocuit cu sistemul capitalist care şi-a demonstrat vulnerabililatea şi nesiguranţa. Nu este nevoie de studii economice înalte pentru a expune: am cotizat patru decenii şi jumătate pentru a avea siguranţa unui venit menit să-mi asigure un trai modest la bătrâneţe. Pe cei care afirmă că nu sunt bani, îi întreb: unde s-au scurs banii contribuţiilor- salariaţilor ? Mi se va răspunde – poate-, că s-au pierdut sau, pur şi simplu : nu mai sunt !, dar nu şi cine s-a făcut vinovat pentru dispariţia lor. A cercetat cineva putreziciunea sistemului actual, inclusiv „pilonii” scoşi de minţi bolnave la gura trăncănitorilor fără scrupule?

Matusalemicul guvernator al B.N.R. va trece şi el în regim de pensionar total… săracu’. Pentru cei ca el, banii se găsesc şi nu puţini precum pentru amărâţii cu pensii de doi bani speranţa, dar pentru ce s-a întâmplat şi se întâmplă cu banii Ţării nu întreabă nimeni care a fost rostul lui atâta amar de ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*