Apel umanitar! Dăruind vom dobândi!

Prezentare – caz medical Theodor Constantinescu. O nenorocire poate să survină oricui, oricând și de aceea cred că înțelegerea omenească poate exista fără rezerve pentru oricine ar afla despre un asemenea caz.

Dăruind vei dobândi  este un motto nu numai uman, ci și adevărat, iar mulți Români țin seama de el in multe momente ale vieții lor. Poate că Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului Isus Cristos este un timp când oamenii își deschid inimile mai mult. Chiar și oamenii de afaceri se comportă ALTFEL in această perioadă. Dacă am găsi un singur om de afaceri Român sau o Companie care să achite în totalitate confecționarea unei proteze craniene  chiar ar fi o minune de Crăciun pentru un tânăr aflat  în  dificultate.  Evident că orice sumă ar ajuta.

Este vorba urgent de:CONFECȚIONAREA UNEI PROTEZE CRANIENE în locul osului volet propriu lizat („mâncat”) care a fost înlăturat și OPERAȚIA NEUROCHIRURGICALĂ DE FIXARE A PROTEZEI CRANIENE. Sunt convinsă că sunt oameni care POT si VOR să ajute. DACĂ ar auzi de un caz real, autentic precum cel prezentat  în continuare.

Mă numesc Vali Constantinescu, locuiesc în București, sunt mamă a patru copii – trei băieţi şi o fată. În prezent sunt pensionară.

Theodor, primul meu copil a suferit în noaptea de 1-2 Octombrie 2008 un accident de motocicletă în Hanoi, Vietnam, unde era bursier masterand al Statului Român, el fiind Inginer  IT din 2005 în România, Politehnica Bucureşti – Limba Franceză, Facultatea Génie Electrique. Un conducător auto fără  permis nu a cedat trecerea şi l-a lovit în plin. Individul a încercat să fugă  de la locul faptei dar a fost prins si, în cele din urmă,  trimis în judecată. La peste nouă ani de la comiterea faptei, nu a executat nici măcar o zi de închisoare, nu a plătit nicio despăgubire (nici măcar suma modică  dată de instanța de judecată), se bucură  de viață, în timp ce fiul meu suferă si ACUM consecințele.

ISTORIC. Pe scurt

Prima operație în octombrie 2008.  Theodor Constantinescu – accident de motocicletă in Hanoi – Vietnam. Traumatism Cranio Cerebral – Hematom subdural acut. Osul volet propriu care era întreg a fost depus in Banca de Os. Timp de 3 luni de zile, până la următoarea operație pacientul a stat cu scalpul direct pe meninge.

A 2-a operație în 20 ianuarie 2009 de repunere a osului volet propriu. Operație reușită. Theodor se simțea foarte bine. Credeam că am scăpat. Deși aveam multe datorii făcute pentru cele două spitalizări si cele două drumuri făcute de părinți in Vietnam pentru a fi lângă el, fiindcă Theodor era atât de bine, eram bucuroși si mulțumeam Domnului pentru că fiul meu nu avea nici un fel de sechele mentale, la nivel cerebral, in urma unui accident atât de grav. Era atât de bine. Fiul meu renăscuse ! Bucurie de scurtă durată : începând chiar din decembrie 2009 osul volet propriu a început să se topească – să fie respins de organism.

A 3-a operație a avut loc în 7 octombrie 2016, de ablație (înlăturare) a osului volet propriu lizat („mâncat”) pe care organismul l-a respins în urma operației din 20 ianuarie 2009.

În acest moment este obligatorie a 4-a operație de fixare a unei proteze. Înainte de operația nr. 4 trebuie sa avem suma necesară  pentru confecționarea  unei

În cel mult un an de la operația nr. 3 (Octombrie 2016), lui Theodor ar fi trebuit să i se fi făcut și operația nr. 4 (finală, Doamne ajuta!) de fixare a unei proteze craniene (așa ne-au spus atât neurochirurgii români pe care i-am consultat, cât și doctorul neurochirurg Ha din Vietnam care a efectuat operația nr.3 –  documentul este atașat)

Până acum, la peste un an de la operația nr. 3, NU AM REUȘIT SA AVEM BANII NECESARI PENTRU CONFECȚIONAREA PROTEZEI CA SĂ SE FACĂ  OPERAȚIA NR. 4

Așa cum spuneam, de urgență trebuie confecționată o proteză craniană în locul osului propriu lizat („mâncat”, „topit”) care a fost înlăturat prin operația  nr. 3, după care trebuie sa aibă loc operația de fixare a protezei – operația nr. 4

Theodor  trebuie să aibă grijă extremă să nu cadă, să nu se lovească, întrucât scalpul stă direct pe meninge. Orice incident „banal” pentru o persoană obișnuită lui Theodor îi poate fi fatal! Creierul nu are nici o protecție, pericolul existând si pentru că uneori prezintă dureri de cap si amețeli.

Proteza se face dintr-un material ceramic, fie din hidroxiapatita – așa cum scrie  prin email  un doctor stagiar din Strasbourg (document atașat), fie  dintr-un alt  material ceramic. ÎNCA nu știm cu precizie cat costa întreaga confecționare a PROTEZEI. Apreciem, estimăm  că in jur de 10 000 de euro, ghidându-ne după costul protezei de hidroxiapatita  menționat de medicul din Strasbourg – există document atașat.

De reținut este ca pentru oricare pacient din România se face comanda în străinătate pentru proteza după scan-ul craniului pacientului. Nici un spital de Stat din Romania si nici o Clinică particulară medicală din România nu face asemenea proteze din material ceramic.

Rugămintea mea către dvs.: vă rog, ajutați-l pe fiul meu Theodor. Daca situația ar fi cunoscuta de cat mai multe persoane, cred ca Theodor, cu puțin de la mai multe persoane ar avea șansa de obținere a sumelor necesare atât pentru  proteză cat si pentru operația  de fixare a protezei.Cred cu tărie ca sunt persoane care pot si vor sa-l ajute pe Theodor. Nici nu știu cum sa scriu mai bine să pot convinge de DISPERAREA in care trăiesc de câțiva ani cu această problemă si NEPUTINȚA de a-mi salva fiul. Sunt  încurajată în demersul meu de cuvintele unui Preot deosebit care mi-a spus să nu îmi fie rușine,fiindcă nu cereți de la oameni, ci de la Dumnezeu!”.  Iar Dumnezeu Își face Lucrarea prin oameni.

Acum cu sărbătorile de Crăciun – Nașterea Domnului – sper mai mult ca oricând că va avea si fiul meu puțin noroc si, poate, cererea mea disperată va fi auzită cu mai multă înțelegere. Mă gândesc ca, poate, cererea mea disperata va fi auzita ALTFEL în aceste zile premergătoare marii Sărbători din 25 Decembrie.

În redacția ziarului „Națiunea” sunt acte doveditoare, numărul de telefon al familiei, iar la cerere, putem prezenta si altele precum si diplomele fiului meu un elev si student strălucit cu note mari la toate nivelurile de învățământ, olimpic național (Premiul I, de doua ori, la Fizica), fiind mândria noastră, a părinților, dar si a profesorilor lui. Ar fi păcat ca un asemenea om sa piară din cauza unui sub-om care conducea cu viteză  si neglijentă , ca la curse, si fără permis. Fiul meu a trecut prin atâtea, mai trebuie doar puțin, un ultim efort financiar, pe care familia nu poate să  îl facă…

Cont deschis la ING Bank pe numele fiului meu Constantinescu  Theodor:

CONT in RON la ING Bank :  RO 04 INGB 0000 9999 06434267 – RON

CONT in USD la ING Bank : RO 36 INGB 00009999 06434370 – USD

Cod  SWIFT : INGBROBU;   Cod BIC : 606410008

CONT in EUR la ING Bank:  RO 97 INGB 00009999 06434339 – EUR

Cod  SWIFT : INGBROBU; Cod BIC: 606410008

 

Va mulțumesc din inimă. Doamne ajută!

Vali Constantinescu – mama lui Theodor  – Email: valiconstant2007@yahoo.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*