Valsul energiilor subtile: Magia albă – Magia neagră

MAGIA ALBĂ

Intenţia este un act magic, iar când iţi doreşti ceva, pui în mişcare toate spaţiile vibraţionale din jurul tău. Miracolul se întrepătrunde cu realitatea formând un bulgăre de aur ce-şi întinde forţa către dimensiunea nesfârşită a lumii.

Orice practică spirituală se desfăşoară ca un ghem nevăzut pe un plan subtil, iar această tehnică denumită Magie Albă, trece ca unul dintre cele mai puternice mecanisme. Pentru a relaţiona în armonie cu cei din jur şi a obţine o relaţie permanentă de prietenie, trebuie să fii capabil să asculţi glasul existenţei, al lumii întregi, plin de înţelegere şi înţelepciune, în acord perfect cu fiinţa.

Magia Albă nu se află la îndemâna oricui, căci nu oricine este capabil de o asemenea artă. Să pătrundă cu o abilitate de înger în sferele înalte ale dimensiunilor invizibile şi să primească Harul Divin al ascultării.

Această ştiinţă numită Magie Albă, este o poartă prin care pot să treacă cei curaţi la trup şi la inimă, cei cu mintea clară, îniţiaţii şi adevăraţii preoţi ce-şi închină şi canalizează rugăciunea direct spre vindecarea aproapelui, asimilând cunoştiinţe noi, fiind deschis şi comunicativ cu cei din jur, dezvoltându-şi permanent capacităţile extrasenzoriale, reuşind prin aceasta să coloreze viaţa sa şi a celor din jur în tonuri şi nuanţe de-o frumuseţe angelică.

Iubirea dintre două suflete pereche este MAGIE ALBĂ, deasemenea, dragostea mamei faţă de prunc, cântecul şi ruga preotului în faţa sfântului altar, trilul păsării în prag de seară, paşii micuţi ai copilului întors acasă după arşiţa câmpului ş.a.

Acela ce intervine pentru călăuzirea unei vieţi spre lumină, deţine cheia către poarta cea strâmtă a adevărului ce odihneşte în braţele luminii. Cei ce ajung la performanţe teurgice sunt rari şi au acces direct la aceste daruri prin intervenţie Divină, putând să-şi exerseze înalţarea către ultima treaptă a beatitudinii.

Acest mister încă neelucidat, prin care fluidele energetice sunt pe deplin controlate şi conduse către scopuri nobile, este floarea plină de parfum a Dumnezeirii, căci nu poţi dirija efluviile magnetice fără acordul „Înaltei Cetăţi Universale”.

Cea mai profundă magie este frumuseţea fiecărei clipe şi zborul în dimineaţa iubirii a unui porumbel ce-şi caută perechea.

MAGIA NEAGRĂ

„Magia nu are nimic de-a face cu practica Vrăjitoriei. Magul este sacru, iniţiat şi profund. Vrăjitoria este o practică suburbană şi este folosită în scopuri meschine”.

Născută din formule himerice şi manopere magice, incununare a ştiinţelor secrete, are la bază aplicarea celor șapte legi ale Kybalionului. Cel ce ajunge să exceleze în arta magiei are în spate ani întregi de studiu al ştiinţelor ezoterice şi nu o practică înferioară a magiei ce poartă numele de Vrăjitorie, cunoscând un adevăr esenţial. Şi anume, că Magia totalizează suma proceselor prin care o realitate este împusă să se modifice, făcându-se apel la forţe necunoscute lumii fizice şi ochiului profan.

Graniţa atât de subţire dintre bine şi rau, de multe ori chiar înexistentă, determină firea omenească să încline spre frică, iar cheia de a stâpânii această agresiune este chiar puterea de-a nu conştientiza prezenta răului, deoarece nimic din afară nu-ţi poate afecta structura interioară decât tu însuţi. Nici o piatră nu-ţi poate strivii capul  dacă te dai la o parte din calea ei. Când omenirea va atinge o cota maximă de evoluţie, va dispărea probabil aspectul dual prin care fiinţa încearcă să separe binele de rău, lumina de întuneric şi plus de minus.

Teama, acum probabil justificată, se va retrage uşor în iatacul ei fără să se mai interpună între Creator şi creaţie. Şi alfel va arăta faţa acestui pământ populat de entităţi speriate şi împărţite pe baze etnice, religioase, etc. Dar, ca să poţi trezii din somn atâtea miliarde de suflete, trebuie să le pui la dispoziţie înformaţii reale la care să poată avea acees.

Vodoo, este o religia veche de aproximativ 10.000 ani, are o credinţă proprie într-un zeu suprem căruia i se subordonează zeităţile Loas, ce mediază prin intermediul Şamanilor relaţie între om şi zeul suprem. Această religie monoteistă care probabil a născut multe controverse, are o linie directă prin care aduce la cunoştiiţă că zeul supreme controlează tot prin puterea şi voinţa sa, iar puternicii Loas îndeplinesc propriile roluri, controlând pământul, sănătatea şi universul vazut şi nevăzut.

Religia Vodoo are la bază cele două convingeri şi anume, că între viaţă şi moarte există un ciclu natural, iar omul face parte dintr-un tot unitary, neavând un rol individual. Ea susţine că orice cauză produce un efect şi fiecare acţiune este urmată in mod normal şi firesc de reacţii imprevizibile precum efectul Butterfly care spune: bataia din aripi a unui fluture poate creea adevărate uragane în altă parte a lumii. Universul este o splendidă matrice cauzală în care nici o manifestare nu este întâmplătoare, pănâ şi cea mai neînsemnată fiinţă poate să le afecteze pe celelalte, deoarece fiecare dintre noi suntem pe deplin oglinda celorlalţi.

Nici MAGIA ALBA şi nici MAGIA NEAGRĂ nu sunt acceptate de Biserică, deoarece există părerea că omul nu are dreptul să intervină în destin sau în cauză. În realitate însă, nimeni nu poate interveni sau schimba ceva fără acordul Sinelui, iar forţa se află în interiorul fiecaruia. De acolo se dă acordul schimbării şi transformării. Vindecarea de anumite boli vine tot de acolo, chiar dacă in aparenţă intervine un şaman, un bioenergoterapeut, sacroterapeut, etc.

Ceea ce trebuie să se întâmple, se întimplă, iar motivele de multe ori scapă raţiunii. Un suflet slab este purtat de vânt în orice direcţie, făcându-şi rău singur şi acuzându-i pe ceilalţi. Unul puternic vâsleşte singur pe marea învolburată nefiindu-i teamă de nimic.

Practicanţii vodoo manifestă un respect deosebit pentru toate formele de viaţă, respect care stă la baza tuturor religiilor lumii şi aşa trebuie să râmână. În zorii unei noi ere, Maestrul îşi asteaptă discipolii fără să se mişte, fără să clipească şi fără să vorbească. Acela ce ştie, simte totul şi nu se fereşte de obstacole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*