„Prețuiește viața!”

Prin întregul București mai sunt încă afișele ce anunțau un concert deosebit pe data de 2 noiembrie 2017, de la ora 19:00, când interpretul de muzică populară Constantin Măgureanu va sărbători 30 de ani de carieră artistică prin concertul „Preţuieşte viaţa, cât te ţine aţa”, la Sala Palatului. Pentru cine nu știe, renumitul interpret este absolvent al Facultății de Muzică din cadrul Universității Spiru Haret din București, specializarea Pedagogie muzicală.

Pe afișe publicul bucureştean era cel care era anunțat că se va bucura de un regal folcloric cu cei mai iubiţi interpreţi ai cântecului popular românesc. Cântăreţul de muzică populară Constantin Măgureanu era cel ce urma să susţină un concert alături de mai mulţi artişti şi prieteni din industria muzicală, în cinstea celor trei decenii de carieră. Floarea Calota, Nicoleta Voica, Niculina Stoican, Dinu Iancu Sălăjanu, Emilia Ghinescu, Mariana Deac, Alexandru Pugna, Cristina Turcu Preda, Margareta Clipa, Claudia şi Florin Ionaș, Diana Selagea, Marius, Răzvan şi Antonio Măgureanu, Verginica Neagu, Oana Tomoiagă, Leticia Moisescu alcătuiau lista de invitaţi ai evenimentului, cu toţii urmând a fi acompaniaţi de Orchestra Naţională Electrecord. Pentru cei ce nu știu, Constantin Măgureanu este unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi de muzică populară din România, cu o carieră de peste 25 de ani. Și concertul a fost un mare regal folcloric!Constantin Măgureanu este un cunoscut interpret de muzică populară, ce reușește prin muzica sa să cucerească publicul și să înveselească atmosfera la fiecare nuntă sau eveniment privat la care participă.

Născut pe data de 13 noiembrie 1967, în localitatea Corabia, din judetul Olt, Constantin Măgureanu reprezintă cu mândrie zona folclorică Romanați (Valea Dunării). S-a mutat apoi la Slatina, continuându-și studiile liceale aici. În această perioadă, Constantin a avut de ales asupra carierei pe care urma să o abordeze. Adolescentul de atunci cânta în faţa oglinzii, luându-se după discurile de vinil ale lui Ion Dolănescu, idolul său, dar juca şi fotbal, la juniorii şi mai apoi la tineretul echipei F.C. Olt. Muzica și fotbalul erau cele două mari pasiuni ce îi umpleau timpul. Atunci, spre sfârşitul anilor ’80, din echipa mare a Oltului făceau parte Crişan, Balaci şi Donose. Vârful de atac Măgureanu n-a apucat însă să facă pasul decisiv spre performanţa sportivă, orientându-se către un ansamblu amator de muzică populară din Slatina. Muzica l-a atras dintotdeauna, așa că artistul s-a îndreptat de tânăr către Școala Populară de Artă din Slatina, ale cărei cursuri le-a absolvit cu brio. În perioada 1985 – 1987, în timpul satisfacerii stagiului militar a activat în cadrul „Casei Armatei” din Craiova. După aceea a și fost angajat în cadrul Ansamblului Artistic „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, începând cu 1990, la care s-a întors în anul 1995, după o perioadă petrecută la Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova, unde a poposit în 1992. În prezent, Constantin Măgureanu apare pe scenă alături de ansamblul folcloric „Doina Oltului”, dar se dedică și carierei solo.

Constantin Măgureanu are mai multe premii în palmares, precum locul I la „Festivalul ostășesc” din 1986 la Craiova, marele premiu la Festivalul „Corabia de Aur” în 1989, locul II la Festivalul „Primăvara băileșteană”, de la Băilești în 1991. Apoi, în 1991 debutează la Radio și Televiziune, urcând în „Topul tinerilor interpreţi”, de la Radio România Bucureşti. În anul 1998 participă și este premiat cu Locul II la „Festivalul cântecului popular românesc”, secţiunea solişti profesionişti. „Pe-un peron pustiu de gară”, „Băieţii tatii băieţi”, „Omul de ce trăieşti”, „Fiu din dragoste născut”, „Iubesc viața, iubesc lumea”, „Mă-nsurai și-mi luai nevastă”, „Omule cu suflet bun”, „Am un socru de omenie”, „Miresică cu părinți”, „De-aș putea mândruța mea” și „Ce mi-e mie drag pe lume”, se numără printre cele mai cunoscute cântece ale interpretului.

Constantin Măgureanu, având o voce deosebită și o prezență carismatică, a intrat la inima românului ce ascultă cu plăcere muzica populară a acestor plaiuri mioritice. Noi îi urăm la mai mulți ani pe scenele țării și prin studiorile de înregistrări, spre a păstra și a da mai departe comorile folclorului nostru unic și irepetabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*