Acuze sovietice la adresa eroismului rezistenței armate anticomuniste din Munții României!

Ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul României a reîntors țara înainte de 1989. Liderul unui partid care continuă structural fostul PCR a avut tupeul după 27 de ani de la revoluție să jignească în stil sovietic cea mai frumoasă și glorioasă pagină din istoria contemporană a românilor: rezistența armată anticomunistă din Munții României. După 23 august 1944 România a intrat sub ocupația militară a Armatei Roșii, iar tineretul țării și grupări armate rupte din armia regală au luat pușca în mâini să lupte pentru libertatea și demnitatea românilor.

De aceea, lupta armată a partizanilor anticomuniști din Munții României a fost o pagină unică și glorioasă din perimetrul țărilor lagărului comunist. Din 1945 până în 1962 grupările de luptători anticomuniști români au redat speranța și demnitatea unui popor supus unui experiment străin de tradițiile și interesele naționale. S-au scris numeroase cărți de istorie, de memorialistică și s-au publicat documente despre eroismul rezistenței militare anticomuniste. De asemenea s-au realizat numeroase filme vizionate de milioane de români despre sacrificiul și jertfa celor care au luat calea codrilor ca vechii haiduci să lupte pentru eliberarea țării de sub stăpânirea sovietică și de sub expermentul diabolic comunist. Amintesc doar două filme sugestive: „Undeva în Est” și „Portretul luptătorului la tinerețe”, care au surprins exhaustiv și dramatic eroismul luptei anticomuniste. Să vi acum în comisie parlamentară ca senator PSD și să jignești memoria, jertfa și eroismul celor care au luptat pentru eliberarea țării e o formă de masochism și de acceptare indirectă a unei ocupații străine. Miroase a trădare de bunul simț al neamului? Senatorul PSD Şerban Nicolae a susținut luni că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării.Senatorul PSD a spus că nu înţelege cu cine s-au luptat partizanii anticomunişti din munţi şi că acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor României. Există astăzi o structură politică care continuă pe cea bolșevică din anii 1950 și pare că nu nu se va schimba curând.

„Rezistenţa anticomunistă începută în 1944, când România era încă în război – de partea Aliaţilor după 23 august -, este una care slăbea capacitatea de apărare a României. Era mai degrabă îndreptată împotriva intereselor României. Mai mult, dacă îmi spuneţi că era un lucru bun că CIA organiza operaţiuni de slăbire a capacităţii de apărare a României sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist este mai degrabă ticăloşie ce făceau. Era punerea în slujba unei puteri străine, valabilă oricând. După 1958 trupele sovietice au părăsit România. Mi-e foarte greu să disting – v-am spus, am în familie şi foşti legionari, şi foşti luptători în Bucegi, unii şi cu funcţii -, am încercat să înţeleg toate aceste lucruri şi sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei opţiuni. Dar mi se pare că ne arogăm merite care nu există”, a mai afirmat Şerban Nicolae.

„Au atacat trupe de Securitate române provenite din foştii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect în ceea ce priveşte puterea de tip comunist de inspiraţie sovietică instalată la Bucureşti, absolut niciun efect. Iar faptul că CIA, la momentul respectiv cunoscând tratativele de la Ialta, de la Postadm, cunoscând şi celebrul şerveţel al împărţirilor geopolitice dintre Stalin şi Churchill, în egală măsură doi criminali, desfăşura acţiuni de acest tip pe teritoriul României, n-au cum să-mi spună că asta era luptă pentru libertate sau că ar trebui să o aplaudăm” a mai spus el.

Iniţiatorul legii, deputatul PNL Daniel Gheorghe, i-a explicat lui Şerban Nicolae că lupta partizanilor anticomunişti din munţi s-a desfăşurat cu trupele de Securitate şi cu anumite formaţiuni militare de factură sovietică, iar scopul acestora a fost pregătirea terenului pentru o intervenţie occidentală care să înlăture regimul totalitar sovietic care tocmai se instala la acea dată în România.

Propunerea ca data de 26 Octombrie să fie Ziua Mișcării de Rezistență Armată Anticomunistă este firească și ar restaura o recunoaștere națională și legală a luptei și jertfei luptătorilor anticomuniști din Munții României pentru eliberarea de sub sovietici și distrugerea comunismului. Rezistența militară anticomunistă a fost susținută de SUA, iar partizanii din munți au fost primii români care au colaborat cu NATO cu mult înainte ca țara noastră să intre în această alianță militară. Pentru jignirile aduse de Șerban Nicolae memoriei luptătorilor anticomuniști acesta ar trebui să-și dea demisia din parlament și din politică. Sigur că nu o va face pentru că nostalgia după soviete este încă foarte activă în România de azi. Conducerea politică suferă de sovietism.

Indiferent de jignirile de tip sovietic ale politicienilor, românii onorează memoria și sacrificiul celor care au luptat pentru o Românie liberă de comunism. Haiducii Muscelului sau ai Vrancei, Gruparea Gogu Puiu, Graiul Sângelui, Grupul Carpatin Făgărășan, Gruparea Capotă-Dejeu, Familia Șușman, Grupările Arsenescu – Arnăuțoiu, Grupul Dabija, Gruparea Spiru Blănaru sau a colonelului Uță sunt numai câteva exemple dintre multe altele, care onorează poporul român și Europa. Să ne amintim de eroismul rezistenței militare anticomuniste permanent dincolo de epitetele unor nostalgici după URSS, care vor din nou ca valorile, tradițiile și istoria noastră să fie sub călcâiul totalitarismului nivelator. Partizanii anticomuniști au fost coloana vertebrală morală a poporului român. Unii dintre ei au fost ca sfinții militari creștini din imperiul roman luptând cu răul absolut. Memoria jertfei lor nu va fi uitată niciodată de poporul român chiar dacă urmașii bolșevicilor ne perorează în parlament discursuri cripto-comuniste. Când vom ști să onorăm memoria luptătorilor anticomuniști din munți, atunci vom fi cu adevărat liberi și stăpâni pe destinul nostru.

3 Responses to Acuze sovietice la adresa eroismului rezistenței armate anticomuniste din Munții României!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *