Pesedist până la moarte şi dincolo de ea!

Vă amintiţi de scandalul generat de demiterea fostului premier Sorin Grindeanu? De demisiile una câte una ale membrilor cabinetului său, de ajunsese săracul, la un moment dat, cu un singur ministru la Palatul Victoria şi cu Victor Ponta pe post de secretar al Executivului? De moţiunea de neîncredere introdusă de PSD împotriva propriului guvern şi prim-ministru, caz uluitor, întâlnit doar în ţările din Cornul Africii, acolo unde unul loviturile de palat se fac cu praştia şi cu parul? Sigur, că vă amintiţi, mai cu seamă că a fost un întreg circ în care unii au ţinut cu Dragnea, alţii au fost de partea lui Grindeanu. Cornul, fără lapte, şi l-a adus fiecare de acasă.

Şi dacă tot suntem la capitolul amintirilor netrucate, mai ştiţi ce zicea Grindeanu despre excluderea sa din partid? Că Dragnea cât o fi el de Dragnea nu-l poate da afară din PSD. Că încalcă statutul, bunul simţ şi câte şi mai câte chestii de felul acesta. Că el rămâne pesedist până la moarte şi dincolo de ea. Asta, cu rămasul în PSD pentru totdeauna, mi-a plăcut cel mai mult. Şi cum să nu-ţi placă când vezi că un om ca el ţine cu dinţii să râmână, chiar şi ca un simplu membru, fără nici măcar o funcţie la vreo organizaţia de cartier, după ce condusese România jumătate an? Înduioşător ca într-o telenovelă turcească, nu-i aşa?

Ei, dar ce nu spune omul la supărare şi mai ales când rămâne fără sepepist de serviciu, fără girofar, şofer la patru ace, antemergător, presă după el şi câte şi mai câte. Şi pentru că partidul este darnic şi e bun, precum un Moş Crăciun, primeşte mărul otrăvit oferit pe tavă de Liviu Dragnea şi acceptă numirea în fruntea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Ba, din câte se vorbeşte, după ce spunea că nimeni nu-l va da afară din partid, nici măcar Dragnea teleormăneanul, la numirea în funcţie îşi aminteşte brusc că e apolitic. Că a fost exclus din partid. Despre cum şi când s-a întâmplat să ajungă apolitic, nu ne scoate o vorbă. Păi, cum să o facă? Dacă spunea la interviu că „eu sunt Sorin Grindeanu, pesedist până la moarte” mai pupa el şefia ANCOM?

Nici că mă interesează cu ce se mănâncă această instituţie, dar la salariul de 10 mii de euro pe care îi va încasa într-o lună, Grindeanu poate să spună ce vrea gura lui cu care îl ocăra în vară pe Dragnea. Pe de altă parte, pentru banii ăştia, zău că nu se merită să-ţi macini nervii la partid cu toţi pulindricii, să te huiduie lumea pentru legile Justiţiei,şi pentru revoluţia fiscal, să nu dormi noaptea de grijiile prostiilor şi nemerniciilor făcute de Dragnea. Aci, la ANCOM, Grindeanu câştigă într-o lună cam cât toţi pensionarii de pe strada mea, care sunt vreo 30! Credeţi că-i pasă? Da de unde. Cui i-a păsat vreodată de ăla nenorocit, dar primul la urne, înainte de a se deschide secţiile de votare? Nimănui, ascultaţi la mine. Şi chiar dacă i-ar păsa, cu siguranţă nu va cere să i se facă un salariu decent, ca la orice muritor de rând din ţara asta, căci toată lumea l-ar considera tâmpit. Dacă nu chiar nebun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*