Vieți mutilate…

Actuala coaliție pesedisto-aldistă ține morțiș ca, prin prin înfăptuirea programului „la virgulă” sau, mă rog, la alte semne ortografice impuse de împrejurări și necesități cârmuitoare, să-și atingă două obiective mari și late:

1) Să întărească elita pungașilor prin noi și consistente privilegii acordate acestora (imunități, lovituri administrate Justiției, lefuri și pensii de-o nerușinare fără pereche în Europa unită și neunită etc.);

2) Prin firimiturile azvârlite maselor de salariați și pensionari să creeze aparența că prosperitatea lor constituie principala și necontenita grijă a cârmuitorilor, astfel câștigând un plus de simpatie din partea alegătorilor cu extrem de puțin discernământ politic în ceea ce privește viitorul nației și al României.

Da, căci pentru locuitorii sau cetățenii etern neîmpliniți de pe aceste meleaguri (milioanele de consumatori care au fost învățați de politrucii postdecembriști să nu știe de obligațiile fundamentale, precum acelea de-a munci și de-a plăti dările, ci numai de împovărătoarele drepturi ale paraziților sociali), actuala stare de lucruri din România constituie raiul pe pământ: nici urmă de străduință, respect și bun simț din partea celor mai mulți, deși unii dintre acești asistați sunt zdraveni ca niște tauri și se deplasează cu mașinile personale pentru înșfăcarea ajutoarelor sociale (bani, alimente)! Totuși, motivând în fel și chip, necetățenii noștri strâmbă din nas sau chiar refuză cu neobrăzare să presteze vreo muncă în folosul comunității care-i hrănește și din care nici măcar cantitativ nu fac parte, deoarece mulți dintre ei nu posedă acte de identitate în regulă.

Ei bine, taman ăștia reprezintă unul din importantele bazine de voturi eminamente nonvalorice ale pesediștilor. Iată și dovada în acest sens. La puțin timp după ungerea Cabinetului Sorin Grindeanu, cumătra Lia Olguța Vasilescu a anunțat public că pe viitor se va strânge drastic șurubul ministerului la ajutoare sociale. Dar, și asta-i una din multele inconsecvențe ale ministresei aflată în vizorul oamenilor legii, nici vorbă să nu mai fie bani pentru umanitarele (sic!) pomeni electorale cu bătaie lungă, de-ar fi ca pentru asta să cadă guvernul sau de-ar trebui să se facă oneroase împrumuturi externe, cum, de altminteri, neîncetat se fac.

Subliniez că între cele două obiective prioritare (ale tuturor cârmuirilor postdecembriste, nu neaparat ale pesedisto-aldiștilor) există o diferență ca de la cerul lichelelor cu ștaif la pământul cetățenilor resemnați și mai puțin resemnați: avantajele material-financiare ale aleșilor sunt scandalos de consistente , fapt care mărește decalajele deja monstruoase dintre veniturile maxime și cele minime, pe când minisporurile truditorilor onești au fost înghițite cu fulgi cu tot de vigurosul lanț al scumpirilor la toat cele (alimente, transport, energie). Păi cum naiba să nu dispară cu totul și încă ceva pe deasupra în pântecele unei economii hrănită pe sponci în cei aproape treizeci de ani de jaf și impostură cu legea-n mână, când ea duce dorul banilor (anul trecut au fost cele mai anemice investiții din ultimii 12-15 ani) și al specialiștilor adevărați?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*