Necrolog cu mâna alesului: gazul și cazul ungaro-rusesc al unei Românii jefuite!

Să fie oare vorba doar despre interesele legate de cine pune mâna pe gazele noastre? Sau, în fapt, despre însăși extincția noastră ca națiune?… Anunțată așa, ca un preambul, printr-un acord cu tematică economică. Dar în care adevărata resursă este însăși viitorul nostru…

Sigur, acum depinde și pentru cine a făcut Viktor Orban anunțul legat de „importul” gazelor din România! Pentru noi sau pentru Europa? Pentru a fi noi puși în temă cu un alt statut de colonie, de acum cu încă un stăpân, unguresc, pe deasupra, sau pentru a pune Europa în gardă, la ce nivel, la ce „masă” și cu ce „vlădică” să abordeze viitoarele negocieri pentru a-și asigura necesarul energetic?…

Răspunsul se regăsește chiar printre rândurile mesajului dat de Viktor Orban… Și în agresivitatea cu care acesta aproape că se anunță stăpân peste gazele noastre din Marea Neagră!

Și acum apare tot mai clar că nici unul dintre dinozaurii noștri iud(e)o-politici care stau lipiți în felurite funcții publice, deși par mai ramoliți decât un pacient cu Alzheimer, nu a rămas acolo prin „puterea votului”. Au fost și sunt ținuți în funcții pe care, altminteri, la nivelul capacităților lor intelectuale, a posibilităților lor mentale modeste și a unei pregătiri… non-profesionale, nu le-ar fi ocupat nici în sute de ani. Totul pentru a asigura semnăturile de înrobire a țării. De vindere a intereselor noastre strategice, de minare a viitorului și, în condițiile în care viitorul, din perspectiva suveranității și independenței, nu poate fi desprins de securitatea energetică, de împingere a națiunii române către extincție.

Dacă ar fi fost un mesaj pentru noi, tonul lui Viktor Orban ar fi fost cu totul altul. Poate nici nu l-am fi recunoscut. Poate nici nu l-ar fi transmis el, neavând abilitatea de a fi mieros și languros diplomatic. Discursul și tonul i-ar fi fost cu totul altele pentru a evita să stârnească reacții nedorite în rândul românilor. Și nu ar fi venit cu un soi de edict de mare putere economică (viitoare placă turnantă, esențială pentru confortul Europei occidentale pe următorii 20 de ani, nu?!), al preluării, aproape agresive, a producției de gaz românesc din Marea Neagră (pentru că „a contracta întreaga capacitate de transport, de 4,4 miliarde de metri cub, a acestui traseu” asta înseamnă, indiferent de traducere!).

Nu și-ar fi permis acest discurs acum, după valul de acțiuni anti-românești din preajma și din Anul Centenarului, după șicanele și provocările departamentului anti-centenar de la Budapesta! Nu fără a avea ceva la mână!

Mesajul în sine, ca formă, conținut, moment de plasare a fost, dară, pentru Uniunea Europeană… Inclusiv atașarea acelei mândrii proprii că pentru Ungaria, prin acest contract de transport din România, „epoca monopolului Rusiei privind gazele (…) se încheie”. Adică, Ungaria va scăpa de monopolul rusesc în privința gazelor naturale.

De fapt, un mesaj de invitare a Europei occidentale la negocieri… Sigur, nu peste capul Rusiei, căci ar fi ridicol să credem că Ungaria chiar își va permite vreodată „independența” față de jocurile impuse de la Moscova! Ea își are locul bine stabilit în fața Kremlinului, de pion, fie el și de asalt, de influență și deschiderea a anumitor piețe, dar tot un pion rămâne, iar presupusa carte a independenței energetice față de Rusia o joacă doar pentru Europa.

Evident, își va primi răsplata pe măsură! Că doar „monopolul” ăsta al Rusiei îi asigură tocmai cealaltă independență energetică, electrică, prin investițiile pe care „maica monopolistă” le face în extinderea capacităților de producției a singurei centrale nucleare a Ungariei!

Așa că toată vorbăria lui Orban despre independența anunțată a Ungariei față de gazele rusești miroase mai rău ca mercaptanul!

Și totuși, care vor fi mișcările de șah? Simple! Ungaria își va asigura preluarea de gaze românești din Marea Neagră, asta dacă nu a făcut-o deja (iar acel „Vom semna!” este doar pentru tatonarea Europei, cerneala fiind deja pusă pe ceva acorduri prin stilourile viperelor trădătoare de la București). Și poate că, într-o prima fază, debitul de gaze va fi folosit pentru nevoile interne ale Ungariei, dar, apoi, după triplarea capacității de transport, le va scoate la mezat, devenind, pe seama noastră, ceea ce noi ar fi trebuit să fim. Un cap de pod, un lider regional care are cu ce să negocieze!

Și mai există un motiv pentru a crede că trădătorii de la București au parafat deja vânzarea zăcămintelor de gaz din Marea Neagră… Declarația, ostilă – din perspectiva noastră pentru că nu știm conținutul rândurilor semnate de trădători, strict comercială din perspectiva Budapestei, de preluare integrală a ceea ce se va transporta prin această conductă.

În plus, Ungaria are deja infrastructura de preluare a gazelor adusă la granița noastră! Dar există o „ruptură”, de acolo și până la Marea Neagră. Și probabil se așteaptă ca următorii guvernanți de la București să încerce să evite mizeria făcută de predecesorii lor neconstruind restul de magistrală.

Și poate că și aici „bate” anunțul lui Viktor Orban! De a ne pune Europa în cap (pe care, în cele din urmă, nu o interesează de unde își asigură gazele pentru confortul său), totul pentru a ne forța să construim rapid restul magistralei. Și mai ales de  nu face derivații și a ne permite să punem vreun robinet pentru uz intern…

Or, pentru așa ceva trebuie să ne ridicăm! Trebuie să ieșim din case! Să dăm de pământ cu acești borfași!

Nu este normal să dăm gazele din zăcămintele noastre altora (acum Ungariei, dar, în fapt, tot Rusia va dicta prețurile), iar noi să avem zone întregi în care nici măcar nu am construit rețele de gaz pentru locuințe! Nu este logic ca noi să ne încălzim tot cu lemne, și în curând nici lemne de foc nu vom mai avea, iar alții să beneficieze, în iernile tot mai grele ce vor urma în Europa, de confortul unui cămin încălzit cu gazul ungaro-rusesc al unei Românii jefuite.

Acum înțelgem de ce derbedeii fosilizați pe post de „aleși” (autoaleși și impuși) au ras din legi articolele penale vizând trădarea, vânzarea, subminarea intereselor naționale?!…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*