Hingherii Culturii și Istoriei Naționale…

Nu sunt doar parte din Istoria și Cultura noastră! Sunt chiar fundații pe care se sprijină Panteonul Național. Și nu contează că din unele au rămas doar ruine. Atâta timp cât în acele locuri va mai fi rămas și o singură cărămidă sau o piatră-artefact, locul este pilon al Panteonului Național. Și nu putem permite unor bizoni intrați în parlament ca într-un staul să dea cu frunțile lor teșite de neghiobie în tot ceea ce este românesc.

Sunt lovituri după lovituri… Sunt destrămate scuturile de pavăză pe care le mai aveau ultimii gardieni, mare parte benevoli, ai istoriei, arhitecturii, ai valorilor materiale și morale ai acestei țării. Sunt scoși de sub protecția juridică a Statului Român pentru a putea fi rase și ultimele vestigii.

Nu ne-au fost de ajuns cetățile barbarizate cu antene satelit și schele pentru telefonia mobilă?! Nu ne-au împuns suficient în inimă blocurile de beton turnate pe post de pereți prin cetățile „restaurate”?! Nici pancartele cu „pizza” atârnate de vestigii medievale? Și nici măcar blocurile de piatră furate de prin situri?! Și cum să ne fi fost toate acestea un suficient acid sulfuric pe memoria istorică a țării, pe care o lăsăm moștenire, când nu ne-am deranjat nici măcar în clipa în care clădiri întregi au fost șterse de pe fața pământului?…

Procedura era de fiecare dată aceeași… Revendicări, intrări „juridice” ilegale pe drepturi de proprietate, vânzări și negustorii țigănești, chiar dacă aveau haină notarială, pe drepturi litigioase, garduri de împrejmuire, pentru a nu vedea cum omul șterge inclusiv patina timpului prin viteza sa de „intervenție”, părăginiri ajutate și stimulate cu distrugeri țintite, incendii „accidentale”, puse pe seama oamenilor străzii, furturi până la osul fundațiilor și dincolo de ele prin gloate de țigănuși…

O distrugere impulsionată și mascată prin falsul paravan al unei părăginiri produse de trecerea timpului. Doar că „timpul”, ajutat de mijloacele moderne ale omului prădător, piroman, distrugător, a accelerat nebunește scurgerile de clepsidră care au distrus în câțiva ani ceea ce nu a devorat adevăratul Timp, în trecerea lui, în decenii…

Rețeta distrugătorilor și demolatorilor de monumente și clădiri istorice, ai acestor hingheri de cultură, a funcționat de fiecare dată… Aici un monument distrus într-un incendiu, dincolo desfăcut din împreunarea cărămizilor prin intervenții clandestine, toate însă supuse unui „opis” al timpului care, de acum, nu va mai sta piedică, nici măcar el!, în calea acestor distrugători.

Pentru că nimeni nu îndrăznea să „cioplească” la lumina zilei fisuri în fundații, în pereții, să desfacă acoperișurile sau cornișele la îmbinările de bază, pentru a lăsa timpul și vremea să facă restul… Se lucra, ca la orice jaf, noaptea sau la adăpostul unor panouri-bannere…

De acum, lotrii din parlamentul României vor să desfacă din temelii și ultima piedică legală. Iar prin eliminarea pedepselor penale în situația lucrărilor neautorizate asupra unui monument să accelereze procesul de asanare a istorii noastre, ștergerea tuturor vestigiilor de pe suprafața pământului (la propriu!) dar și din inima istoriei și culturii pe care le lăsăm moștenire.

Și nici nu mai contează că este Anul Centenarului iar aceste bestii hidoase cu nume politico-parlamentare își permit ACUM să dea drumul unui genocid cultural! În nici un an nu ar fi trebuit să se întâmple asta, pentru că fiecare  clipă, prin proiecția sa istorică, reprezintă un „centenar” al unei clipe istorice.

Dar faptul că această agresiune se produce fățiș acum spune totul despre adevărații monștri care țin ițele marionetelor politice.

Ce va mai rămâne din monumentele noastre prin țară?… Și ce vom mai găsi oare sub ruinele produse de intervențiile veneticilor, maghiaro-„secuii” din Ardeal, asupra monumentelor conștiinței noastre naționale?… Este revoltător! O să ajungem să nu ne putem atinge de o cârpă de spălat vase fluturată pe post de „steag secuiesc”, eventual înfiptă chiar în pământul de pe care a fost eliminată prin intervenția de evacuare a unui monument al Națiunii Române considerată o ruină bună de îndepărtat, iar simbolurile nostre vor fi dărâmate de orice ageamiu…

Pesemne, pe lângă locurile pe care trebuie să le elibereze prin centrele istorice ale urbelor, pentru blocuri rezidențiale și multinaționalele noului val de kitsch-„nouveau”, și conducta de gaz maritim, pe care trădătorii națiunii au trasat-o cu destinație exclusivă Ungariei, va trece prin astfel de arealuri istorice. Situri care vor putea fi traversate de țeava hoților direct prin istoria noastră.

Cu o astfel de imbecilitate, „Coloana fără de sfârșit” nu va mai fi spălată doar cu apă împuțită, ci sfărâmată cu jeturi sub presiune care să roadă piatra până la osul de fier al inimii brâncușiene.

Iar devalizatorii nu vor păți nimic… Doar amenzi… Adică, dai banul și stai în față la jafuri și distrugeri. Tai păduri seculare, scoți din arealurile protejate parcuri naționale și le razi (și acum înțelegem graba de a scoate de sub tutela UNESCO arealuri precum Roșia Montană), distrugi clădiri istorice și plătești o amendă cât un bizon prins în trafic că a trecut pe roșu, la semafor, căci, deh’, doar stai în față la spectacolul de dezagregare și dezintegrare a unei Națiuni, a unei Istorii și a unui Viitor!

Sigur, vigilența va fi compensată cu ochii în patru pe lucrările din casă ale simplului cetățean. Noxe, decibeli care să nu treacă de nivelul unui sforăit și o faianță care trebuie montată în baie cu firme de specialitate, eventual și cu studii de pre și post(!) fezabilitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*