Ce a înțeles Radu Golban?

Intervenția dlui Radu Golban în chestiunea ambasadei României din Israel a stârnit comentarii contradictorii! Intervin în această discuție colegială foarte pe scurt.

Au spus unii că Radu Golban a plătit redacției „Jerusalem Post” ca să i se publice articolul. Dacă a făcut acest gest, felicitările noastre pentru dl Golban. Miza textului său nu este una personală, ci una publică, așa cum vom vedea. Cine a mai plătit ca să i se publice un text de interes public, național?! Nu cunosc multe alte cazuri similare. De fapt, cunosc bine unul singur: cazul unuia numit Ion Coja, care a plătit 2500 euro unui post TV ca să susțină câteva emisiuni dintre care primele trei au avut ca subiect matrapazlâcurile grave ale fostului inspector școlar Johannis, implicat în mai multe înfieri ilegale. Insul, adică numitul Coja Ion, susține că este mulțumit de ce a făcut și că regretă că nu a avut mai mulți bani ca să facă emisiuni și pe alte subiecte de interes public, național.

Prin ce este textul dlui RADU GOLBAN un text de interes public? Aici s-au grăbit unii colegi să vadă un amestec inoportun al dlui Golban într-o chestiune de diplomație fină, delicată, inaccesibilă unor amatori: problema relațiilor României cu țările arabe în lumina intenției de a se muta ambasada României la Jerusalem. Eu nu cred că un articol al dlui Golban va cântări în disputa pe care a stârnit-o Liviu Dragnea din motive greu de înțeles între oameni normali. Eu văd altceva: prin acest articol pătrunde în presa internațională cazul Johannis, președintele de țară europeană ce ignoră legislația anti-nazistă asupra căreia a convenit întreaga planetă după încheierea celui de al Doilea Război Mondial. Acest caz, aflat în atenția unei infime părți din mass media românească, capătă acum notorietatea internațională pe care o merită!

Domnul GOLBAN este un ins tenace și obișnuit să înoate împotriva curentului. Este o plăcere pe care puțini o înțeleg! Ar merita o susținere publică la cel mai înalt nivel politic! N-o are, din păcate! Dar oamenii liberi de angajamente și șantaje oneroase, rușinoase, ar trebui să fie mai circumspecți atunci când au opțiuni diferite de ale dlui GOLBAN. Domnia sa este angajat într-un proces cu Forumul German, proces deschis de organizația camarazilor lui Johannis, care până acum au zburdat nestingheriți de nimeni de fiecare dată când au încălcat legea și au dat „tunuri” imobiliare de miliarde de lei. Le-au stat în cale numai două persoane, după știința mea: publicistul Marius Albin Marinescu, de la „Justițiarul”, și al dumneavostră Radu Golban. Opoziția lor la „nesimțirea” acoliților lui Johannis se cuvenea să ajungă de mult în presa internațională! A ajuns acum, când Radu Golban s-a priceput, tactic vorbind, s-o lege de chestiunea ambasadei! A văzut oportunitatea și s-a folosit impecabil de ocazia ivită. Abia în felul acesta s-a produs spargerea embargoului mediatic internațional, iar publicul internațional a luat cunoștință de abuzurile Johannului ca primar al Sibiului, abuzuri prin care s-a ales praful din vestita onestitate specifică, chipurile, sașilor. De ani de zile în presa românească au fost semnaloate aceste abuzuri, iar media internațională s-a făcut complice cu Johannis și a tăcut! Până mai zilele trecute, când dl Radu Golban a conceput schema mediatică prin care presa internațională a dezvăluit mizeria ascunsă sub preșul de la Primăria Sibiu! Și, de ce nu?, de la Cotroceni!

Nota bene. Ar trebui documentat un capitol uitat: jaful făcut de sași asupra proprietăților evreiești sub guvernarea Antonescu. Există mărtuii clare ale diferenței de comportament între români și sași față de victimele legilor anti-semite din acea vreme. Sașii au luat în serios acele legi date de Antonescu la presiunea UE de la Berlin. Lipsa de umor a sașilor este vestită…

Mă opresc aici cu comentariile mele. Aștept cu maxim interes să văd evoluția procesului Forumul German versus Radu Golban. Acest proces trebuie să atragă atenția tuturor românilor, întregii clase politice, mass mediei românești. Cât ve vom pricepe vom fi alături de inimosul nostru compatriot. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*