Ansamblul monumental „Unirea 1918”

Unirea de la 1918 constituie cel mai important eveniment al ultimilor 2 000 de ani din istoria Poporului Român. Marea Unire a fost un scop urmărit de toţi romanii timp de un întreg mileniu şi a fost realizat prin jertfa totală a milioane de romani din toate provinciile. JERTFA ROMÂNEASCĂ ESTE ELEMENTUL CONSTITUTIV AL ESENŢEI ACESTUI EVENIMENT.

Se cuvine ca un monument al unirii provinciilor româneşti, atât cât s-a reuşit la 1918, SĂ FIE DEDICAT EROILOR ce şi-au jertfit viaţa în acest scop pe lungimea a peste o mie de ani. Se cuvine ca însemnul prin care eroii sunt comemoraţi să fie CRUCILE DE PIATRĂ ÎNTRUCÂT DIN TOTDEAUNA, ROMÂNII LE-AU MONTAT ÎN TOATĂ ȚARA PENTRU A MARCA TOATE LOCURILE SFINTE.

Se cuvine ca NUMĂRUL CRUCILOR SĂ FIE FOARTE MARE pentru a indica numărul imens de eroi și să aibă o anume semnificație, respectiv 1918 plus unul reprezentând ROMÂNIA MARE. Se cuvine ca STILUL CRUCILOR SĂ FIE AUTENTIC ROMÂNESC ȘI UNITAR. Se cuvine ca MONUMENTUL SĂ FIE SITUAT CHIAR ÎN PIAŢA ALBĂ IULIA în Bucureşti, care a fost construită cu scopul amplasării unui monument reprezentativ al Marii Uniri.

Precizare: dl. arh. Adrian Grigoriu este doar unul din autori, este mandatat din partea unui grup  de iniţiativa pentru edificarea acestui monument să semneze și sa facă publică propunerea. (Melania Rusu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*