Om cu om, localitate cu localitate se face unirea Republicii Moldova cu România!

Trebuie să felicit Acțiunea 2012 și pe neobositul patriot George Simion, care au identificat o metodă ingenioasă de a face unirea treptat, pe localități, a Republicii Moldova cu România, cu ocazia Centenarului. La o sută de ani de la decizia Sfatului Țării din 27 martie 1918, fruntașii unor localități basarabene și-au luat inima în dinți și au trecut la acțiune pentru a realiza simbolic unitatea națională, nemaiașteptând calculele cinice ale nomenklaturii sovietice de la Chișinău sau indecizia politicienilor dâmbovițeni, care le este mai drag Bruxellul decât reîntregirea națiunii române. Primarii și consilierii locali ai unor localități din Republica Moldova deja s-au unit cu Patra Mamă, România.

După ce localitatea Parcova din raionul Edineț a votat o declarație de unire cu Țara mamă, România pe 23 ianuarie, alte patru localități s-au alăturat acestei acțiuni. Este vorba de primăriile satelor Ulmu, Bardar, și Ruseștii Noi, toate din raionul Ialoveni. La fel, Declarația de Unire a fost semnată și de Primăria satului Feștelița din raionul Ștefan Vodă. Redau declarația unioniștilor pentru că m-a mișcat până la lacrimi: „În numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general și a cetățenilor comunei noastre în particular, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, comuna Ruseștii Noi, Raionul Ialoveni, se unește cu Țara-Mamă, România. Facem această unire acum, în suflet și ca reparație morală pentru suferințele trecutului și ale prezentului, de la chipul buneilor noștri smulși împotriva voinței lor de la trupul Patriei istorice de voia lui Hitler și a lui Stalin, supuși execuțiilor, deportărilor și foametei, la greutățile pe care le trăim acum noi, cei de azi, facem unirea cu cei de aceeași limbă și tradiție cu noi pentru ca fiii și nepoții noștri să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut. Iar dacă unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină, când nu va mai fi graniță peste Prut, iar oamenii dintre Nistru și Tisa vor munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate. Prin prezenta declarație de unire ne exprimăm bucuria de a sărbători împreună cu frații noștri români de pretutindeni Centenarul Marii Uniri 1918-2018 și adeziunea la valorile naționale și democratice ale spațiunuui cultural românesc”. Declarația este semnată de primar, secretar și consilierii comunei.

În ultimii ani, România a investit mult în Republica Moldova pe baza unei ordonanțe de urgență din 2015 emisă de guvernul Victor Ponta în ultimele zile de mandat, prin care unități administrative din România pot investi în dezvoltarea unor localități din Republica Molodva. Orașe din România au construit școli, spitale, canalizare sau parcuri în localități basarabene, realizând la propriu unirea economico-administrativă. La Ungheni, spre exemplu, municipiul Cluj-Napoca a realizat celebrul ”Parc Cluj-Napoca”. Cred că a sosit momentul istoric ca exemplu localităților basarabene care au votat unirea cu România să devină viral și, pe rând, cât mai multe orașe și sate din Republica Moldova să voteze unirea cu Patria Mamă. Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului trebuie să grăbim unirea în anul Centenarului și să punem clasa politică coruptă de la Chișinău și București în fața faptului împlinit. Unirea face putere, iar integrarea Republicii Moldova în granițele firești și naționale ale României va însemna o accelerare a dezvoltării poporului român de pe ambele maluri ale Prutului. Aștept ca mâine sau poimâne autoritățile locale din Sângerei, Orhei, Nisporeni, Ungheni sau Cimișlia să voteze unirea cu România. Trebuie să înțelegem că unirea României cu Republica Moldova este șansa noastră ca popor să ne dezvoltăm economic, cultural și spiritual și să nu dispărem în malaxorul european și mondial al migrației popoarelor sau al intereselor letale ale marilor puteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*