Franța se demantelează în haosul islamist…

Clasa politică europeană de la Bruxelles, dar mai ales cea franceză pare tot mai ruptă de realitatea continentului, înfundându-se într-o ideologie canonică materialist-dialectică de factură secularist-progresistă și promotoare a unui ateism agresiv. Când îi auzi cum vorbesc pe liderii politici francezi ai sentimentul că trăiesc pe o altă planetă, un fel de Utopia lui Thomas Morus. Ideologic ateismul a devenit avangarda islamismului în Europa? S-a dovedit științific că țările care încalcă libertatea religioasă și se războiesc cu religia nasc o tipologie umană care se aseamănă extrem de mult cu mancurtul fără memorie și rădăcini din romanele lui Cinghiz Aimatov, după modelul lui homo sovieticus. Noul cetățean european e rupt de origini, tradiție și familie de către Bruxelles, devenind parcă un instrument docil fără memorie supus intereselor marilor corporații și guvernelor cu interese colonizatoare.

Un tip de politician al noii generații mancurtizate este președintele francez Emmanuel de Macron, care vrea cu Angela Merkel să reformeze UE, dar în același timp țara sa se prăbușește sub asaltul haosului islamist. Macron e preocupat să pună pumnul în gură țărilor central-est europene, ca să accepte diktatul multinaționalelor la pachet cu salarii mici, imigranți și produse de calitatea a doua. Estul european e acuzat pe nedrept de discriminare în timp ce companiile occidentale vînd românilor, ungurilor, cehilor, polonezilor produse de calitatea a doua ca pentru niște cetățeni de mâna a doua. Europa centrală și de est e un fel de subcolonie a Berlinului și Parisului care trebuie să execute ordinele politice, financiare și alimentare ale „vizionarilor” propriilor interese Macron și Merkel ? Liderul francez vrea în iunie să reformeze blocul comunitar la pachet cu Merkel, adică țările care nu execută ordinele să fie executate, asta în timp ce Franța devine o țară periculoasă pentru viața propriilor cetățeni și turiști ? Numai anul trecut în luna aprilie am fost la Paris și au avut loc trei atentate teroriste islamiste pe care presa internațională nu s-a mai obosit să le comenteze. Tot mai mulți români ocolesc Franța ca destinație turistică. Personal mi-ar fi frică să-mi duc familia în capitala Hexagonului. În ultimii ani atentatele mai cunocute de la Bataclan, Charlie Hebdo sau Cannes, împreună cu tot mai multele zone ”no go” din marile orașe, în care nici poliția nu are curajul să intre, au transformat Franța, din păcate, într-o zonă nefrecventabilă turistic. Terorismul a devenit din nefericire o paradigmă a vieții francezului de rând care cade perpetuu în capcana ideologiei materialiste și canonice a sistemului politic, ce o transformă indirect în poligon de încercare pentru Statul Islamic. Tot mai mulți cetățeni francezi, la a treia generație veniți în Hexagon îngroașă rândurile armatei Statului Islamic, dovedind incapacitatea Franței să implementeze interculturalismul, iar multiculturalismul a devenit de fapt o falsă propagandă a izolării și dezbinării, nu a integrării.

Chiar zilele acestea când adevăratul populist al politicii franceze Emmanuel Macron perora pentru reforma UE, în Franța se instaura haosul islamist. Activiști de stânga și imigranți ilegali au invadat duminică, 18 martie 2018, Catedrala Saint-Denis, unde își dorm somnul de veci regii Franței, pentru a protesta față de noua lege privind azilul. Poliția a intervenit pentru scoaterea lor, dar slujba de duminică seară nu a mai fost oficiată. Aproximativ 80 de imigranți ilegali și activiști de stânga din grupul Coordination des Sans-Papiers (CSP 75) au manifestat împotriva noii legi privind azilul, scrie Le Parisien.

În timp ce Macron visează ideologic la reforma UE, țara sa se dezintegrează în comunității agresive „no go”, pradă perfectă terorismului islamist? Ieri, Statul Islamic a luat ființă la periferia Damascului, mâine dacă continuă politica utopică a lui Macron, acesta se poate reînființa undeva, spre disperarea europenilor, într-o suburbie pe lîngă Saint Denis? Macron, Merkel și alții ca ei de la Bruxelles trebuie să înțeleagă că nu se poate construi o Europă unită pe canon, dictatura celor puternici și pe ideologia materialistă, ci doar pe respectarea valorilor comune ale libertății și democrației, demnității umane și religioase și pe o tradiție a cunoașterii culturale reciproce greco-romane și iudeo-creștine de peste 2000 de ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*