Un prim an hiperactiv pentru Trump

«E controversat pentru că e substanțial », explică universitarul Madonna. Atât de substanțial încât o ziaristă din Belgia, Dominique Dewitte, vede cum «guerrila anti-Obama a lui Trump dă un nou chip Americii». Trump a cam distrus, cu mai multă sau mai puțină discreție, moștenirea predecesorului său Obama în mai puțin de un an. Obamacare a fost amputată și diluată, reforma fiscală este cea mai importantă din ultimii 30 de ani, printr-o «revoluție tăcută», șeful Casei Albe a numit, în primul său an de mandat, în sistemul judiciar, mai mulți judecători decât orice alt președinte în ultimii 100 de ani, a abrogat 67 reglementări ale Administrației Obama și a suspendat sau amânat alte 1500.Spre deosebire de alți confrați, ziarista belgiancă constată relația favorabilă față de acest proces a publicului, mai corect spus a electoratului favorabil lui Trump, care, de altfel, face exact ce a promis în campania electorală. Esențial este că economia și afacerile merg bine.

«Donald Trump a făcut multe lucruri», se minunează analistul conservator Byron York de la «Washington Examiner». Dar cum primește publicul american toate acestea? Oricum, popularitatea președintelui, după un an de mandat, este cea mai mică din istoria Americii. Istoricul Terry Madonna din Pennsylvania (și nu doar el, desigur) obiectează, spunând că, într-adevăr, «majoritatea istoricilor și ziariștilor nu țin cu Trump, dacă e să fim cinstiți», dar, judecând lucrurile la rece, un cunoscător al istoriei Statelor Unite ar plasa bilanțul pozitiv al primului an de mandat prezidențial al lui Donald Trump mai sus decât performanțele corespunzătoare ale președinților Carter, Clinton și Bush-tatăl.

Exemple, copioase. Către sfârșitul anului, a semnat o lege a reformei fiscale care prevede cele mai importante scutiri de impozite din ultimul deceniu și care, între altele, continuă demolarea legii asigurărilor de sănătate a lui Obama (Obamacare). Anterior, președintele Trump a repus în discuție Acordul de liber schimb nord-american (ALENA), a retras SUA din Parteneriatul transpacific (PTP) și din Tratatul de la Paris asupra climei, iar în țară a aprobat construcția petroductului Keystone XL și a deschis calea forajelor petroliere în rezervațiile de flora din Alaska. A recunoscut Ierusalimul capitală a Israelului, dar, e drept, nu s-a apucat încă de ridicarea zidului la frontiera cu Mexicul.

După un an de președinție, Donald Trump nu a demolat Casa Albă, constată, cu falsă naivitate, un comentator vesteuropean. «Ne place sau nu, președintele american a schimbat profund înfățișarea țării sale în ultimele luni», îl contrazicea ziaristul canadian Alexander Panetta, care  sumarizează «un prim an hiperactiv pentru Trump».

Un răspuns la “Un prim an hiperactiv pentru Trump”

  1. IO...gereules spune:

    Ma intreb oare numai Trump are meritul de decolare spre inaltimi ale SUA sau si echipa sa?FaraTrump la Casa Alba aceiasi echipa de oameni de bine nu ar fi putut face nimic?Cred ca nu.Acesta este meritul acestui om care incearca sa schimbe in bine fata Americii ba chiar si a lumii.Numai cu el s-a putut realiza atat cat s-a realizat pana acum in decursul unui an numai.In momentul actual infrastructura natiunilor lasate de Dumezeu pe Pamant este foarte ocultata.Se ascund”ispravile”de geniu ale oamenilor depe intreaga planeta cu scopul evident de a pastra haturile lumii in ghiarele lor.Scopul este foarte imprevizibil.O fi bine,o fi rau?numai Dumnezeu stie.Dar vorba lui Eminescu”nici-un fir de par din capul oamenilor nu se misca fara ca Dumezeu sa nu stie”.Problema actuala este miscarea,zvarcolirea de care dau dovada cei care intradevar se lupta cu Dumnezeu isusi,ei considerandu-se deasupra lumii,ACESTIA AU PRINS PUTERE DEALUNGFUL TIMPULUI ,TIMP IN CARE DIVINITATEA I-A CAM LASAT SA-SI FACA MENDRELE.Dar pamantul nu se sfarseste odata cu ei,omenirea are resurse suficiente pentru sborul catre infinit,atat ca generatiile actuale sant cele de sacrificiu.Asta este .Noi trebue insa sa traim sufleteste la inaltimea legilor Dumnezeiesti prin munca,onoare,nepalavrageala,educatie,ajutorare si onoare.Dupa cum se vede ne rezumam exact la Esenta Miscarii Legionare ale romanului in eternitate Corneliu Zelea Codreanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*