Țara ca un imens câmp tactico-operațional…

Probabil ar vrea ca SRI să nu mai fie un serviciu secret! Ci un simplu „serviciu public”, eventual „și de informații”! Iar comisia de control al serviciului din Parlament să nu mai fie nicidecum „publică”! Ci secretizată! Nu contează că face parte dintr-un for care ar trebui să reprezinte și să asigure democrația în numele cetățenilor, fără nici o imixtiune în/din zona serviciilor secrete!

De fapt, premierul din cauciuc teleormănean asta vrea! Nu pentru sine, nu în numele ei… Ci pentru partidul mai important ca o țară și condamnatul cu opis de înfierare tovărășească a tuturor acelora care îi sunt potrivnici. A acelora care defăimează, nu țara, nu simbolurile, nu Istoria, ci partidul din tot și toate. (Partidul de guvernare care, în orice moment poate deveni o apă comună de adăpat și a celorlalte formațiuni, pentru că interesul poartă fesul, nu?!).

Viorica Dăncilă cere dară o desecretizare a protocoalelor încheiate de SRI cu alte instituții! Iar indirect și o secretizare a nivelului de transparență a activității comisiei SRI din Parlament.

Adică, o subjugare a serviciilor secrete politicului și o transparentizare la nivel de funcționar public a (încă) serviciilor secrete. Pesemne, colaborarea dintre instituțiile publice trebuie să treacă prin același birou care vrea să ne avize nouă orice drept de exprimare, de mișcare, de libertate cetățenească!…

Marota este deja clasică: în numele Adevărului și a voinței poporului! Adică, exact justificarea pe care s-au construit comisiile speciale din Parlament. Care vor să afle „Adevărul”, o chestiune subiectiv-conjuncturală, ușor de interpretat între versiunile politice „de moment”, dar și cele civice, ale felurite variante de „adevăr”, conținute în aceeași expresie, acțiune, intenție, protocol. Comisii parlamentare care vor să pedepsească penal (!) încercările de împiedicare a aflării adevărului. Practic, condamnarea oricui este împotriva sistemului, căci, la forme infinite de „adevăruri”, se pot croi vinovății la fel de infinite pentru cei ce nu promovează adevărurile dictate politic.

Aici bate, de altfel, și legea defăimării… Care nu ar fi însă completă fără o inversare a rolurilor actorilor care au dreptul să opereze tactic în „aflarea” adevărurilor…

Justiția și Serviciile speciale. Sunt pilonii unui stat încă democratic. Dar după subjugarea lor politică, țara va deveni doar un câmp tactico operațional. Mai mare chiar decât Insula Belina… Va fi un Teleorman „dragnanizat” la nivel de țară, cu instituții publice menite să caute vinovații. Nu pe cei din zona real infracțională, ci pe cei „reacționari”, nealiniați voinței partidului.

Și este extrem de fragil eșafodul pe care suntem împinși… Practic, în numele poporului, o voință captată, speculată, reinterpretată și aplicată de un grup politic, se poate cere orice! Mai ales când zisul „popor politic” vorbește în numele instituției reprezentative a adevăratului popor și acționează prin argatul executiv, Guvernul.

Sigur, nu am fi naivi să credem că toate aceste solicitări de desecretizare a protocoalelor SRI vizează doar interesul politic al guvernanților și ai aleșilor din marea adunare antinațională din Parlament. În spate sunt berbecii de impunere a direcției de desecretizare pentru a asigura curățarea anumitor dosare și crearea unor noi „fronturi” tactico-operative în favoarea spionajului economic (și teritorial!) al anumitor servicii. În plus, ar fi ocazia ideală pentru „reșaparea” cozilor de topor trădătoare și corectarea „deficiențelor” inserate în activitatea grupurilor și clanurilor politice prin acțiunile SRI.

Începerea operațiunilor tactice de desecretizare a zonei operative SRI va lăsa în aer o întreagă arhivă. Și nu este vorba doar de cea privind colaborările dintre SRI și alte instituții ale statului! O arhivă care, fie și după „curățarea” prin toporul politic, va rămâne suficient de ispititoare pentru o luptă între viitorii beneficiari. Iar cum zeci de baze de date ale țării, ale cetățenilor, au ajuns pe mâinile unor operatori „de mentenanță” de pe lângă zidurile plângerii, unde i s-a aprobat lui Liviu Dragnea „belina” lui despotică, nu va fi de mirare ca alte operative, „politice” doar în prima fază a recepționării și extragerii unor fișe, să ajungă tot acolo.

Doar în acel moment, țara va fi cu adevărat expusă… Și trasă pe roata învârtită de veneticii, nu doar a unui neam, nu a unei țări, nici măcar a unei Istorii care le stă în gât, ci a unui viitor pe care îl vor alții.

Între timp, noi tot plecăm… Lăsăm țara pustiită de singura sevă care îi poate ține mlădițele viitorului în viață și o lăsăm să ne fie otrăvită prin răsadurile unor alogeni care devin mai mult decât niște simpli minoritari.

Lasă un răspuns