„Nimeni nu mă poate schimba!”

Cântăreaţa de muzică uşoara Gina Pop a absolvit în anul 2008 cu nota maximă Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Spiru Haret din București. Artista a urmat apoi cu brio și un masterat în același domeniu. Între colegele de facultate ale interpretei se număra și cunoscutele interprete Andra şi Miky (ex-Capital). Gina  s-a lansat pe piața muzicală înainte de a deveni studentă și a reușit să lanseze primul apărut în 2000, conţinând o serie de cover-uri.  Născută sub semnul zodiacal al Balanței, pe 23 septembrie, a absolvit Liceul de matematică – fizică și apoi Facultatea de Turism. Descoperindu-și pasiunea pentru muzica interpretativă, călătorește „musical”, în turnee prin Israel, Germania, Austria, Egipt, Iugoslavia etc. În anul 2003 a fost premiată la secțiunea Creație, în cadrul Festivalului de la Mamaia. Deși studiază muzica de mică, experiența pe care o are cu limba germană a făcut-o să lucreze o perioadă ca educatoare la o grădiniță cu specific german. Solistele pe care le admiră și le apreciază cel mai tare sunt Shania Twain și Celine Dion. În 2004 lansează cel de al doilea album: „Pentru tine”, compus de  Sandy Deac de la trupa Desperado. Tot în acel an a reușit să realizeze trei videoclipuri preluate de cele mai importante posturi de televiziune. Cele trei videoclipuri se numeau: „Pentru tine”, „Luna Rotundă” și „Te iert”. Anul 2005 se pare că a fost unul mai special, deoarece a reușit să reprezinte România, împreuna cu trupa sa, la Festivalul Internațional Cerbul de Aur de la Brașov. Și Eurovizion 2005 a fost un succes pentru Gina, aceasta reușind să se califice cu două piese, iar apoi cu o piesă a ajuns până în finala pe țară. Tot în 2005 a participat la Festivalul de la Mamaia unde a câștigat câteva premii. Gina a mai lansat în 20 decembrie 2008 album intitulat  „Zâmbetul tău”, cu un incendiar concert la Clubul Spice din București, iar acesta a fost scos pe piață de Casa de discuri „Ovo Music”. La albumul „Zâmbetul tău”  a colaborat îndeaproape cu Jimi Laco de la Nightolers și cu Bogdan Mureșan de la Cassa Loco. Frumoasă și talentată, venită tocmai din Bistrița, Gina Pop, cea care a avut violoncelul drept ghiozdan, ne poate răspunde la câteva întrebări.

– E doar o coincidență faptul că te cheama Pop și cânți muzică pop?

– Vocea mea cu timbru puternic se potriveste cel mai bine acestui gen. Sigur că nu ăsta e motivul pentru care cânt pop-rock, ci mai degrabă faptul că e un stil care mă caracterizează. Cât despre nume, poate că a fost predestinat, deși sunt mai degrabă o nostalgică a folk-ului, pe care l-am și cântat o perioadă destul de lungă. Tot cu folk-ul am urcat pentru prima oară pe scenă și el e cel care mi-a adus multe premii pe la festivaluri. De când am început să cânt folk, n-am mai plecat nicăieri fără chitara mea. Am studiat și violoncel la Școala de Muzică, dar, în clasa a patra, am renunțat la el și am început să studiez chitara. Violoncelul e un instrument greoi pentru un copil, de aceea pe tema asta se și făceau foarte multe glume între noi, cei mici. Mă chinuiam să-l car la școală și înapoi, iar când ajungeam acasă, mă aștepta alt chin: temele la limba germană. Concomitent cu Școala de Muzică, urmam cursurile Școlii Germane, unde făceam toate materiile în limba germană. Deși părinții mei nu știau nici un pic de germană, au ținut neapărat ca eu să știu foarte bine o limbă străină. Deci, cam așa arăta copilaria mea în Bistrița: patru ani de zile meditator la germană pentru pregătirea temelor, drumul zilnic cu violoncelul și, mai târziu, cu chitara.

– Ai o foarte bună pregătire instrumentală, dar ai și o voce foarte bună. Ce ai făcut pentru vocea ta? 

– În paralel cu liceul, am făcut Școala Populară de Artă, la secția canto-muzică ușoară. Nu e suficient să ai voce, trebuie să ai și tehnică vocală și să exersezi foarte mult. Așa fac toți marii cântăreți din lume. Nimeni nu se mai bazează doar pe ce i-a dat natura. Am avut și noroc de un compozitor foarte bun, Sandy Deac, de la Desperado. Timp de vreo șase luni a tot compus piese pentru mine, apoi, timp de o lună, zi de zi, câte șase ore, am înregistrat voci, instrumente.

– Cum l-ai cunoscut pe Sandy Deac?

– Am început colaborarea cu el în 2000, după ce Ovidiu Uscat, prezentatorul emisiunii „Canalul de știri”, i-a dat lui Sandy să asculte câteva piese cântate de mine. I-au plăcut și m-a sunat ca să facem un album. El nu e singurul care a compus pentru mine. Mai am piese frumoase scrise de Adrian Ordean și Eugen Mihăescu. Dar acest album e al unui singur compozitor, e deci unitar, complex. Și, bineînțeles, se vede legătura strânsă dintre artist și compozitor: piesele mă reprezintă, vorbesc despre mine. Uite, de exemplu, „Nimeni nu mă poate schimba” e o autocaracterizare, eu, cea hotărâtă să merg înainte, indiferent de ce apare sau se poate întâmpla.

Viaţa de artist nu este una tocmai uşoară. Se află mereu pe drumuri, aşa că Gina a absolvit și un curs de cosmetică, pentru a se putea pregăti de spectacol singură. Ne-a spus că trucurile învăţate la acel curs i-au fost de mare folos în timpul turneele sale. Mai nou, de când s-a mutat la casă în București, Gina e fascinată de grădina sa, de fiecare plantă ce creşte și pe care o îngrijeşte. Are în toate acestea ce le face pe lângă casă ca și companion pe căţelul Pamfi, care „este cel mai frumos căţel din lume”, după cum ne-a spus chiar stăpâna. În prezent Gina cântă cu „Trupa Gina Pop Band” care este formată chiar din membrii familiei Pop și anume Gina Pop, Marian Pop (soțul care cântă la tobe) și fiul lor, care cântă la chitară. La întrebarea „Sunteți Trupa Gina Pop?” ei răspund râzând: „Gina-i Gina, iar noi suntem Pop”. Trupa „Gina Pop Band” abordează un repertoriu cu melodiile anilor 60. Un album de cover-uri, mai precis 18 melodii lansat de Gina este „Forever”, cel ce s-a bucurat de o bună primire din partea fanilor. Gina Pop este artista ce se consideră o femeie hotărâtă și modestă în același timp, atuuri cu care crede că la cucerit și pe soțul ei. Și totuși cântă pe mai departe melodia: „Nimeni nu mă poate schimba”…

Un răspuns la “„Nimeni nu mă poate schimba!””

  1. Sti tu cine sunt spune:

    Inca te astept sa mai dai un semn!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*