O Românie tot mai mică…

Ne mai vedem la orizont. Pâlpâind. Tot mai firav şi tot mai NEÎNSEMNAT… Scena politică românească a devenit un adevărat studiu de caz.

Iohannis scoate pe gură aceleaşi platitudini… „România va rămâne o țară europeană!”, afirmă el, la Bruxelles… „Corect!”, răspundem noi!… Oameni care au vândut suflete de copii, PENALI, care şi-au cumpărat şapte case, neavând ghinion!, vorbesc despre CEILALȚI PENALI care au spoliat Țara, şi care sunt la putere azi…  Aceştia, la rândul lor, se plâng că, de fapt, nu mai pot să… fure ca înainte!

Şi unii şi alții, iau numele Țării în deşert! Liniştiți-vă, însă, români! Corb la corb, nu-şi scoate ochii!… Ceea ce însă este cu mult mai grav este că România, țara noastră, devine pe zi ce trece tot mai mică… Iar glasul nostru, tot mai insignifiant!

După atâtea divorțuri, promisiuni neonorate, vase aruncate în capul cetățeanului turmentat, chiar şi Jean-Claude Junck, preşedintele Comisiei Europene, se trezeşte bulversat de tăria otravei din pahar!… Priveşte buimăcit… Teribil vis! Ca-ntr-un scenariu dintr-un horror-film, vede încețoşat, tăvălindu-se în praful balcanic, strângându-se de gât, doi ospătari fideli, dar enervanți. Sunt dragnea şi iohannis. Amândoi vor să împingă România în Uniunea Europeană cu prețul propriei vieți! Inestimabilei comori! (Uniunea va vedea însă care sunt Interesele ei!… ).

…Niciunul, însă, nu este capabil să pună Interesele Țării sale mai presus de propriile orgolii de băiat de țară… A trebuit să se facă de râs şi la Bruxelles!

Priviți săracii, însă, priviți oamenii care pleacă din țară, priviți bătrânii neajutorați care rămân, priviți miile de copii care ajung în grija nimănui, priviți soarta românilor prin străini, priviți cum le iau alții copiii în timp ce ei, fără niciun suflet, nici nu se sinchisesc, nici nu le pasă!… Pentru ca România să devină mai mare, trebuie ca noi să ne trezim!

Și totuși,cel mai trist la noi mi se pare nu faptul că PSD e la putere, ci cohorta de agramați, idioți cu diplome care se perpetuează la conducerea ministerelor, îngropând România.
Când un om deschide gura şi spune două vorbe şi trei prostii, este în zadar să-l apere cineva!… S-ar compromite sigur! Cum sunt promovați însă inşii aceştia?! Cum ajung ei miniştri ai Educației pentru a, citez, „performa”?! Care să fie capacitatea lor extraordinară, în afară de Servilism?!…

Liderul PSD Liviu Dragnea bate câmpii despre o „echipă” – cea mai mare, de fapt, din UE!- guvernamentală, care are în față o “misiune” sfântă!… “România – ne mărturiseşte el- e stat suveran! E de datoria noastră să apărăm această suveranitate cât trăim!”…

Săracă România!, – îmi spun- dacă a ajuns să depindă de ifosele şi intrigile de culise ale unui biet babuin. Suveranitatea unui popor nu se apără şi nu se promovează cu aceşti orbi, şchiopi, inculți, şi lista e lungă… Unde îi găsiți pe toți aceşti analfabeți? Nu vă e ruşine, ascultându-i?

„Acest Guvern – turuie dl. Dragnea, în continuare- are misiunea de a face performanță economică, de a mări venituri, de a creşte nivelul investițiilor…”, etc. etc., cele mai oribile palavre.

…Vă sună ceva nou şi necunoscut? Nu ați mai auzit cuvintele acestea goale? Rețineți că noul guvern este numai cel de-al treilea dintr-un amărât de an, promisiunile însă sunt vechi de, în curând, treizeci de ani!… De fiecare dată am fost informați că vor creşte veniturile, vor fi autostrăzi, va fi atât de bine pentru preaiubitul nostru popor! Şi, ce s-a ales?!… Vai de noi!

Nu numai neaveniții au tot venit şi-au tot plecat de pe la ministere… Reformele promise s-au amânat la infinit, s-au tot schimbat, s-au perindat şi ele!

…Dar nu despre PSD este vorba aici. Ci despre Atitudinea noastră, români! Atunci când vedem cu ochiul liber că un lucru nu merge, suntem datori să facem pasul în față şi să spunem răspicat „NU!”, indiferent de simpatiile politice ale noastre…

Adevărații patrioți nu luptă pentru un partid anume, ci pentru propriul popor!
România noastră nu se poate reconstrui, bazându-se pe populismul deşănțat al fiilor de trib şi al clanurilor.

Acest popor nu a murit încă, are resurse, a căror datorie de onoare este să iasă în față pentru a conduce lupta noastră!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*