$uport€ri antiromâni ai „holocaustului“ (5)*

Desțepenirea dosarelor penale ale lui Maximilian Marco Katz

După care Emilia Șercan trebuie să pună mîna pe cartea mea și s-o citească pe îndelete, cu creionul în mînă. Ea, ziarista de investigații Emilia Șercan, pentru că de la unul ca Sabin Horcan-Oblio sau niște farisei perverși ca clovnul Mihail Neamțu-Neisprăvitu’ sau ca Dimitrie Bogdan Licu-Pușcăriabilu’ nu am nici o pretenție. Dar, tot invocînd „înțepenirea instituțiilor“, Emilia Șercan are obligația morală și ziaristică, „deontologică“, să desțepenească și dosarele penale pe care le are alt escroc jidan: apologetul holocau$ti$t Maximilian Marco Katz! Acesta a făcut diverse escrocherii prin duty free-urile pe care le deținea pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă“ din Otopeni – el fiind, la origine, „consilier vamal“; și se știe, încă din Biblie, că vameșii au fost și au rămas pînă azi cei mai mari escroci!

Dar dosarele sale penale au fost mușamalizate de „procurorii de serviciu“. De asemenea, escrocului Maximilian Marco Katz – care-și permite să „monitorizeze presa“ ca să „demonstreze“ că poporul român ar fi antisemit, deși românii au fost singurii din Europa care, din păcate, i-au protejat pe jidani! – i s-a făcut plîngere penală de către Asociația Civic Media, care a cerut Parchetului „să cerceteze Centrul MCA pentru denunț calomnios, discriminare și instigare la violență și ură printr-o campanie ofensatoare la adresa valorilor naționale și, personal, a ieromonahului Justin Pârvu“. Și, tot „de asemenea“, plîngerea respectivă a fost mușamalizată de Parchet, fiindcă Maximilian Marco Katz este tăiat-împrejur la penis, iar „parchetarii“ în cauză sunt circumciși la creier și nu au rectitudinea morală și profesională să-l bage la gherlă și stau „înțepeniți“ în nimicnicia lor.

Dar, poate, o are incoruptibila, autonumita „impostoare“, Emilia Șercan!

Ca să rețineți și perfidia tipic jidănească a lui Sabin Horcan-Trufașu’ (iar trufia este, după cum știți, pe primul loc între cele șapte păcate capitale!), trebuie să observați că, țipînd, el zicea profund revoltat, arătînd spre captura cu poza noastră de la lansarea cărții: „Iată-l cu ce patos vorbește…!“ Adevărul e că nu vorbeam deloc cu patos, fiindcă nu era nevoie, ci detașat – și se poate constata acest fapt accesînd linkul cu pasajul respectiv, și chiar toată expunerea, de două ore, de la lansare –, dar dobitocul Sabin Horcan-Măscăriciu’, ca să nu se vadă cît e de farsor, că bate cîmpii și ca să pară cît de cît credibil, nu a expus filmul lansării cu sonor, cum am mai arătat, dar e nevoie să subliniez acest fapt, întrucît astfel a încălcat deontologia ziaristică – fapt pentru care a fost amendat de către C.N.A. în alte cazuri, dar nu și în al meu!

Vedeți cum își dă imbecilul cu stîngu-n dreptul și cum i-a determinat pe telespectatori să-l califice ca fariseu și să fie siguri că eu sunt cel ce spune adevărul privind așa-zisul „Holocaust“, cu H mare?!

Cum viața, natura, în genere, constituie un paradox, la fel s-a întîmplat și cu emisiunea nemernicului apologet holocau$ti$t, care, denigrîndu-mă, mi-a făcut, simultan, și publicitate pozitivă în fața celor care au înțeles adevărul: chiar a doua zi am fost sunat de cîțiva români să-mi ceară cartea HOLOCAUSTUL – GOGORIȚA DIABOLICĂ!

Cartea HOLOCAUSTUL – GOGORIȚA DIABOLICĂ defăimată în Raportul pe anul 2016 al Departamentului de Stat al S.U.A.

M-am clarificat repede despre motivul imprecațiilor lui Sabin Horcan-Abjectu’. Jidănit cum era, devenise un pupăncurist-sadea. Astfel, a afișat pe ecranul mare din studio un mic paragraf dintr-un lung Raport al Departamentului de Stat al S.U.A. despre unele aspecte sociale, politice, juridice și culturale din România. Cînd citea și traducea din textul american, bîlbîindu-se de furie și de prostie, parcă juisa de plăcere. Ce scrie acolo, de era așa de incendiar? După ce se referă la propaganda legionară, la procesul lui Vișinescu, la corupția reprezentată de Academia de Securitate a generalului Gabriel Oprea (pe cînd o emisiune despre Academia Oamenilor de Știință din România, A.O.Ș.R., o groapă în care se aruncă bani și după al cărei model a fost încropită „Academia lui Oprea“?!), la situația sodomiştilor – persecutați foarte: cică li s-ar fi cioplit mătărînga, să fie mai subțire, pentru ca „pasivii“ să nu se scape pe ei! –, la situația lesbienelor – li s-ar fi strîmtat vulva de la nr. 9/11 la nr. 4 etc. –, la modul cum S.R.I. controlează măsurile antiteroriste și anticorupție etc., etc., Raportul conține și acest pasaj incriminator nevoie-mare, după părerea celor patru tăiați-împrejur la creier și, în special, după părerea imbecilă și jidănită a lui Sabin Orcan-Oblio-Ambuscatu’-Analfabetu’-Cvasi-jurnalistu’-Crizatu’:

„On April 8, a Bucharest bookstore hosted the launch of a book denying the Holocaust by Vasile Zarnescu, a retired SRI officer, titled The Holocaust–the Diabolical Scarecrow–Money Extortion for the Holocaust. In a media interview, Zarnescu stated that he was tasked by SRI in the 1990s to write and publish under a pseudonym articles against the “propaganda and actions” of Jewish community leaders. He wrote one specific piece against then chief rabbi Moses Rosen, who he called “anti-Romanian” for monitoring the media to track anti-Semitism. The Center for Monitoring and Combating Anti-Semitism filed a complaint with the prosecutor’s office over Holocaust denial“.

Trebuie să admiteți că era necesar ca Departamentul de Stat al S.U.A. să mă contacteze – prin ambasadorul Klemm, că tot clămpăne la noi, în mod absolut nediplomatic – pentru a verifica informațiile despre mine sau, măcar, să asculte prezentarea noastră la lansarea cărții cu pricina, prezentare postată pe Youtube încă de a doua zi. Iată traducerea textului confecționat după acela al pîrîcioșilor jidani:

«La 8 aprilie, o librărie din București a găzduit lansarea unei cărți care nega Holocaustul, de Vasile Zărnescu, un ofițer S.R.I. pensionat, intitulată Holocaustul – Sperietoarea Diabolică.  Extorcarea de Bani pentru Holocaust. Într-un interviu mass media, Zărnescu a declarat că a fost însărcinat de S.R.I. în anii ’90 ca să scrie și să publice articole sub pseudonim împotriva „propagandei și acțiunilor“ liderilor comunității jidănești. El a scris, atunci, un articol special împotriva șef-rabinului Moses Rosen, pe care l-a numit „anti-românul“, pentru că făcea monitorizarea mass media românești pentru a urmări antisemitismul. Centrul pentru monitorizarea și combaterea antisemitismului a depus o plângere la Procuratură privind negarea Holocaustului».

Dacă ascultați cu atenție declarația mea, redată corect, dar parțial, de Ovidiu Nahoi, la Radio France Internationale (R.F.I.), veți conchide că jidanii de la I.N.S.H.R.-„E.W.“ au dezinformat măgărește Departamentul de Stat al S.U.A., întrucît eu am spus clar că am primit un singur ordin – unul singur! – pentru a elabora un singur articol –, așa cum se poate compara cu afirmația făcută la lansarea de la Librăria „Mihai Eminescu“. Alte ordine similare nu am mai primit, niciodată, și nici alți ofițeri – fiindcă eu eram comandantul Biroului Apărarea Ordinii Constituționale, care avea în gestiune asemenea atribuții și aș fi aflat de aceste ordine.

Articolul, semnat cu pseudonimul „A. Postatu“, a fost dus lui Corneliu Vadim Tudor (care l-a publicat în revista România Mare) de către șeful Biroului de presă al S.R.I. din acea vreme, Nicolae Ulieru, dar l-a dus ca persoană particulară, nu ca reprezentant al Biroului de presă al S.R.I., de aceea a încasat banii pe articol el personal și i-a păstrat, ca și cum ar fi fost creația lui! Apoi, dacă parcurgeți cele 35 de pagini, scrise mărunt, ale Raportului Departamentului de Stat al S.U.A., veți putea constata că, în comparație cu aspectele cu adevărat grave semnalate, pasajul referitor la denunțarea mea ca „negaționist și antisemit“ este o bagatelă și, oricum, în cadrul Raportului este un ingredient ca „sarea și piperul“, care-i dă savoare!

Raportul vrea să prezinte cartea mea – repet, la indicația jidanilor de la I.N.S.H.R.-„E.W.“ – ca un fapt neobișnuit de „negare a Holocaustului“, petrecut în România, unde există o cenzură totală privind materialele care neagă holocau$tul și sunt admise doar cele apologetice. Dar cititorii trebuie să știe că, în toată lumea, crește an de an numărul lucrărilor care neagă vehement existența holocau$tului.

Au apărut și multe portaluri care publică fără nici o restricție astfel de lucrări, începînd cu cărțile „revizioniștilor și negaționiștilor francezi“, precum Paul Rassinier, Robert Faurisson, Roger Garaudy, britanici, ca David Irving, germani, ca Gerhard Menuhin, Germar Rudolf, Ernst Zündel,  elvețieni, ca Jürgen Graf, americani, ca Arthur Robert Butz, David Duke, Anne Kling și tot mai mulți alții. Accesați aici site-uri specializate în publicarea de articole și cărți antijidănești, îndeosebi antiholocaust.

Petiția pentru desființarea I.N.S.H.R.-„E.W.“

De altfel, la începutul acestui paragraf referitor la mine se arată că cei care m-au pîrît la Departamentul de Stat al S.U.A. pentru a fi inclus în Raportul anual sunt liderii jidanilor de la I.N.S.H.R.-„E.W.“ – „institutul“ care poată numele escrocului internațional Elie Wiesel și care „institut“ – aflat în subordinea imediată a premierului – este plătit din banii noștri să ne denigreze. Iată de ce niște români patrioți au lansat o petiție prin care se cere desființarea acestei oficine jidănești, care constituie o amenințare la adresa siguranței naționale: adică statul român plătește o organizație – guvernamentală! – care constituie o vulnerabilitate a securității naționale. Vorba lui Petre Țuțea: „Neam de tîmpiți ce suntem!“ În sensul că suntem tîmpiți că îi suportăm pe guvernanții și parlamentarii post-decembriști!

Nicolae Ceaușescu a interzis folosirea cuvîntului „holocaust“ în presa și în literatura din Epoca de Aur! Iar în epoca 1945-1964 nici nu s-a pus problema să fie folosit, deși în etapa 1945-1952 politica internă a fost la cheremul jidăncii Ana Pauker – care nu a scos nici un cuvînt despre „holocaust“! Dar știrea privind lansarea acestei petiții nu-i cădea bine la pipota de jidănit a lui Sabin Orcan-Abjectu’. În schimb, vitupera contra mea, țipînd în fața celor trei „intelectuali“ neisprăviți, cum că aș fi „nebun“: „Dacă ăsta nu e caz de balamuc, atunci e caz de pușcărie… trebuie băgat la pușcărie, fiindcă avem lege în acest sens“! Ce lege „avem“, măi, nemernicule?! Criminala O.U.G. nr. 31/2002, fățuită prin Legea nr. 107/2006 și Legea nr. 217/2015, votate de niște parlamentari-lichele?! Legea nr. 107/2006, de legitimare a O.U.G. nr. 31/2002, a fost votată „pe șest“, prin criminalul articol 75, al „aprobării tacite“, introdus în Constituția revizuită samavolnic în 2003!

Românca redutabilă Cezarina Condurache a relevat în mai multe articole, dar îndeosebi în cartea pe care a coordonat-o – Eroii anticomuniști și Sfinții închisorilor reincriminați de Legea 217/2015 –, că Legea nr. 217/2015 a fost inițiată prin proiectul celor trei ticăloși liberali – Crin Antonescu-Vorbete, Andrei Gere și George Scutaru –, dar la votare toți liberalii au ieșit din sală, iar legea a fost votată, la „foc automat“ și în cvasiunanimitate, numai de parlamentarii P.S.D.-ului, ai U.D.M.R. și de cîțiva parlamentari independenți! Parlamentarii ăștia trădători au votat doar din lichelism (citește: pupăncurism) o lege antinațională, care nici măcar nu fusese propusă de ei, doar ca să facă pe plac jidanilor Alexandru Florian, Radu Ioanid, Liviu Beliș, Aurel Vainer, Maximilian Marco Katz, Lya Benjamin, Carol Iancu, Michael Shafir, Andrei Cornea, Andrei Oișteanu, Horia-Radu Patapievici, Mihai-Răzvan Ungureanu și altor asemenea dușmani învederați, care beau apa și respiră aerul României!

Vorba lui Victor Ponta: „Pe ăștia și să-i împuști este prea puțin!“

Unde sunt cele 20 de miliarde de euroi?!

Trebuie reținut că, așa cum am relevat în cartea mea și cum am repetat, ulterior, în unele articole, ca să fie mai bine cunoscută ideea, netrebnicul șef-rabin Moses Rosen a impus să se scrie pe menora de la sinagoga „Coral“, de pe strada „Sfânta Vineri“, că România „ar fi ucis 400.000“ de jidani, în vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, pe cînd, nu demult, președintele Israelului, Shimon Peres, mulțumea României că salvase 400.000 de jidani! Iar Moses Rosen – care sabotase apariția volumului al IX-lea al Operelor lui Mihai Eminescu – pretinsese, înainte să plece în Iad, cîte 50.000 de euroi pe cap de jidan „ucis“ – adică 20 de miliarde de euroi – ca „despăgubire de holocaust“.

Deși președintele Traian Băsescu declarase că România nu are nevoie de un nou împrumut internațional de valută, totuși, în 2009, s-a răzgîndit brusc și a aranjat, repejor, un împrumut taman de 20 de miliarde de euro de la F.M.I. și Banca Mondială. Ca să vezi „coincidență“: Băsescu a cerut un împrumut egal cu „despăgubirea de Holocaust“ pretinsă de escrocul șef-rabin Moses Rosen! Dar imediat, în 2010, guvernul Boc-Băsescu a redus drastic salariile și pensiile, pe motiv că „nu sunt bani“.

Dar unde s-au dus cele 20 de miliarde de euro?! În România NU sunt nicăieri! Guvernul Tudose-Iohannis, ca și Guvernul Boc-Băsescu, se vaită iarăși că nu sunt bani de pensii și salarii, iar nociva alianță P.S.D.-ALDE pertractează, acum, alt împrumut, deși cele 20 de miliarde nu au fost folosite în interesul României!

Diverse o.n.g.-uri antiromânești organizează, discret, manifestații „spontane“ pe niște teme minore, la care participă tot felul de „tineri frumoși și liberi“, dar care nu sunt decît niște „idioți utili“ spălați pe creier. Dar de ce acești „tineri frumoși și liberi“ nu organizează o manifestație non-stop în care să ceară să se arate unde s-au prăpădit cele 20 de milioane de euro?! De ce întregul popor român nu cere să afle urma dispariției acestor 20 de milioane de euro?! Chiar a fost prostit poporul cu televizorul?!

Guvernul actual trebuie somat să arate unde au dispărut cele 20 de miliarde de euro! În mod evident, în economia României nu au intrat, fiindcă nu a apărut nici o îmbunătățire a ei chiar dacă statistica guvernamentală debitează „petardisme“ cu care să dezinformeze poporul drogat cu gunoaie de „știri“ și cu filme de divertisment! Dimpotrivă, a continuat distrugerea țării: s-au închis multe spitale, școli; s-a continuat distrugerea industriei, a agriculturii și a sistemului financiar-bancar, încăput, și el, pe mîna jidanilor; s-a continuat în mod accelerat vînzarea către jidani a pămîntului, a bogățiilor solului și subsolului, a întreprinderilor și a locuințelor confiscate de bănci de la românii ajunși la ananghie; morbiditatea generală a crescut; mortalitatea infantilă a crescut, natalitatea a scăzut, iar „România a devenit groapa de gunoi etnic a Europei“, groapa de gunoi industrial și piața de desfacere a mărfurilor de cea mai proastă calitate. Și, bomboana pe coliva României, românii – în proporție de peste patru milioane dintre cei mai buni români sub aspectul pregătirii profesionale, intelectuale și morale – au emigrat, ceea ce constituie cea mai mare migrație din Istoria Universală în timp de pace, adică un dezastru pentru orice popor (se exclud, din comparație, popoarele-sub-continent: chinezii și indienii), cu atît mai grav pentru poporul român, care nu este așa numeros, chiar dacă este al șaptelea din Europa, dar este în continuă îmbătrînire!

Deci, întreb încă o dată, unde sunt cele 20 de miliarde de euro, taman cît ceruse porcul de șef-rabin Moses Rosen?! Am arătat în cartea mea și în cîteva articole: au fost date Israelului ca „despăgubiri de holocaust“! Dar, întrucît economia României este „la pămînt“ și nu mai producem mărfuri pe care să le vindem și să ne plătim datoriile, cele 20 de miliarde de euro DATE ISRAELULUI, ca despăgubire pentru pretinsul „holocaust“ pe care România nu l-a comis, reprezintă genocidul contra poporului român – crimă imprescriptibilă, căci acest „împrumut“ făcut cadou Israelului constituie cauza exterminării poporului român! România plătește anual, acum, 1,5 miliarde de euro numai ca dobînzi pentru cele 20 de miliarde de euro dați degeaba Israelului ca „despăgubiri“!

Escroci holocaustiști demascați de Justiția S.U.A.

Chiar dacă, prin reductio ad absurdum, am presupune că România ar fi holocaustat cîțiva jidani, care ar supraviețui acum și care ar demonstra cu documente irefutabile că au suferit „în holocaust“, despăgubirile trebuie date lor personal, aici în România și nu statului Israel, care a fost înființat abia în 1948! Pretențiile de despăgubiri formulate de Israel constituie o extorcare de fonduri, adică stoarcerea unor mari sume de bani prin șantaj, formulat de escrocul internațional Elie Wiesel: „România a ucis, a ucis, a ucis“! Or, pentru această escrocherie abominabilă Israelul trebuie tratat cu bombe nucleare, nu cu bani! Există, acum, în România, jidani care primesc, oficial, „despăgubiri de holocaust“, dar acești bani nu îi primesc ei, direct, ci sunt vărsați în conturile Federației Comunităților Evreilor din România (F.C.E.R.), iar „despăgubiții“ primesc – dacă primesc! – o parte foarte mică – pentru că restul e dijmuit de F.C.E.R.!

Într-un neam de escroci, cămătari, adoratori ai Vițelului de aur, cum sunt jidanii din Antichitate pînă azi, porniți să facă rost de bani prin orice mijlocare, firește că mulți au găsit o ocazie lejeră de a se pretinde „victime ale holocaustului“. Și, prin acte și povești false, și-au dobîndit statutul de „victimă holocaustică“, cu scopul de a cere „despăgubiri“ de la Germania și de la alte țări unde au mai putut să-și impună gogorița.

«În timp ce fugea de naziști în 1941, o fetiță de 11 ani evita bombele lansate de avioane în timp ce traversa rîul Dniper în Ucraina, găsind în final refugiu în Donetsk, unde ea și mama ei au trăit ascunse pînă la eliberarea din 1944.

Un băiat în vîrsta de 13 ani a fugit din Kiev împreună cu mama sa și sora mai mică, ascunzîndu-se prin beciuri și hambare, iar uneori în păduri, unde de cele mai multe ori stăteau cu săptămînile.

Aceste povești sunt cîteva dintre miile de declarații date de imigranții bătrîni care cer daune din partea guvernului german, banii venind dintr-un Fond creat pentru ajutorarea supraviețuitorilor persecuției naziste.

„Dar multe dintre aceste povești sunt simple creații sau exagerări de fapte, comise de un grup de 6 angajați și custozi ai Fondului, aflat în New York“, au declarat marți procurorii federali. Alți unsprezece acuzați, care nu au legătura directă cu Fondul, au recrutat și îndrumat solicitanți ai programului.

De-a lungul a 16 ani, suspecții au utilizat documente de identificare false, au analizat arhivele guvernului și și-au însușit istoria Holocaustului pentru a putea realiza o fraudă de peste 42 milioane $, conform unui act de acuzare deschis marți în Manhattan, de către avocatul Statelor Unite, Preet Bharara.

Actul de punere sub acuzare precizează că inculpații  – mulți dintre ei din Brighton Beach, Brooklyn – recrutau oameni prin intermediul ziarelor scrise în limba rusă, oferind ajutor persoanelor care solicită compensații de la Conferința evreilor cu pretenții materiale de la Germania. În cele mai multe cazuri, actualele experiențe ale supraviețuitorilor au fost manipulate sau adaptate pentru a fi încadrate de cerințele fondului; o dată ce  plățile erau aprobate, acuzații primeau mită de la solicitanți [adică, în exprimarea lui Mircea Badea, de la Antena 3, „parandărătul“ – n.n., V.I.Z.], mai precizează actul de punere sub acuzare.

Datele de naștere au fost alterate astfel încît să pară că persoanele trăiau la momentul celui de-Al Doilea Război Mondial; anecdote despre cum au supraviețuit în condiții inumane într-un teritoriu ocupat de naziști au fost folosite de mai mulți solicitanți; fotografiile au fost refolosite în zeci de solicitări independente.

Conspirația a fost proiectată pentru două programe derulate de Claims Conference. Conferința a fost înființată în 1951 pentru ai compensa pe evreii victime ale persecuției naziste; guvernul german a alocat bani începînd cu următorul an și continuă să o finanțeze. (…)

„Aceasta presupusă fraudă este atît substanțială, cît și exasperantă“, a declarat domnul Bharara la conferința de presă care anunța rechizitoriul. Acuzațiile sunt rezultanta unei investigații realizate de Biroul Federal de Investigații, care a durat mai mult de un an. Agenții B.F.I. au arestat marți dimineața 11 inculpați; 5 dintre ei fuseseră deja acuzați. (…)

Pînă în prezent anchetatorii au descoperit aproape 5.000 de cereri false datînd din 2000 pînă în 2009 pentru Hardship Fund, cumulînd o pierdere de 18 milioane $. De asemenea, au descoperit 658 de cereri frauduloase din 1993 pînă în 2009 pentru cel de-al doilea fond, cu pierderi de aproximativ 24,5 milioane $.

Unul dintre programe, cunoscut ca Hardship Fund, oferă compensații pentru evreii deveniți refugiați cînd au fugit de naziști; majoritatea acestor plăți au ajuns la oameni din fostul bloc sovietic, care nu a fost sub ocupație nazistă directă, care au fugit de înaintarea naziștilor, conform rechizitoriului. Fondul acorda o plată unică de aproximativ 3.600 $ (…)».

David Irving declara, în 1990, că Germania plătise Israelului peste 100 de miliarde de mărci ca „despăgubiri de holocaust“! Între timp, este evident că Germania a mai plătit de vreo două-trei ori mai mult.

Fără îndoială că cele descoperite de Justiția americană și descris în acel articol nu reprezintă decît vîrful aisbergului, fiindcă toate „despăgubirile“ nu sunt decît rezultatul unor asemenea escrocherii.

Dacă în cinstita și democrata Americă jidanii și-au putut permite asemenea malversațiuni, imaginați-vă cîte astfel de escrocherii s-au întîmplat în România, unde jidanii sunt protejați de parcă ar fi indivizi de genul oului Faberge! Cu diferența că, dacă Justiția S.U.A. i-a dibuit pe cîțiva dintre escrocii și jidani și americani, noi avem o Ju$tiți€ căreia nici prin pix nu-i trece să-i controleze. Ba, dacă sugerezi autorităților o asemenea situație, te condamnă ca negaționist al „holocaustului“, în baza Legii 217/2015 – cum perorează ticăloșii Sabin Orcan, Mihail Neamțu, Aurel Vainer, Liviu Beriș ș.a. De exemplu, lui Oliver Lustig Traian Băsescu i-a acordat Ordinul Național „Steaua României“ și indemnizație de holocaust, deși el fusese dus la Auschwitz de către armata horthystă. De ce să-i fi dat România „despăgubiri de holocaust“?! Mai ales că avea pensie de general?!

*) Material de informare și documentare; toate responsabilitățile privind exactitatea datelor și termenilor, notele peiorative și/sau pamfletare revin autorului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*