„Suntem îndrăzneți. Cât suntem tineri, nici nu putem fi altfel!”

Dacă accesați numele tinerei actrițe Cristina Almășan pe „You Tube” (entertainer la YouTube) veți fi surprins că 208.733 de persoane sunt abonate la acest canal. Abordând cu nonșalanță și într-o manieră originală zona umoristică, ea a reușit să câștige destul de repede această vizibilitate binemeritată. Ea mai apare ca „Actress and Social Media la „DoZa De Haș”, fost manager la „RoomMania”, fost „photographer la Fotografiile lui X”.  Născută la 30 iulie 1992, în orașul de pe malul Begăi (Timișoara), Cristina Almășan, cunoscută de către colegi și prieteni și sub numele de scenă „X”, a dovedit de mică un caracter ambițios și valențe sportive, dar și artistice, preluând de la orașul în care s-a născut și unde a început Revoluția română, un spirit liber și o abordare a vieții mai mult decât „revoluționară”.

A jucat volei, s-a autoperfecționat în dans și canto, s-a deplasat prin mulțime pe patine, pe role, pe bicicletă și  pe trotineta, iar când a avut ocazia a înotat, a participat la curse de karting, dar și la alte sporturi extreme ce au atras-o. Înaltă de 1.67 și având 52 de kg., tânăra Cristina Almășan a absolvit Colegiului Naţional de Arte „Ion Vidu”,  secţiunea Teatru, din Timişoara, pe care l-a urmat în perioada 2007 – 2011. Chiar din primul an câștigă titlul de Miss Boboc al Colegiului Național „Ion Vidu” (Timișoara–2007). Implicându-se în viața instituției de învățământ din care făcea parte la acel moment, Cristina Almășan va fi și prezentatoarea Concertului de „Colinde de Crăciun – Ion Vidu” (Timişoara-2010), dar și actriţă în cadrul concursului „Teen Fest” (Timișoara – 2010). Va prezenta și în anul 2011 Concertul „Colinde de Crăciun – Ion Vidu”, dar va fi prezentator și la Balul Bobocilor „Ion Vidu” (Timişoara  – 2011). Între timp va colabora foarte bine cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, unde va apare în spectacolele „Teatru descompus” de Matei Vişniec (regia Mihaela Lichiardopol;  mai multe roluri episodice; 2010) și „Eu când vreau să fluier, fluier” de Andreea Vălean (regia: Mihaela Lichiardopol; rol: secundar; 2011). Prinzând gustul scenei și al performanței artistice de cea mai bună calitate, Cristina Almășan se înscrie în anul 2011 la examenul de admitere de la Facultatea de Arte, specializarea Artele Spectacolului (Actorie) din cadrul Universității Spiru Haret din București.

Declarată admisă la cursurile acestei facultăți, tânăra noastră studentă este repartizată la clasa profesorilor Vlad Rădescu și Vladimir Anton. Ca tânără studentă, Cristina Almășan va deveni Miss Boboc pe Universitatea Spiru Haret (București – 2011), apoi va începe o colaboarare fructuoasă ca Prezentator și Reporter TV la televiziunea TVH 2.0 (2012). Mai apare ca actriță în emisiunea „Locuri de poveste”, tot la TVH 2.0 (2012). Anul 2012 va fi un an prolific pentru Cristina Almășan, ea fiind prezentator în cadrul evenimentului „Crăciun la USH” (București – 2012), prezentator la Balul Bobocilor USH (București – 2012), dar și actriță-acrobat în cadrul B.FIT-ului, în spectacolul „La Fura dels Baus” (București – 2012). Pe scenă apare la studioul teatral Black Box Studio Sud, ca actriță în spectacolul „D`ale carnavalului” de Ion Luca Caragiale (regia Cristian Toma).  În anul II de facultate se schimbă și corpul profesoral, iar Cristina va deveni studentă la clasa profesorilor George Grigore și Cristian Toma.

La clasă va juca Căpitanul Strappaferro (Commedia dell Arte) și va fi un minunat Puck din opera marelui Shakespeare. În 2013 Cristina Almășan va face un rol minunat în „travestitul” Chiriac, din spectacolul „O noapte furtunoasă” (regia Cristi Toma și George Grigore) și apare ca actriță în emisiunea „Din povești” la Money Channel.  La Prima TV va fi actriță în emisiunea „Familii la răscruce” (rol principal), dar va primi un rol și în emisiunea „Pe banii părinților” la Kanal D. Continuă colaborarea cu colegii și prietenii din Timișoara și va fi animator la evenimente din pub-uri și club-uri, atât în București, cât și înTimișoara, în perioada 2013 – 2014. În aceeași perioada va fi actriță în emisiunea „Doza de Haș” de pe Youtube. Anul 2014 va aduce cu sine noi oportunități, iar Cristina Almășan le va folosi din plin. Astfel, ea apare ca asistentă TV la emisiunea „Celebrity show”, de la Kanal D (Revelion 2014) și actriță în sketch-ul „Evitarea” ( regia: Andrei Cioroagă). Deasemenea, va lucra și finisa personajele din spectacolele de absolvență, respective „Frumos e în septembrie la Veneția” și „Inundația” de Teodor Mazilu, cumulate într-un frumos spectacol coupe, „Fericire la pătrat” (regia Conf. univ. dr. George Grigore). Cu spectacolul „Inundația” de Teodor Mazilu participă, alături de colegul Costel Bulgaru (Caddyo) la Festivalul Serile Teatrului Studențesc (2 aprilie 2014) la Casa de Cultură a Studenților din București, iar Festivalul de Comedie Românească „festCO 2014” apare ca o provocare la sfârșitul anului III (31 mai 2014), la Teatrul de Comedie din București. Cristina Almășan participă cu spectacolul „Fericire la pătrat”, coupe după Teodor Mazilu, în regia de scenă a lui George Grigore („Inundația” și „Frumos e în septembrie la Veneția”), culegând aplauzele sălii arhipline a Teatrului de Comedie din București. Absolventa Facultății de Arte, specializarea Artele Spectacolului (Actorie) din cadrul Universității Spiru Haret din București, Cristina Almășan, cea cunoscută ca și „ICS” („X”), continuă să se perfecționeze și, după ce a învățat foarte bine limba engleză și limba spaniolă, acum se perfecționează în limba germană, pentru a putea transmite mesajul său artistic oriunde pe meridianele acestui glob pământesc, ce îi pare prea mic și la îndemână. Ea, X-Cristina Almășan, cu codițele colorate în vânt și cu trotineta ei cea argintie, trece în viteză printre noi și printre pagini de calendar, aparent copilăroasă și melancolică, dar energică și bine țintită: vrea artă cu orice preț! Acum dorește și un master în Artă Teatrală. Noi îi dorim Baftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*