Discriminarea de… consiliu!

De fapt, tocmai „femeile membre PSD” ar fi trebuit să se ducă la Consiliul de combatere a discriminării! Să reclame adevărata stare de fond creată chiar de decizia CNCD! Faptul că au fost discriminate de acesta! Că li s-a conturat, prin decizia de apărarea a unei țiitoare de politician, incriminată pe linie morală de un site, ideea de părți a aceleași atmosfere de lupanar politic. Pentru că dacă ele acceptă „de facto” definiția dată de către CNCD termenului incriminat („curvă”), o noțiune mai apropiată de buleandră decât de cocotă, înseamnă că au fost și ele (în tinerețile lor, desigur!) părți ale unor conjuncturi „idilice” asemănătoare, ceea ce ar demonstra, pe persoană fizică feminină (și nu numai!), că destrăbălarea și preacurvia, din interes politic, în clică, grup sau grupuleț de partid este cu mult mai profundă. Și mai aprofundată!

Sau ar trebui să vină consiliul să ne explice sensul de discriminare pe care l-a identificat în articolul pamfletar al site-ului respectiv („Curva lui Dragnea…”/ timesnewroman.ro). Altminteri, totul rămâne doar la nivelul unui act de hărțuire dinspre CNCD și „femeile membre PSD” împotriva site-ului de aparentă satiră, iar prin analogie, utilizând exact formula acuzatoare a consiliului, într-o extensie de la persoană fizică la partid, împotriva nu a unei reviste electronice, ci a întregii bresle a presei.

În acel articol a fost o calomnie de șantier. Punct. Dar a fost la adresa unei persoane, nu a unui grup, chiar dacă se agită isterizate „femeile membre PSD”, brusc intrate în pâinea reclamațiilor pentru a apăra imaginea neprihănită unei tinere, care, între noi fie vorba, le cam ia fața (deh!, tinerețe, „prospețime”…), dar pentru așa ceva există demersuri juridice.

Este adevărat, Consiliul a putut, iată!, interveni imediat cu acțiunii de extirpare, nu a unei bule de falsă satiră, una fără nimic răsunător litero-pamfletar, ci la nivel de avertizare a întregii prese.

Justiția ar fi fost mai înceată. Și ar fi impus a priori apelarea la mediere, la publicarea unor drepturi la replică, eventuala retragere a „pamfletului” și prezentarea unor scuze publice. Iar asta doar dacă Justiția ar fi găsit ca îndreptățite aceste lucruri. Dacă!

Sigur, în prezența servilă a unui organ aservit politic, astfel de condiționări în felul și măsura luării unor decizii nu există de fel în mentalitatea „corifeilor” anti-discriminare și în  analizele de și pe textele incriminate. Pentru că, acolo, nimeni nu citește articolele înaintea formulării acuzelor, acestea devenind anexele unor decizii impuse dinspre finanțatorul existenței lor ca for: politicul.

Or, această agresiune a CNCD -ului, construită pe valul de revoltă punctuală a unor cuplete politico-feministe, demonstrează încă o dată necesitatea reformării instituției. În primul rând, pentru a nu mai fi acuzată de părtiniri din interese materiale și politice (evident conjuncturale) ar trebui să-i fie anulate sau limitate instrumentele de sancțiune. Acele amenzi devenite, din simple metode coercitive, adevărate furci (necaudine!) de extirpare punctuală a acelora care deranjează politicul, partidul, grupul și anumite persoane.

Nu un „consiliu” trebuie să decidă și să impună o sancțiune. Ci Justiția. Consiliul poate fi cel mult un consultant al părții/părților afectate, fără discriminare pe persoană fizică sau grup, el putându-se constitui într-un avocat din oficiu al acelora care se consideră discriminați, putând merge în instanță pentru a reprezenta acele interese și părți pe care le consideră a fi fost afectate.

Pe de altă parte, morala creștină și DEX-ul vin în favoarea titlului, grobian e drept, dat de site-ul respectiv. O mârlănie, mai ales că astfel de lucruri nu se spun, nu se agită public, tocmai din respect față de aceeași morală creștină. Dar asta nu înseamnă discriminare, căci DEX–ul nu va putea „discrimina” niciodată morala, ci doar o profundă lipsă de tact în ambalarea ironiei și a satirei. Altminteri, acuzele se vor extinde iar după modelul „femeilor membre PSD”, discriminate, se vor trezi poate și unii bărbații („membri” ori nu!), discriminați de interesele mereu în schimbare ale femeilor care au discriminat la rândul lor, și nu neapărat pe persoană fizică, în căutarea celei mai eficiente „partide”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*