„Viața mea-i tare frumoasă!”

Având numele real de Ramona Paul, interpreta de muzică populară Andrada Paul s-a născut în orașul Vulcan din județul Hunedoara. Încă de mică ea a îndrăgit folclorul românesc autentic, astfel că de la vârsta de 12 ani a început să participe la diverse spectacole organizate în zonă. După terminarea liceului, tânăra interpretă s-a întrebat ce poate face pentru cariera sa, pentru viitorul său și astfel, sfătuită de apropiați, a ajuns la București unde s-a înscris la Facultatea de Muzică, specializarea Pedagogie muzicală, din cadrul Universității Spiru Haret.  Pe tot timpul facultății, în afară de studiul aprofundat necesar, Andrada Paul a avut posibilitatea să cânte și muzică clasică, muzică care are un efect mai special asupra ei, respectiv o liniștește și o relaxează. Odată luat examenul de licență din cadrul Facultății de Muzică, specializarea Pedagogie muzicală, din cadrul Universității Spiru Haret, interpreta noastră de muzică populară a cântat la diferite concerte, răspunzând la solicitările ce au venit din țară, până când, peste câțiva ani l-a întâlnit pe cel ce urma să-i devină soț, Marinică Paul, solist instrumentist la taragot și împreună, cei doi și-au împlinit visele în ceea ce privește muzica. Pentru ca succesul lor să fie chiar total, Dumnezeu i-a binecuvâtat cu un minunat băiețel.

Interpreta Andrada Paul își amintește cu nostalgie de una dintre colaborările de succes pe care a avut-o în vara anului 1995 cu Adrian Păunescu și Cenaclul Flacăra pe care îl conducea acesta, când a fost ofertată pentru a participa împreună cu aceștia la un turneu prin țară. Solicitată să participe la diferite emisiuni culturale la radio și televiziune, Andrada Paul reține dintre colaborările cu aceste posturi de televiziune si radio următoarele: EtnoTV, Favorit TV, Hora TV, TV Lugoj, TV Timișoara, TV Sibiu, TV Hunedoara și radio Caransebeș, Timișoara, Sibiu și Valea Jiului.

Ca realizări profesionale putem menționa apariția pe piața discografică a celor șapte albume de muzică (C.D.), precum și a mai multor selecții. A colaborat în mod fructuos cu casele de productie: Audio TM, Profesional audio, General Music, Hobby Music, Costy de la Sighet, etc. Dintre melodiile cunoscute și recunoscute ale interpretei amintim: „Tineretea mea cum să te păstrez” (Andrada și Marinică Paul), „Am un bade gugulan” (Andrada și Marinică Paul),  „Pătimașă-i inima” (Andrada Paul), „Măruleț cu floare albă” (Andrada și Marinică Paul), „Jură-mi iubire”  (Mihai Iancu & Andrada Paul),  „Pe cer mii de stele s-au aprins” (Andrada & Marinică Paul), „Ai intrat în viața mea” (Andrada & Marinică Paul), „Ioane cu casa mare” (Andrada & Marinică Paul), „Nu-i sărac cine nu are” (Andrada),  „Nu știu bade” (Andrada), „De s-ar gândi omul bine” (Andrada), „Am o mândră ștrengăriță” (Andrada Paul și Ionică Ardeleanu), „La crama la Melisa” (Andrada & Marinică Paul), „Grea ai viața pe pământ” (Andrada & Marinică Paul),  „În grădina vieții mele” (Andrada și Marinică Paul), „Nu pot fără tine” (Andrada),N-am uitat de unde am plecat” (Andrada și Marinică Paul). Alte melodii cunoscute și chiar devenite șlagăre, sunt următoarele: „Măruleț cu floare albă”, „De s-ar gândi omul bine”, „Doamne mult am așteptat”, „Dacă-ai nevastă frumoasă”, „Trece vremea, îmbătrânim”, „Tot pe drumuri zi și noapte”, „Nicolaie om bogat”, „Cântă bade cântă, ține-o tot așa”, „Dragu-mi bage de tine”, „Pe cer mii de stele s-au aprins”, „Viața mea-i tare frumoasă” și „Viața asta merită trăită”, etc.. În prezent Andrada Paul,activează ca solist vocal în cadrul Formației „Andrada & Marinică Paul” din Cluj-Napoca (Lugoj-Timiș). Aceasta este recomandată pentru diferite petreceri și evenimente (nunți, botezuri, aniversări). Principalele genuri muzicale abordate sunt muzica populară și muzica de petrecere. Din componența formatiei fac parte cinci membri, dintre care patru sunt instrumentiști care cântă la orgă, saxofon, clarinet și acordeon. Succesul organizării unui eveniment deosebit implică pe lângă profesionalism și o prezență artistică deosebită. Formația „Andrada & Marinică Paul” este déjà o formație cu tradiție în muzica ușoară, populară și de petrecere pentru toate evenimentele și pentru toate gusturile. Pe parcursul anilor de activitate formația de muzică a susținut multe recitaluri la diferite evenimente mondene: recepții, nunți, botezuri, petreceri private, onomastici. Prin tot ceea ce fac, artiștii din această formație încearcă să aducă bucurie și voie bună în rândul melomanilor, adaptându-se cu ușurință printr-un repertoriu variat de cântece, interpretat cu profesionalism de Andrada Paul, ce astfel și-a găsit împlinirea și fericirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*